Младенов скръцна със зъби: Не сме втора ръка в Европа

Ще преосмислим поведението си, ако не ни подкрепят за Шенген
Обновена: 17 сеп 2011 14:38 | 17 сеп 2011 14:35,
599
Младенов скръцна със зъби: Не сме втора ръка в Европа
Николай Младенов. Снимка: БТА

Решението на холандското правителство относно приемането на България в Шенген игнорира факта, че страната ни е изпълнила  всички критерии за присъединяване към шенгенското пространство, заяви министърът на външните работи Николай Младенов.

Темата ще бъде обсъдена на предстоящотот на 22 септември заседание на министрите на вътрешните работи от ЕС и страната ни очаква тогава да получи дата за влизане в Шенген.

Ако това не се случи, страната ни ще преразгледа подкрепата си за реформите в европейското законодателство, свързани с Шенген, каза Николай Младенов.

Вчера холандският министър на имиграцията Херд Леерс каза, че страната ще се възползва от правото си на вето за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона.

Днес Младенов коментира, че решението на холандското правителство явно е свързано с вътрешнополитически различия в управляващата коалиция.

Още по темата

По думите му политиката на холандското правителство от последните седмици е отказ от диалог. В последния момент е била анулирана поканата от холандския парламент за изслушване на България по темата Шенген.

„Нашите граждани не са втора ръка в Европа, подобен тип поведение не създава добър прецедент, а напротив – нарушава практиката от последните години в ЕС – да се търси консенсус и съгласие“, заяви Младенов, цитиран от БТА.

Той посочи, че с влизането на България и Румъния в Шенген, с достъпа до шенгенската информационна система ще се осъществи по-строг контрол кой влиза в ЕС.

„Неучастието на България в тази система само засилва рисковете за страните от Шенген, защото сега ние можем да регистрираме нелегални емигранти, но не можем да реагираме“, изтъкна външният министър.

Той подчерта, че се надява на 22 септември да бъде взето решение за механизма, по ще се присъединим към Шенген и то ще отчете постигнатото от България и Румъния.

„Ако се вземе разумно решение, което отговаря на интересите на всички в Европа, ще подкрепим реформата на шенгенското законодателство в ЕС, но ако такова решение не се вземе, ще трябва да обсъдим много внимателно политиката си на подкрепа за това законодателство, заяви Николай Младенов.

Той изтъкна, че „правилата се пишат, за да се спазват“, а България е страна, която ги спазва и го е доказала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


599
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
547
0
 
1
 
! Отговори
БОРИС ТАШКОВ преди 12 години
ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА твърдостта и категоричността на НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ!
546
0
 
2
 
! Отговори
БОРИС ТАШКОВ преди 12 години
ТОЕСТ, ЕВРОПА Е НАША-БЪЛГАРСКА, а не на измислените ХО-Ландци които са държава на 363 г. и на измислените Фин-Ландци, които са на 93 г. държава и ще ни решават бъдещето!ВРЕМЕ е да се прояви ДУХА и ДОСТОЙНСТВОТО НИ,дали името на ЕВРОПА! Генерал ШарлДеГол каза:Б-я е ЛЮЛКА на ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА!Защо Х-я и Ф-я не са!А българоведа акад.ДмитрийЛихачов ЗАЯВИ,че"БЪЛГАРСКИЯ ДУХ се ПРОСТИРА от БАЛТИЙСКО МОРЕдоТихияОкеан и отЛЕДОВИТИЯ-доИНДИЙСКИЯ,защото ТОВА е ЗЕМЯТА на Азите-БЪЛГАРИ,дапи името на АЗИЯ
545
0
 
