Първанов със съвети към следващия президент

България е готова за Шенген, смята държавният глава
Обновена: 16 сеп 2011 14:30 | 16 сеп 2011 13:37,
83
Първанов със съвети към следващия президент
Снимка: БТА

България е изпълнила техническите критерии за членство в Шенген и ще бъде справедливо, ако въпросът бъде решен позитивно в наша полза.

Това заяви президентът Георги Първанов на годишната си среща с ръководителите и представителите на дипломатическите мисии.

„Не смятам, че е редно да се смесва с други критерии решаването на този въпрос“, каза още държавният ни глава.

Георги Първанов беше категоричен, че по темата "Шенген" в България няма различия.

„Можем да спорим с институциите по други теми, но по този въпрос не очаквайте да спорим“, каза той.

Според него следващият президент трябва да започне с приемственост, последователност и предсказуемост, а българската външна политика да става все по-прагматична.

Още по темата
„Няма по-важно качество за дипломацията от последователността, предсказуемостта“, смята  Първанов.

Той посочи, че се е стремял България да прави външна политика, която да решава проблеми и да внушава доверие.

Първанов изрази увереност, че България ще бъде един от факторите в региона и в бъдеще и може да бъде полезна на страните, стремящи се към членство в ЕС.

Пред дипломатите държавният глава изрази удовлетворение, че страната ни реализира стратегическите си цели за членство в ЕС и НАТО.

По думите му за тези десет години България успя да реализира значителна част от външнополитическите задачи, които си беше поставила.

В началото на прехода външната ни политика  е била натоварена с много стари исторически наслоения, отбеляза държавният ни глава.

„България за тези десет години се отърси от тези стари наслоения и българската външна политика става все по-прагматична. Вярвам, че това ще бъда характеристика на нашата дипломация и в бъдеще, в това число и в поведението и в действията на бъдещия държавен глава, призова Първанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
! преди 12 години
*** като този САТАНиШЕФ и Гоце ПАРАВАНов които са преминали през Москва и промиване на мозъците с психотронни методи са им отстранили от тиквите предателски всяко чувство за отговорност, морал, срам и причинно-следствения закон и вилнеят като някакви "извънземни ангелчета" - винаги прави, винаги най-умни, най-честни, най-безгрешни, най-мъдри, най-най над всички най-вече над всякакви закони и ред. Ненаказуеми!ЗОМБЯСАНИ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ *** *** ЗА КОИТО ЛЕЧЕНИЕ НЯМА!Само ако ги вкарат в някакви трудово-възпитателни роти и им връчат по една лопата и кирка - да строят по 12 часа на ден пътища и заводи за парче хляб.... докато изпукат като въшки !ЗА ДА РАЗБЕРАТ ОТ КЪДЕ ИДВА ХЛЯБА ТИЯ *** И СЛОВОБЛУДЦИ ОТВРАТНИ !!!!
75
0
 
2
 
! Отговори
сисс преди 12 години
Следващият президент силно се надявам да бъде от партия Герб!
74
0
 
2
 
! Отговори
ив преди 12 години
ГЕРБ нямат нужда от съвети ;)
73
0
 
2
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
kakvi saveti moje da dava edin agent predatel prestapnik .
72
1
 
3
 
! Отговори
Антонов преди 12 години
Добре, че гоце се маха и на негово място ще дойде един достоен човек като Плевнелиев, който няма нищо общо с престъпниците от 90те
71
0
 
2
 
! Отговори
teofil1964 преди 12 години
Др, Първанов. Много бих желал да има събуждане на Българският изнемощял и бребит народ за да пойска да възтановите Вашата тактика по Жан Виденовото управление.Тогава по решение на народното събрание Вие управляващите източихте банките със по милиони левове и след няколко месеца се обявихте във несъстоятелност да ги връщате. Умолявам Ви сега да направите същото.80 % и повече от Българите бяха подлъгани да вземат кредити не ограничено и сега им вземате жилищата, жените ,децата дори и на голям проц
70
0
 
0
 
! Отговори
alex преди 12 години
няма нужда ,то се виждат грешките на Първанов и се знае какво да неправят
69
0
 
