9 са двойките в борбата за "Дондуков" 2 до момента

По три начина можете да проверите в коя секция ще гласувате
14 сеп 2011 16:55,
43
9 са двойките в борбата за "Дондуков" 2 до момента
Снимка: Архив Булфото

Девет кандидатпрезидентски двойки са подали документи за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) до момента, обяви говорителят на комисията Бисер Троянов.

На 21 септември ЦИК ще тегли жребия за определяне на поредните номера на бюлетините на регистрираните кандидати за президентските избори.

След това ще се определи (отново чрез жребий) и поредността на изявите им по БНР и БНТ.

Броят на мандатите за общински съветници и кметове на тези избори е общо 5235. Те са разпределени в 264 общини.

В 13 от тях броят на градските съветници е по-малък спрямо предишните местни избори, само в Кюстендил са с 5 повече (сега са 37 мандата, а през 2007 г. са били 33).

Вчера e изтекъл крайният срок за желаещите да броят вота на предстоящите избори. Само „Информационно обслужване“ АД са подали документи.

Има три начина, по които всеки гражданин може да разбере коя е секцията, в която ще гласува, и нейният адрес.

Първият е през сайта на Главна дирекция ГРАО.

Вторият е чрез SMS на мобилен номер 14726 (единен за всички оператори). Цената му е 25 стотинки без ДДС.

В съдържанието на съобщението трябва да се изпише само единният граждански номер (ЕГН).

Системата връща два SMS-а: единият с номера , а другият с адреса на избирателната секция за президентските и местните избори.

Информация за това, къде трябва да гласувате можете да получите и на стационарен номер 0800 14726.

Заявления за гласуване на друго място може да се подават до 8 октомври. За местния вот обаче има условие – регистрация в общината на съответното място до 22 юни.

Избирателите с трайни увреждания могат да подадат заявление за гласуване с подвижна урна до 22 септември


.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
испанеца преди 12 години
От 11 г живея извън България.И сега останах доста учуден като проверих къде мога да гласувам ,със ГРАО..... Вкарах си ЕГН и името и се оказа че все още съм в списъците във родният ми град.......Та сега се чудя през тези 11г за кой ли съм гласувал аз.........А такива като мене са май вече един милион който живеят извън България....
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то вече се знае кой ще е президента
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нито една двойка ни ми харесва-прекалено алчни са
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
зощо са толкова малко мисля че има и други двойки дето стават за дондуков 2
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
блаженни са вярващите
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И НИТО ЕДНА ДВОЙКА НЕ СТАВА
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля че 34 и 35 са много прави. А ако искаме да променим нещо, с писане по форумите няма да стане.
36
0
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
Разбира се, че Цветанов желае победата на Росен и толкова много я желае, че веднага го натопи, че не е дал пари на тримата общинари през 2007 г.! И сега му гледа сеира! Тя стана, каквато не е за приказване: преди беше "Цецо шестте апартамента", сега : "Росен 500-те хил.евро!"
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
34 е прав.Колкото и да претендираме, че искаме свестни политици почти всеки всъщност знае, че няма как да стане, защото какъвто народът, такива и политиците му. И точно в този ред - да, има и свестни, но когато са по - малко дали системата, ако са на политическата сцена или друго, ако са "от народа" ги пресира и дотам.
34
0
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 12 години
Прав си в разсъжденията, само че Сидеров е същото куче на каишка в ръцете на Борисов; просто програмата му е друга и оставя грешното впечатление, че е различен. Няма политик, който да не краде или да е във властта с друга цел освен крадене. Дори и някога да се появи свестен кандидат, то системата няма да го остави да пробие. Ще го смачкат и сринат. Просто ние сме боклучав народ, това е истината.
33
2
 
4
 
! Отговори
ан преди 12 години
МОЯТА СЕКЦИЯ ЗА ГЛАСУВАНЕ ОЩЕ ОТ 90 ГОДИНА Е В ИЗГОРЕЛАТА ГИМНАЗИЯ. ЗА КОМУНИСТИ МУТРИ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ ШИМПАНЗЕТА ШЕБЕЦИ *** И ДРУГИТЕ ЖИВОТНИ ОТ ОБОРА НЕ СЕ ГЛАСУВА. ВИДЯХТЕ ДО КЪДЕ ВИ ДОКАРАХА ГОРЕ ИЗБРОЕНИТЕ ЖИВОТНИ. МОЖЕ ДА ОТИДА ДА ИМ ПУСНА В УРНАТА ЕДИН ПАЛАМУД С ЕДНО ОКО. ДА МУ СВИРНАТ МАЛКО.
32
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Светльо Президент!
31
2
 
0
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
Такива като Светльо се поставят от една или друга партия за да "разредят" електората на противната партия.
30
1
 
5
 
! Отговори
Даниела преди 12 години
Хвани единия блъсни другия.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отказвам се да пиша тази вечер. Закъснях, та вие сте на по две ракии, иначе как толкова тъпотии сте изписали
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМАН.Светльо Витков ПРЕЗИДЕНТ!!!!!
27
5
 
2
 
! Отговори
Dino преди 12 години
Призовавам,всички емигранти,да гласуват за президетската двойка на Национален фронт за спасение на България.Искаме нормална държава и възможност да се върнем отново по родните места.При тази мафия,която мори държавата вече 21 години,ще ни остане само носталгията.
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И никога не съм чул Живков да казва: "АЗ НАПРАВИХ, АЗ ПОСТРОИХ". Винаги се казваше: НАРОДЪТ ПОСТРОИ. А сега, 22 по-късно, вместо по-добре, живеем с 45% от стандарта на живот на 1989-та. И лъжат младите, че при соци било зле. НАМАЛО БАНАНИ И МАНДАРИНИ. И като изтъкнеш това на някого ти отговаря: заводите бяха остарели морално. ***. Нивите са на хиляди години и не са "осторели", но при "демокрацията" много от тях запустяха. 90% от микроязовирите бяха ликвидирани от пълни неспособници, които ги изкупиха за жълти стотинки. Мислеха, че ще гледат риба и ще печелят. ***! Та те бяха построени за поливане, рибата между другото.Писна ми да пиша. То край няма. За кое по-напред?Искам да кажа, че 22 години ни управляват не само НЕспособни хора, но и НЕпатриоти. И като гледам накъде отива съм решил да гласувам за Сидеров. Луд ли съм да гласувам за Плевнелиев, кото е маша в ръцете на ББ. Нали управията им е пред очете ми. Тройната я видяхме. Костовото управление беше добро, но и най-крадливото. За царя не искам и да говоря. Ами ние ги изредихме, все маскари. Сега да ги повтаряме ли?
25
1
 
9
 
! Отговори
антиЖИВКОВИСТ съм преди 12 години
но не мога да не си помисля: При Т. Живков се построиха толкова много заводи, комбинати.... Че в Балкана бяха пътеки, където само с катъри се минаваше. Магистрали не направи, но и до най-малкото селце път прокара. Електрифицира се цялата страна. Водоснабди се. Колко язовири, да не говорим за няколкото стотици микроязовири. ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове, че и една АЕЦ, която българофоби почти закриха. И това за 35 години. И никога не съм чул Живков да казва: "АЗ НАПРАВИХ, АЗ ПОСТРОИХ". Винаги се казваше: НАР
24
6
 
3
 
! Отговори
СКАТ преди 12 години
Солака президен и Галето вице ,това е истината !Гласувайте бг патриоти!!!