Трайков си извади грузинска лична карта за 15 минути

Министърът се впечатли от обслужването в Батуми
Обновена: 20 сеп 2011 16:06 | 20 сеп 2011 15:31,
53
Трайков си извади грузинска лична карта за 15 минути
Искам и у нас хората да си вадят документ за четвърт час, каза Трайков. Снимка: архив, БТА

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков си извади грузинска лична карта за 15 минути. Толкова време му отне цялата процедура по издаване на документа за самоличност в Батуми – от снимката на място до електронно попълване на формуляра и снемането на подпис.

В рамките на официалната си визита в Грузия Трайков посети Административната палата (административно обслужване на едно гише) към грузинското министерство на правосъдието.

„Това е висок стандарт на обслужване и чудесна антикорупционна мярка. Това, което видях тук, показва какво означава електронното правителство за хората. Искам и хората в България да могат да си извадят документ за самоличност за четвърт час", коментира министърът.

Приблизително това е срокът, в който всеки грузинец или чужденец може да регистрира фирма, да получи акт за раждане, свидетелство за брак, шофьорска книжка, както и всеки друг акт по гражданско състояние.

Трайков е на работно посещение в Батуми и Тбилиси, където води българска бизнес делегация. В нея влизат представители на 20 компании в секторите транспорт, строителство, логистика, техническа промишленост, енергетика и др.

Трайков и министърът на финансите на Грузия Димитри Гвиндадзе откриха двустранен бизнес форум и представиха възможностите за инвестиции и увеличаване на стокообмена и търговията между двете страни. 

Програмата на посещението включва още работни срещи с министъра на финансите Гвиндадзе, първия заместник-министър на икономиката и устойчивото развитие Арчил Кекелия, с първия заместник-министър на енергетиката и природните ресурси Мариан Валиашвили, както и с директорите на нефто-газовия терминал в Супса Шалва Цкатадзе и на пристанище Поти Джоузеф Кроули.

По-късно Трайков ще посети нефто-газовия терминал на пристанище Батуми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 12 години
всичките министри на герб да си изкарат лични карти,само на министър дянков няма да му издадат,понеже беше пратен там от световната банка да ги изкара от кризата ,а те го изгониха със сопи от Грузия,след това дойде и нас да оправя но виждате как ни оправи,от както е станал министър все излизаме от кризата.
52
1
 
6
 
! Отговори
traba преди 12 години
Аз пък не искам да имам никакви лични документи! Не искам да виждам и чувам за МВР (дори и в музей)!
51
1
 
4
 
! Отговори
Чукундур преди 12 години
Като чуя Грузия и се сещам за Сталин.Предпочитам грузинския коняк пред личната им карта.
50
0
 
8
 
! Отговори
9.11 преди 12 години
Ако това за 15-те минути е вярно, то ние в България трябва да сме 100 години назад във времето! За лична карта ходих 3 пъти до Паспортна служба. За подаване на документи час и половина чакане, за получаване два часа! За да я изработят ЕДИН МЕСЕЦ! Без коментар......
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да остава там и хич да не се връща!
48
1
 
2
 
! Отговори
Сексолог.. преди 12 години
Сигур Фифи Димитровата го е водила на азерски ***......
47
2
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Абе "Пич" да те питам кога за последно си бил ти в Грузия та ми говориш глупости, за пътни полицаи ... тинтири минтири... Я ако земеш да идеш до там (Грузия) 'земи се вгледай малко по - така ... Преди време като бях там ГРУЗИЯ НЯМАХА ПАРИ ЗА КАТ и съответно НЯМАХА пътна полиция...при тях повечето неща се контролират от армия, и май още е така...Наистина като те кефи толкова да си там - ПРАВ ТИ ПЪТ! :)
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно колко им е струвала тази система на грузинците - сигурно 10 пъти по-малко отколкото на нас.В Босна например една лична карта струва 5 лв, задграничния паспорт - 10.
45
4
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
идеален си Трайков,сега ако си останеш в Грузия цена няма да имаш!
44
3
 
23
 
! Отговори
? преди 12 години
Щом министрите ни вече се готвят да емигрират и то в Грузия, какъв по-ясен сигнал за нас простосмъртните да се чупим оттук ? :)
43
1
 
9
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Да разбираме ли, че това е подсказване към нашите Дипломатически и Консулски мисии как трябва да си вършат работата? Те собствените си сънародници не зачитат, та камо ли чужденци.
42
2
 
2
 
! Отговори
СД преди 12 години
То да беше само Бойковото... Върни още 8 години назад и ще си близо да "действащите лица и изпълнители" - всичките *** по списък...
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бокото правителство 2години прави електронна здравна карта , 1.5години електронен болничен.. Само думи.... Никой не иска електронно правителство защото къде ще работят хилядите назначени на партиен принцип долни службари. И най-вече трудно ще се краде от бюджета на здравната каса.
40
2
 
5
 
! Отговори
-A. преди 12 години
Трайков не си е боядисвал косата скоро май....
39
4
 
5
 
! Отговори
СД преди 12 години
Царят като каза да си сменим чипа, имаше предвид да си направим лични карти с чип, ама нито Мишо Мишката, нито Цецо Цвичката, нито Румен Пи...ката разбраха.И затова сега личните карти не са с чип. А Грузия ни се смее.Хаха
38
4
 
6
 
! Отговори
СД преди 12 години
Вече и с Грузия ни отвя. Не можем да се сравняваме. Я опитайте с Урзунистан или Бамазиленд...
37
9
 
5
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Айде стига глупости! 15 минути щото е министър. Аз ако съм и 15 месеца малко ще са.
36
2
 
4
 
! Отговори
ДО 31 преди 12 години
Не е Микито!Ако си спомняш Цвъкито дори заплаши щвабите,че нещо системата не проработи както трябва и взе да ги заплашва със заплащането!Но при положение,че грузинците използват система издаваща лична карта за 15 мин. мога да си представя как се е облажил Пудела!
35
0
 
17
 
! Отговори
darcas_real преди 12 години
Българската администрация е на нивото и от 1878 г, когато е създадена - същия ориенталски манталитет, незаинтересованост, некадърност, шуробаджанащина и паразитизъм.
34
5
 
23
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
Ей това издаването на лични документи в България е бизнес !Siemens и няколко *** политици направиха пари от това!А хората си висят като улави на опашки и плашат на приближената на Боки и Цъки Банка за документите!