2
 
! Отговори
БОРИС ТАШКОВ преди 12 години
ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ХОЛАНДИЯ И ФИНЛАНДИЯ! КРАКЪТ МИ НЯМА ДА СТЪПИ НА ТАЗИ ЗЕМЯ! ДОЙДЕ ЛИ ПОТОПАы НЕЯ НЯМА ДА Е ИМА И ЩЕ БЪДЕМ В ШЕНГЕНСКОТО ПРОСТРАНСТВО!Но Б-я трябва да патентова собственото име на част от земята ни, в миналото изцяло е българска-на изток от РОДОПА и на юг от СТРАНДЖА.По време на троянската война-1330 г.пр.хр. тук на БАЛКАНския п-ов и във ФРИГИЯ-МАЛА АЗИЯ са живели само българи,пелгари, траки/мизи,дардани,беси,едони,трояни,фриги, т.н./Затова редно континента да не носи име ЕВРОПА
544
0
 
2
 
! Отговори
БОРИС ТАШКОВ преди 12 години
НЕДОПУСТИМО е ДЪРЖАВА на 363г. да спира държава и народ на повече от 17ооо год.! НЕДОПУСТИМО е ДЪРЖАВА с календар на 363г. да спира държава с календар на 7516г.!ТАКАВА Е ЖЕЛЯЗНАТА ИСТИНА! БЪЛГАРИЯ Е РЕДНО ДА ПАТЕНТОВА ГЕОГРАФСКО ИМЕ НА българската географска облас /ТЕМА/ ЕВРОПА,отнасяща се до земята на ЮГ от СТРАНДЖА и на ИЗТОК от МАДАН в РОДОПИТЕ!ЧАСТ ОТ ЕВРОПА ДНЕС Е В ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ!ВИЗИ за Хо-Ландия и ФинЛандия? Финландия пък е държава на 93г.!БЕЗ ТУРИСТИ от ХО и ФИН-ландия!
543
1
 
1
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Скърцането със зъби, обикновено е симптом за наличие на *** . Влизането в Шенген става с работа и резултати. Акцията срещу агентите на ДС не се оказа адекватната реакция на България, а както се разбра в Холадния даже попречи. Младенов вместо да се нерви да премине на по-подходяща за квалификацията му работа, а там да се постави добре подготвен политик, не ентусиаста лаик ББ.
542
0
 
0
 
! Отговори
Nadia преди 12 години
suglasna sum s tova mnenie,ne moje da budem vsi4ki ednakvi,nami4isva mi na ytopiata na komynizma i kato vsqka ytopiq s vremeto 6te se provali,jalko ako se okaje EU edin neyspe6en eksperiment,zalojeni sa sudbite na milioni obiknoveni xora
541
1
 
7
 
! Отговори
Трънков преди 12 години
Ние винаги сме били трън в очите на големите сили.Припомнете си войните които са водили за да ни покорят.Помагали само на турците,за да не сме самостоятелни.Ами след войните са вземали всичко хубаво и са го давали на гърци,сърби,румънци и турци.Сега я няма Югославия,защо не ни върнат българската територия дадена на Сърбия през 2 св.,нали имаме 40хил.загинали,наша кръв.Те просто ни искат,като пазар,като колония,като робска страна.Това е всичко останало е лъжа и измама
540
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ministara ako doyde v cujbina i da napravi edno krigce shte vidi koya klasa sme.az rabotya po 14 casa imam vsicki dokumenti ama nyakakiv si ziganin sednal s edna tabela pred magazina prosi i kazva ce e bilgarin koy shte ni iska v evropa.iskah da naema po golyama kvartira kogato cuha ce sam bg se otkazaha.i az ot yad si kupih apartament s kredit.zatova tova ne e kato bg ministrite v evropa pitat horata koito sa gi izbrali da ili ne.a s vas moje covek da se vidi na 4 godini vednaj samo na izborite
539
1
 
4
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Физиомутра на самонадеяна, властолюбива, болезнено-амбициозна, нарцисична и злобна личност. От таокива властта трябва да се пази. Те са ужасно вредни.
538
3
 
1
 
! Отговори
Raytchev преди 12 години
до Симеон :Прескочи до Холандия и ще видиш с какво са по-добри -само 100 години са пред нас, защото техните управляващи не са некадърни,крадливи и корумпирани като нашите !Време е да си отворите очите а не да слушате какво ви баламосват Бойковите четници !
537
1
 
