Паспортните служби с удължено работно време преди изборите

На 22 и 23 октомври пък звената ще са на пълен работен ден
Обновена: 16 окт 2011 20:12 | 16 окт 2011 19:44,
12
Паспортните служби с удължено работно време преди изборите
Снимка: Архив, Булфото

С удължено работно време ще работят звената за издаване на документи за самоличност в седмицата преди изборите и на пълен работен ден на 22 и 23 октомври, съобщиха от МВР.

Всички, чиито лични карти са с изтекъл срок, ще могат да гласуват само ако са подали заявление за издаване на нова лична карта.

В седмицата преди изборите е създадена необходимата организация, за да може всички, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или лични /зелени/ паспорти) поради изгубване, открадване, повреда, унищожаване или с изтекъл срок, да упражнят правото си на глас.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на тези, които са подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й, или ще им бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност или лична карта с изтекъл срок на валидност, с което да гласуват.

Необходимите удостоверения ще бъдат издавани само при липса на възможност до края на работния ден на 21 октомври да бъде готова новата лична карта.

За издаването на удостоверения всички лично могат да подават искане в периода от 17 октомври до 15,00 ч. на 23 октомври в СДВР, във всички районни управления в София и в регионалните дирекции в страната, както и техните районни.

От 15,00 до 17,00 ч. в изборния ден заявления ще се подават в СДВР, регионалните дирекции и районните управления в София.

Удостоверенията се издават след цифрово заснемане на лицето на заявителя и след снемане на неговия подпис при подаване на заявлението по постоянен адрес за нова лична карта.

Документите може да се издават независимо от обявения постоянен и настоящ адрес, след подадено и регистрирано заявление за издаване на лична карта, което се отразява в централизираната информационна система за документи за самоличност на МВР.

Удостоверения за обявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Издадените от МВР удостоверения са за да послужат пред секционната избирателна комисия и са валидни до приключване на изборния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
do 10 преди 12 години
taka i triabva, tam si za da si v1rshish rabotata ,ako ne ima opashka za tvoeto miasto...samo taka moze da kaze niakoi bezda shepne ot b1lgaria s1m...
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
искам дам похваля българското посолство в САЩ.Ходих да заверя пълномощно на 2 август за БГ паспорт на децата ми .Една усмихната служителка Малина ми предложи и аз да си подновя изтеклия БГ паспорт.Снимка , отпечатъци,60 $ и 2 минути.Каза ми че до 4 месеца по дилпоматическа поща ще получат паспорта.Е от 2 седмици паспорта е в мен.Издадоха документите за Бг паспорт на децата ми за веднага и поеха ангажимента до 3 дена да са в МБР Бургас, тама бяха на 3 тия ден на обед.Професионална работа
8
6
 
3
 
! Отговори
черноземски преди 12 години
важно е да се гласува щото *** чалмалии само това чакат смърт за резаната ***
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да гласуваме всички за мекерето но ББ - тиквата, той е няшето спасение, тойще ни вкара в гроба и ще ни освободи от скъпотия, данъци по най-лесния начин, а на българия -> мамата
6
1
 
5
 
! Отговори
АЛО преди 12 години
*** на далавера / без пари / боко боко си от всякъде барабар с цецито
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И народът ни не е глупав,знае за кого да гласува!Която и да е бюлетина,без герб!Да ги смажем!
4
4
 
4
 
! Отговори
Ц.Ц. преди 12 години
И ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ ,ЗАЩОТО ЩЕ ВИ ГЛОБЯВАМ!!!
3
1
 
6
 
! Отговори
до днес.тр преди 12 години
що триете бе "журналисти"
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Паспортните служби с удължено работно време преди изборите,за да могат да гласуват колкото се може повече
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сладури-та да могат *** да си изкарат лични карти -нещо което смятат за абсолютно безмислено.Сега да си изкарат документи и да са гласува за благодетелите.Кви са долнии