Младенов скръцна със зъби: Не сме втора ръка в Европа

Ще преосмислим поведението си, ако не ни подкрепят за Шенген
Обновена: 17 сеп 2011 14:38 | 17 сеп 2011 14:35,
599
Младенов скръцна със зъби: Не сме втора ръка в Европа
Николай Младенов. Снимка: БТА

Решението на холандското правителство относно приемането на България в Шенген игнорира факта, че страната ни е изпълнила  всички критерии за присъединяване към шенгенското пространство, заяви министърът на външните работи Николай Младенов.

Темата ще бъде обсъдена на предстоящотот на 22 септември заседание на министрите на вътрешните работи от ЕС и страната ни очаква тогава да получи дата за влизане в Шенген.

Ако това не се случи, страната ни ще преразгледа подкрепата си за реформите в европейското законодателство, свързани с Шенген, каза Николай Младенов.

Вчера холандският министър на имиграцията Херд Леерс каза, че страната ще се възползва от правото си на вето за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона.

Днес Младенов коментира, че решението на холандското правителство явно е свързано с вътрешнополитически различия в управляващата коалиция.

Още по темата

По думите му политиката на холандското правителство от последните седмици е отказ от диалог. В последния момент е била анулирана поканата от холандския парламент за изслушване на България по темата Шенген.

„Нашите граждани не са втора ръка в Европа, подобен тип поведение не създава добър прецедент, а напротив – нарушава практиката от последните години в ЕС – да се търси консенсус и съгласие“, заяви Младенов, цитиран от БТА.

Той посочи, че с влизането на България и Румъния в Шенген, с достъпа до шенгенската информационна система ще се осъществи по-строг контрол кой влиза в ЕС.

„Неучастието на България в тази система само засилва рисковете за страните от Шенген, защото сега ние можем да регистрираме нелегални емигранти, но не можем да реагираме“, изтъкна външният министър.

Той подчерта, че се надява на 22 септември да бъде взето решение за механизма, по ще се присъединим към Шенген и то ще отчете постигнатото от България и Румъния.

„Ако се вземе разумно решение, което отговаря на интересите на всички в Европа, ще подкрепим реформата на шенгенското законодателство в ЕС, но ако такова решение не се вземе, ще трябва да обсъдим много внимателно политиката си на подкрепа за това законодателство, заяви Николай Младенов.

Той изтъкна, че „правилата се пишат, за да се спазват“, а България е страна, която ги спазва и го е доказала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


599
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
507
3
 
12
 
! Отговори
Марк до шопа преди 12 години
Ти сериозно ли?За какво ти е Шенген?Сигурно пътуваш всеки ден в Шенгенската зона и те дразнят 5 мин. проверка на границата?!?!Като ни приемат /дано това не стане/ ще ти цъфнат тук мюслитата и ще искат да си строят джамии, да получават социални помощи и да те обвиняват , че ги дискриминираш!Може би това искаш!Защото точно това им се случва на "първата ръка" хора в ЕС!Ааа и да не забравим Еврозоната!Ако не дай Боже влезем там, ще трябва и ние да дадем своята лепта за хрантутенето на гърцит
506
4
 
6
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Еврейска ***! Съжелявам ,че давам такъв лумпенизиран коментар, но това е моето мнение за това човече.
505
5
 
15
 
! Отговори
хахо преди 12 години
На едни хора им хлопа дъската, а на Младенов му скърца цялото дюшеме.
504
1
 
2
 
! Отговори
do Milena преди 12 години
Милена съжелявам ,че си омъжена. Иначе бих ти влел мозък.
503
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
а в Мюнхен се лее бира като из ведро.за къв стандарт говорим
502
4
 
6
 
! Отговори
sdb bond преди 12 години
Отричайки всеизвестен факт допълнително се подчертава и публично се афишира!*** като отрече,че не е *** се откроява като такъв. Умният като каже, че не е достатъчно умен само подчертава, че е точно такъв.Външният ни министър като каже не сме втора употреба в Европа, само изважда на дневен ред наболялата тема. По малък е срамът, че колите и дрехите в страната ни са втора употреба или първа но китайски стоки. Трагедия е ,че българина го третират като втора ръка в ЕС. Дори към Шенген да мине
501
4
 
