Цветанов пак оправда полицейско насилие. Жертвата бил пил

Проверка не откри нарушение по случая с Радослав Божинов
Обновена: 9 сеп 2011 15:05 | 9 сеп 2011 14:08,
388
Цветанов пак оправда полицейско насилие. Жертвата бил пил
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Пребитият от полицаи в столицата Радослав Божинов е бил във видимо нетрезво състояние и е оказал съпротива на служителите. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов по време на парламентарния контрол в отговор на синия депутат Ваньо Шарков.

Случаят е от 14 април, когато 24-годишният младеж е спрян за проверка на бул. "Фритьоф Нансен", след като се връщал от концерт. Радослав, който е студент в Техническия университет в София, твърди, че е бил спрян от цивилни мъже, които заявили, че са полицаи. Поискали личната му карта, която той показал, но отказал да им даде.

По думите му се канел да си хване такси, когато единият мъж му сложил белезници, а след това се опитали да го вкарат в червена кола без обозначение. След това е бил съборен на земята и бит, независимо от опитите на очевидци да помогнат.

Днес МВР шефът заяви, че служителите на I РПУ спрели Радослав за проверка, но той отказал да се легитимира, опитал да избяга и буйствал. Той допълни, че в нетрезво състояние бил не само Радослав, а и останалите присъстващи, които твърдят, че опитали да му помогнат.

Още по темата

След като вътрешният министър оправда полицейското насилие, с твърденията за употреба на алкохол, все пак стана ясно, че Инспекторатът на МВР не е открил нарушения при действията на полицаите. Срещу всички, присъствали на инцидента, са повдигнати обвинения.

Цветанов отговори и на въпрос на червения депутат Петър Курумбашев за договора за дарение на 236 автомобила "Опел Астра" на МВР в нарушение на Закона за обществените поръчки.

По информация в медиите става дума за дарение, което ведомството е получило от собствената си фирма "Безконтактни мултиплексорни вериги". Министърът посочи, че случаят касае сделка от 2004 г., а договорът, който е подписал, само я финализира. Обеща договорът да бъде качен на сайта на МВР.

Цветанов отново изтъкна добрата работа която ведомството му е свършило за последните две години. "Вече няма груби отвличания, поръчкови убийства. (...) Направихме задълбочен хоризонтален анализ, чрез който организираната престъпност бе приведена в известност. За 2011 г. 262 престъпни групи бяха разкрити. За 126 лица вече е неутрализирана престъпната дейност", заяви той.

По думите му в страната има райони с висока безработица, където хората са бедни и там се отчита повишение на битовата престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
0
 
0
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Абе, Демоне, ти си голямо диване. Каква военна прокуратура те е патила, та полицията е девоеннизирана вече повече от две години и подсъдна на обикновенната прокуратура. Тя пък си е същата дивотия, ама това е друга "бира". И не се изказвай неподготвен, само насмешка предизвикваш у знаещите, а пък въвеждаш в заблуждение незнаещите. Тъпо е!
348
0
 
1
 
! Отговори
st преди 12 години
Какво лошо има да си пил и да вървиш по улиците? Видях момчето при М Цветков, защо са го докарали до това състояние, и как може министърът им да ги защитава и в същото време да не предприема нищо срещу *** ***?! Или това е цената на 6 - те апартаментчета?НЕ ГЛАСУВАЙЙТЕ ЗА ТЯХ, УВАЖАЕМИ ХОРА, ГЛАСУВАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОТИВ ТЯХ!
347
0
 
0
 
! Отговори
Демон преди 12 години
До всички пострадали българи! Когато станете жертва на полицейски произвол, веднага пуснете жалба във Военна прокуратура. Дори и да се оправят, ще им струва прекалено скъпо и ще им държи влага доста години занапред. Когато всяко тъпо ченге се опари, тогава ще мирясат!!!
346
0
 
2
 
! Отговори
Демон преди 12 години
У нас няма полицейско насилие. Положението е много по-страшно. Боко, Цвъцко и компания се опитват да възлодят тоталитаризма и полицейския произвол в най-грозните му краски. Бог да прости българския народ. Вечна му памет!!!
345
1
 
7
 
! Отговори
така ни пазят преди 12 години
Това ли е нашата полиция която ни пази. Срам и позор е тази полиция, те са по-големи бандяги от бандитите.
344
4
 
18
 
! Отговори
ЦЪРВУЛАН ЦЪРВУЛАНОВ преди 12 години
След като вътрешният министър оправда полицейското насилие, с твърденията за употреба на алкохол"А проверен ли е младежа за алкохол? С какво и кога ? Сертифициран ли е уреда т.нар. 'дрегер' , кръвна проба ? Защото да твърдиш че някой е пил без проверка с техническо средство е повече от смешно, нормално за МВР впрочем.. Аз като го гледах бития беше някакъв 50 килограмов метъл, голяма съпротива е оказал - щом 2ма полицаи се е наложило да го ритат на земята.. Смешниците от МВР ...
343
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ббсп, дпс, дсб, енп и др. подразделения на позитано ще бъдат задоволени само когато бг полицаи приемат за своя униформа червенитге прашки и при среща с нарушители на закона да ги милват по главиците. С меки китки.
342
9
 
