Бойко дава акъл на ЕС: Свалете пенсиите до нашите!

И още финансови съвети на премиера към евролидерите
Обновена: 4 окт 2011 15:03 | 4 окт 2011 13:57,
1196
Бойко дава акъл на ЕС: Свалете пенсиите до нашите!
Премиерът на Чехия Петър Нечас с Бойко Борисов. Снимка: БТА

Европейските държави, които имат по-висок бюджетен дефицит от 3%, да направят пенсиите колкото в България и до една-две години ще решат проблема.

Това посъветва премиерът Бойко Борисов страните, които решават в Люксембург финансови въпроси във връзка с проблемите в еврозоната, предаде агенция „Фокус“.

На съвместна пресконференция с премиера на Чешката република Петър Нечас Борисов подчерта, че в българския парламент се опитват да променят конституцията и да бъде заложено, че никое правителство не може да си позволи повече от 3% дефицит.

„Това трябва да влезе в обща европейска конституция и всяко правителство да си промени така конституцията. Всяка държава, която е закъсала и иска помощи, ако преведе пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще си оправи дефицита. Да направят пенсиите каквито са в България и след една-две години ще тръгнат нагоре“, сигурен е Борисов.

„И ние искаме да направим пенсиите две хиляди евро, но бюджетът ще излезе на червено. Кой не иска да направи пенсиите високи? И ние искаме възрастните хора да пътуват, да живеят добре. Що за популизъм е това на европейските лидери? Нека да направят пенсиите, колкото в България тези страни, които имат бюджетен дефицит, по-голям от 3%, и това да бъде решение на Срещата в Люксембург”, посъветва още премиерът.

Той отбеляза, че в момента България е една от шестте най-дисциплинирани страни в Европейския съюз, на които им се вдигат кредитните рейтинги, които изпълняват ангажиментите и задълженията, които са подписали. 

„Нашата позиция съвпада: дисциплина – колкото държавите изкарват, толкова да харчат. Никой не е длъжен да вади от своите бюджети, за да плаща на тези, които не са дисциплинирани. Има начин да се подпомогнат бедните. Това е чрез кохезионната политика, чрез еврофондовете“, смята Борисов.

Той бе запитан от чешки журналисти за случая в Катуница и антиромските настроения в България.

Премиерът заяви, че проблемът в Катуница е чисто криминален. Той подчерта, че всички подбудители, извършители, участници са били задържани и са в ареста.

„Надявам се българското правосъдие да издаде необходимите присъди, но нека не им се бъркаме“, добави Борисов.

Той подчерта, че както в Чехия, така и у нас се полагат усилия за вкарването на ромите в училище.

„Един образован човек може и да мисли, да работи и т.н. Полагаме огромни усилия в това“, каза още Борисов.

От своя страна премиерът на Чехия Петър Нечас заяви, че страната му подкрепя България за влизането в Шенген.

„Смятаме за много некоректно и нечестно, че се слагат още изисквания за влизането на България в Шенгенското пространство“, отсече Нечас. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По принцип е прав, но разсъждава по Дянковски.
0
 
5
 
! Отговори
ВЕСО преди 12 години
БУРАТИНО БЕ И СИ ОСТАВА ДЪРВЕНО ЧОВЕЧЕ.
0
 
5
 
! Отговори
xxl преди 12 години
Къде е пенсиния фонд на нашите родители? Къде са парите от данъците,които плащахме години?Колко още да се свалят пенсиите? Та те сега стигат само за хляб и мляко.Нека всички депутати да си намалят заплатите.
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1100 коментара от които повечето против, ама на 23 ще гласувате, нали?
0
 
7
 
! Отговори
vvvv преди 12 години
Интересно, при нас като са такива пенсиите и заплатите повече от 20 години защо не вървим нагоре???
0
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 12 години
До 1159Прав си, но не обиждай пожарникарите -Боко си е една МУТРА и не може да се сравнява с пожарникарите. .ТОЧНОТО:Това е БОЛНА логика.
0
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 12 години
БОКОе пропусналПРЕГЛЕДАи е забравил да си пиеХАПЧЕТАТА
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tozi ( borisov ) sas malka bukva shte mu napisha imeto zashtoto stana malak pred cyla evropa sas iskazvaniyta si ,da nameri nachin da napravi HOLOKOSTA i masov GERB opa ,masov GROB za pensioneri .Vmesto da svalyt pensiite vav EVROPA po e dobre toi da si svali ostavkata .Kak pak namerihme nai -tapiyt premier si izbrahme,to MITIO PISHTOVA da beshe nymashe tolkova da se izloji
0
 
3
 
! Отговори
nqma zna4enie преди 12 години
palno kuko
0
 
6
 
! Отговори
Стаматов преди 12 години
Тази новина изчезна от всички сайтове (плужаци). Думите са наглост. *** народ, слаба държава. Нацията загива.
0
 
5
 
! Отговори
alienum преди 12 години
До МХМ ... не само тотален, а направо ГЛОБАЛЕН финансист! Европа получи ценните му съвети. Да се готвят Америка ,Китай и Япония.
0
 
13
 
! Отговори
vlado 157 преди 12 години
А така,няма да *** само нашите пенсионери,да *** и другите/на това му се вика пожарникарска логика/
7
 
5
 
! Отговори
. преди 12 години
Борисов си е абсолютно прав..Гърция дето се е изхвърлила,високи заплати,пенсии,а не произвежда нищо видя се докъде стигна.Другите да харчат,ние да им плащаме борчовете..Доган или Станишев е посмял да каже такова нещо на някой западняк ли??това което не може да се отрече за ГЕРБ е,че поне през техния мандат България има някаква външна политика и отношения с Европа,добри-лоши,поне имаме....Ако чакаме на Гоце,Доганя и Станиша....иначе и ГЕРБ са тарикати сигурно,но предпочитам тях пред ДПС..
0
 
5
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Кой всъщност е реалният опонент в президентските избори Плевнелиев или Борисов, че отношенията им малко напомнят на тези между Путин и Медведев.
7
 
2
 
! Отговори
. преди 12 години
по времето на БСП,НДСВ,ДПС пенсиите бяха 1000 евро ли ве?много бързо забравяте всичко и затова и хората с поне малко мозък ще теглят заради масата .....върнете БСП и ДПС на власт пък ще видим....далеч съм от мисълта,че ГЕРБ са идеални,но ми се струват по-добра алтернатива от продажниците БСП и НДСВ,които оставиха ДПС да управлява и да прави каквото си иска....
0
 
17
 
! Отговори
ами преди 12 години
Борисов те може да не искат да подлагат пенсионерите си на геноцид като тебе.
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тикво , ако и ти беше на една такава пенсия пак ли такива съвети щеше да даваш?
1
 
15
 
! Отговори
Кай преди 12 години
И друг път хора са попадали случайно във властта и политиката, но са се учели и старали да бъдат адекватни. Този е патологичен случай на *** и ограничен човек.
0
 
21
 
! Отговори
Даси преди 12 години
Наш Боко откри причината за световната криза- високите пенсии на западняците. Браво!!! Гордея се с нашия водач!!!
0
 
10
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Еми.... защо трябва ние да настигаме запада ? По-лесно е те да ни настигнат !