ГЕРБ връщал чл. 1 на Живковата конституция!

Сините възмутени от намеса на управляващите върху пътната агенция
Обновена: 1 сеп 2011 14:31 | 1 сеп 2011 13:11,
230
ГЕРБ връщал чл. 1 на Живковата конституция!
Ваньо Шарков. Снимка: Булфото

ГЕРБ връща член 1 от Живковата конституция, алармираха от Синята коалиция.

Сините заявиха, че проекти за ремонт на пътни участъци на Областно пътно управление във Велико Търново са съгласувани с координатора на ГЕРБ в града.

„Има пряко политическо вмешателство в държавните органи, каквото никога не е имало“, възмути се депутатът от ДСБ Иван Иванов.

От коалицията предоставиха на журналистите документи от директора на областното управление до Агенция "Пътна инфраструктура", в които е посочено, че предложението за включване на участъци от републиканската пътна мрежа за проектиране през 2011 г. е съгласувано с областния координатор на ГЕРБ и е одобрено от областния управител.

„Искам официално да обявя, че член 1 от конституцията от Живково време вече е възстановен. Само името на партията с водещата роля е променено”, заяви Ваньо Шарков от СДС.

Синята коалиция настоява незабавно да бъдат уволнени дисциплинарно всички замесени в този случай длъжностни лица.

"Това, което ви представяме, изисква действия от страна на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и на премиера Бойко Борисов“, каза депутатът от ДСБ Иван Иванов.

Ако не бъдат предприети такива действия, ще означава, че те толерират и насърчават практики, които не са съществували през последните 20 години, добави народният представител.

 

На следващото си заседание Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще разгледа случая с подписа на народния представител и областен координатор на партията във Велико Търново Христо Христов върху документ на АПИ, съобщиха по-късно от партията.

След като членовете на Изпълнителната комисия се запознаят с всички факти и обстоятелства около казуса, ще излязат със становище по случая.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С ГЕРБ толкова! Където са те нищо хубаво не е последвало!
4
3
 
28
 
! Отговори
Случаен преди 12 години
Какво друго можеше да очакваме от низшия ешалон на Живковоти БКП - от милиционери, пожарникари, УБО шофьори и телохранители, девизът на които е "Ние ги хващаме и ние ги пускаме !"
3
9
 
15
 
! Отговори
за 2 преди 12 години
мисля, че по-добре да си траеш
2
12
 
12
 
! Отговори
SomeBody преди 12 години
А какво гласи вл. 1 от въпросната конституция?
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами да, вие какво очаквате? Това е и целта.