4
 
! Отговори
СИМЕОН преди 12 години
БРАВО,ТАКА ТРЯБВА-ТЕ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ САМОЗАБРАВЯТ,ОСОБЕННО ТЕЗИ ГРОЗНИ ***-ХОЛАНДЦИТЕ.С КАКВО СМЕ ПО-ЛОШИ ОТ ТЯХ?АКО НИ НАЛОЖАТ ВЕТО ТРЯБВА ДА РЕАГИРАМЕ МНОГО ОСТРО И ДА ПРЕДПРИЕМЕМ АДЕКВАТНИ МЕРКИ СРЕЩУ ТЯХ.НАЙ-МАЛКОТО ДА СПРЕМ ДА КУПУВАМЕ КАКВАТО И ДА Е ХОЛАНДСКА СТОКА.
536
1
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
viarno balgaria nee vtora raka napravo si e treta raka s takiva selski tarikati koito ia ypravliavat
535
0
 
20
 
! Отговори
балканец преди 12 години
Вече 4 години сме в ЕС и кво....... Ядем прави краставици и не изнасяме криви. Изкоренихме лозята, спряхме реакторите, но купуваме европейски стоки с китайски етикети. Що не си видят техните граници. Милионите *** са си техен внос, а не минават оттук. А сигурно и наркотиците им от Латинска Америка минават през БГ и Румъния.
534
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този измислен съюз ще се окаже без реализация във времето. Не може да сложиш в едно няколко народа с различна степен на развитие, култура, емоционалнот и т.н и всички да са равни...А ако няма да са рабви съюз ли ще е или нещо друго? Или с други думи- не сме еднакви и нет рябва да бъдем! Нито те ни трябват на нас- нито ние на тях. Да живеем в мир и разбирателство, да си помагама, да со партнираме- но без- обезличаване, без учители и ученици!!!
533
3
 
11
 
! Отговори
как така? преди 12 години
не сме 2-ра ръка хоранякъде 7-8-*** сме
532
0
 
13
 
! Отговори
До 578 от 576 преди 12 години
Така е, корупция има навсякъде и чета достатъчно чужди източници. Само че там поне се прави опит да се наказва! Но хайде, кажете ми, защо все с нас си измиват ръцете? Защо гърците, които ще съсипят целия ЕС и , между другото, си живеят нелошо, са им симпатични, а ние - не?
531
0
 
12
 
! Отговори
Чудо голЕмо преди 12 години
Ван *** не е съгласен Бай *** да му влиза в ШенгенЯ ... Бай *** ще го премести в другия крачол, а Ван *** ще се донамаже болкоуспокояващо с шенгенски вазелин изотзад.
530
4
 
16
 
! Отговори
Историк преди 12 години
На нас не ни трябва ни ЕС ни Шенген. Ако си направим държавата нормална, ще си живеем и без тях много по-добре. Прочие това се случвало вече през 30-те години на миналия век - били сме втори по стандарт в същата тая Европа и то след 2 национални катастрофи. Българинът е доказал през вековете, че може много ... стига да не му се пречи.
529
2
 
25
 
! Отговори
Подкрепям преди 12 години
Правилно, Младенов! Като не можем друго, поне да ги напсуваме, че да ни олекне! В Холандия дето се има за "бяла държава" от трима срещнати на улицата един е черен, един е жълт и все още има по един бял, но няма да е за дълго, така, че всичката им е втасала, та ветото им за Шенген ще им реши проблемите. И там някои местни политически кухари гледат да си оправят рейтинга за наша сметка.
528
3
 
13
 
! Отговори
До 576 преди 12 години
Ти на кой свят живееш? Да не би българите да сме измислили корупцията. Ако малко почетеш из пресата на страните, които цитираш, ще разбереш, че техните проблеми в това отношение хич не са по-малко от нашите. Целия ЕС е прояден от корупция и данъчни измами - наскоро и класация беше публикувана (начело са Италия, Франция и Гърция), обаче някой трябва да "опере пешкира" и най подходящи сме ние и румънците.