13
 
! Отговори
ШОПЪТ преди 12 години
Ах колко са добри от запада,когато ЕНП след куп клевети и полуистини от калинки и боковисти спира парите за България.Как удобно пък беше за ЕНП да спре парите и да допринесе за победата на ГЕРБ и повече депутати от ЕНП в Европейския парламент.Бяха готови да помогнат затова и брат на Ал Капоне да ни управлява,заради някой депутат повече от десницата.Само че тая игра има една долна страна-че на западняците им стана удобно ние да сме лошите.От еврофондовете шампиони по кражби са гърците,испанците ,талянците ,португалците.Корупцията при тях по високите етажи е не по-малка от тук.Но те не се топеха пред Европа.Правеха го нашите калинки от герб и ск.Правеха го дотолкова ,че ония решиха,че Чърчил е прав,когато ни е нарекъл ония крадци от долното поречие на Дунав. Сега трудно ще ги разубедим,защото на тези благородни хора от запад това им изнася. А Николайчо да не се пъне.Той беше участник в мръсната игра и сега жъне плодовете и.
500
0
 
7
 
! Отговори
нели преди 12 години
ОООО и кои правила спазваме лихвите по кредитите ли или цените на мобилните услуги или пък тези на храните
499
1
 
4
 
! Отговори
Моканина преди 12 години
Тоя хубавонаденения не разбра ли че на Европа не и трябва нова мафия
498
7
 
2
 
! Отговори
Милена преди 12 години
пфф тука сте се събрали от *** нагоре.Ходете и си лекувайте шизофрениите.психолог - благодаря,че ми каза
497
0
 
4
 
! Отговори
психолог преди 12 години
Пак се появи под номер 548 :) Учудваща е енергията на тези хора.Сякаш е на живот и смърт да спечели някакъв махленски спор и то анонимно в интерент. Сериозна липса на внимание има.
496
0
 
2
 
! Отговори
психолога преди 12 години
Милена също в момента разговаря с трола от турски произход. Той се ипитва да вмени мнението си и да "избие комплексите си" по по-заобиколен начин и чрез диалог, а не чрез обиди, защото никой не обръща внимание на обидите му.Приятел зле си, Потърси си помощ.Няма причина за да се срамуваш.
495
1
 
0
 
! Отговори
.І. преди 12 години
Милена е спец по измамите, затоваако ви падне праскайте отзадзе да ви помни!
494
3
 
7
 
! Отговори
просто човек преди 12 години
*** Младенов, хората ти казват, че не ни искат в Шенген, защото не се справяме в борбата с корупцията и организираната престъпност, а не че сме "втора ръка" хора !!!
493
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
си мислят, че и другите ще се почувстват зле по този начинСъвет към "троловете" - потърсете помощ. Може да ви се помогне. Нищо няма да постигнете по този начин и ще става по-зле.
492
0
 
1
 
! Отговори
Психолога преди 12 години
538 чикагото е *** от турски произход. Половината подценяващи коментари към нацията са от него. И да най-вероятно наистина не е помирисвал Чикаго. Само му звучи достатъчно респектиращо и си мисли, че като напише "чикаго" мнението му ще има повече тежест. Тези хора (троловете) като се опитват да обиждат другите най-често се описват себе си или в по-ранна възраст свой близък роднина (баща, майка), като вменяват на другите техните качества. Това е защото се чувстват зле от тези качества и искат и
491
0
 
3
 
! Отговори
до Милена преди 12 години
Добре де , а ти кога ще ми върнеш парите?
490
2
 
4
 
! Отговори
до 537 преди 12 години
Пропусна да кажеш, че ако бяха дошли танковете, когато политбюровския чичо на тоя Надкин зеленчук ги викаше, сега нямаше да ни тъпче ЕС.
489
2
 
0
 
! Отговори
Милена преди 12 години
528-ми питам,защото съм сигурна,че нямаш данни,а просто използваш някаква метната във въздуха глупост за да звучиш по-достоверно.Не ми отговаряй и "малко",защото нямаш данни и не знаеш дали е малко.Майките и бащите помагат.Но това е така в цял свят.Вече леля и вуйчо си имат собствени деца и не помагат. Съжалявам,но не сме на едно мнение и не си прав.А аз съм с много повече аргументи и факти.Както ти казах съм аналитичен специалист по финанси и работата ми е да разбирам как реално стоят нещата.
488
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
холандците са супер мошеници! имам познат, който работи в една фирма в холандия, където подменя етикетите на китайска стока с етикети накоито пише "мейд ин холанд". доматите им, които сме длъжни да внасяме, са пълен гмо ***, както и саксийните им цветя, които живеят месец-два.