0
 
! Отговори
Томас преди 12 години
тити каква почивка - да мисли за затвор
68
0
 
0
 
! Отговори
да преди 12 години
България беше фактор в региона ни,но преди 21г.Тогава имаше промишленост,развит транспорт,селско стопанство на евр. ниво и силна Армия,добре функц.банкова система.Но вс. това е вече само спомен.И да се говори,че сме фактор е абс. нелепо.Приказки за наивници.
67
0
 
2
 
! Отговори
Тити преди 12 години
Не съм доволна от политиката и управлението на Първанов. За това не съм съгласна със съветите му. По-добре е да не дава закъснели изявления, а да мисли за своята почивка.
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От къде на къде ще дава съвети това нагло комунистическо чедо.
65
0
 
3
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
Хайде на бунището на историята.........хаиде казах,брррр,ареееееееееееееееееееее
64
1
 
2
 
! Отговори
arhar преди 12 години
' Делото "Стойков-Николов" се превърна във фарс Делото за пране на пари от САПАРД срещу групата "Стойков-Николов" се превърна във фарс, след като стигна до Софийския апелативен съд (САС). Повече от година и половина след присъдите на първа инстанция в Софийския градски съд (СГС) процесът не може дори да започне в апелативния, а предстои по всяка вероятност и трета инстанция във Върховния касацаионен съд. Това е едно от делата, които Брюксел следи с интерес, и със сигурност трайното протакане ще направи впечатление. На 29 март 2010 г. СГС оправда Людмил Стойков по обвинението, че е ръководел престъпна група с участници Марио Николов, Марияна Николова, Ана Шаркова, Иван Иванов, Григор Главев и Валентин Ангелов. Според прокуратурата са били изпрани близо 7,5 нмлн. евро по САПАРД като като това е ставало и чрез комплекса "Дюни" '.......................................................................Ето затова са необходими РЕФОРМИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, а това може да стане тогава и само тогава, когато Плевнелиев и Попова влязат на ' Дондуков ' 2 !
63
0
 
2
 
! Отговори
Катя преди 12 години
Хубаво дава съвети, но според мен Плевнелиев е достатъчно подготвен и ще се справи и без съвети.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ходи лъскай пушката със синчетата, вече няма нужда и да работиш, ПРЕЗИДЕНТ ГАДЕН БЕЗРАБОТЕН. Научи си доживотната секлецарка да кряка като мюре!
61
0
 
2
 
! Отговори
4ерво преди 12 години
чЕРВЕНАТА МАФИЯ Е ГОТОВА ЗА шЕНГЕН! РАПОРТ ДАДЕН!
60
0
 
7
 
! Отговори
Деница преди 12 години
Струва ми се, че съвети от този човек не са необходими. Защото ако аз бях следващият президент не бих се радвал да чуя и дума от този!
59
2
 
6
 
! Отговори
God преди 12 години
Винаги съм си мислел, че в основата на дипломацията е защита на националния интерес, а то Гоце друго знаел! Да е последователен, т.е. да не напуска линията, която руските дургари начертаха още преди 50 години - със Съветския съюз до гроб. Ако може и някой евро да изкарат от това, още по-добре! Това в БСП го умеят много добре. Спомнете си сделките с Милошевич и още няколко режима в братски арабски държави.
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП(ДС) е партия от богати мутри,преди при времето на социализма номенклатурна каста,а сега същите са богати като олигарси,чийто интерес е винаги в България да има голяма прослойка бедни българи,които винаги да гласуват за тях,защото знаят,че едно заможно население никога няма да се подаде на социалнитеобещания на БСП и да гласува за тях. БСП докато съществува ще прави всичко въжможно българите да остават бедни,и пред избори да им обещава и да им дава,както и преди да се казва,че партията дава.ДПС води същата политика,богати олигарси и беден електорат,така винаги ще бъдат зависими от тях. При управленията на Луканов,Беров,Виденов и със Станишев БСП(ДС) доказват,че са некъдърни управляващи,нo безпорно имат умението добре да крадът. Факт е сега,че сме най-бедната страна в ЕС,и ще бъде и в бъдеще така докато има хора като вас,които са сляпи за истината,и се подават лесно на манипулациите на една престъпна мафия,която сега управляваБългария!
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДA СЕ ПАЗИШ ОТ КОН ОТЗАД,ОТ ВОЛ ОТПРЕД,А ОТ КОМУНИСТ ОТВРЕД.....