0
 
! Отговори
от американката преди 12 години
Браво на полицаите.те са вече америкаризирани .така постъпват америка нали сме с тях
341
0
 
15
 
! Отговори
майка преди 12 години
Проблема е,че няма как да сме равни със тези смели сърца,полицайте,участващи в тази рискована операция.Зад тях е г-н Цветанов,може и да ги награди,а зад нас трябва да се наеме доста добър адвокат,с висок хонорар,не можеш да си намериш добра работа,защото ти искат справка и трябват безумни сили да продължиш.Но може би така трябва,може би сме експеримент,може би трябва да въведат нова мярна единица за издръжливост-1 българин.А ТЕЗИ смели мъже:)) пак ще бият,те няма да плащат,данъците ни са за тях
340
2
 
6
 
! Отговори
Притча преди 12 години
Казват, че господ създал хората различни. Едни са високи, други не. В по късни години, Колт направил хората равни.Крайно време е да се либерализира носенето на оръжие !!!Силно се съмнявам, че `смелите български полицаи` биха си разрешили подобен варварски цинизъм и агресия ако подозираха, че жертвата може да защити живота и достойнството си подобаващо.
339
1
 
16
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
Според Цветанов който е пълен *** пийналите не трябва да се прибират в къщи а да стоят където са си били в кръчмата за да не ядат бои от нещастните му милиционери. То хубаво но как ще отрезнеем тогава и като свършат парите да не дойдете и там да ни биете?
338
0
 
17
 
! Отговори
Аман преди 12 години
Тоя вече като го видя и ми се драйфа.***!
337
0
 
4
 
! Отговори
alienum преди 12 години
До 272- За правителството като за покойник-или хубаво или нищо!:-)))
336
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Седнали с Флоров и мислили, хоризонтален анализ направили и решили:" Най ни харесват Т.Живков и Доган. Ура другари и да действаме"
335
0
 
7
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
До 350 А задържания беше ли пребит, ритан, унижаван? ти говориш за наркодилър с които точно така се постъпва даже по агресивно но тук случая няма нищо общо с това ,чети и мисли преди да спамиш най вероятно си полицейска женка със съпруг женчо
334
0
 
6
 
! Отговори
майка преди 12 години
до 350-Това ,което сте гледали е така защото там са били сигурни нещата,че хората са такива и опасни,и въпреки това не са пребити,нали?Ако Ви интересува как действат-има по английйската телевизия предаване в което се показва ежедневието на полицита,поредица е и е документална-гледайте го и тогава коментирайте.И да Ви кажа ,там полицайте са обучени и могат да се справят 2 с 1 пиян без проблем,там записи от камери не изчезват,там ако кажат ,че си пиян-са ти взели проба....
333
9
 
4
 
! Отговори
голямо рИване преди 12 години
Наскоро гледах по тв то как английската полиция задържа заподозрени наркодилъри в кола . Първо един полицай счупи с палка предното стълко на колата за да не могат да потеглят. След това по 4 се хвърлиха върху всеки в колата и ги приковаха на земята. Представям си ако беше у нас кво рИване щеше да е -помощ полицията бие дилърите ни ...айде пис оф
332
0
 
5
 
! Отговори
допълнение към 347 преди 12 години
Закриване на рускоеврейската измишльотина "Аспарухова" България и възстановяване на истинската древна държава на нашия народ - ТРАКИЯ! От Черно море до Адриатика и от Карпатите до бяло море!
331
1
 
9
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
ИСКАМ ТЕЗИ ЖЕНЧОВЦИ В РИНГА ТАМ МЕЖДУ ВЪЖЕТАТА ДА ГИ ВИДЯ КОЛКО СА СМЕЛИ БЕЗ БЕЛЕЗНИЦИ БЕЗ ПАГОНИ НАПЪЛНО ЗАКОННО. ИСКАМ ЦВЕТАНОВ ТАМ БЕЗ РЪКАВИЦИ И БОЙКО АКО ГО ПОДКРЕПЯ. А КЪМ ВСИЧКИ ИСТИНСКИ ПОЛИЦАЙ ПОКЛОН
330
1
 
14
 
! Отговори
РЕФОРМАТОР преди 12 години
1. Незабавен референдум за частичен отказ от държавен суверенитет в полза на Германия или Франция.2. Незабавно изритване на цялата държавна *** /чиновници, полицаи и т.н./3. Законодателна, правоохранителна и правораздавателна власт се поемат ЕДИНСТВЕНО от граждани на страната суверен.Осъзнайте, че ние сме неспособни да творим държава. Избираме си полуграмотни ченгета да ни управляват и после се чудим `защо стана така`.