Преди ни посещаваха портиери, сега – шефове!

Премиерът се ласкае от визитата на директора на Сикрет сървис
Обновена: 20 окт 2011 16:31 | 20 окт 2011 16:31,
110
Преди ни посещаваха портиери, сега – шефове!
Бойко Борисов и Марк Съливан. Снимка: БТА

Над 30-40 печатници са спрени при операции срещу разпространението на фалшиви пари от 2001 г. насам. Тогава нямаше никакво доверие към България – с нас се срещнаха хора едно ниво над портиера, сега директорът на Сикрет сървис прелита океана, за да дойде тук. Това заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция в МС с директора на службата Марк Съливан.

Съливан е у нас за участие в международната конференция по киберсигурност и киберпрестъпност.

Борисов изтъкна, че през 2001 г., когато е посетил Сикрет сървис в САЩ, доверието към България е било нулево, а страната ни е била на второ място след Колумбия по разпространение на фалшиви пари.

"Радвам се, че България я няма вече в тези черни списъци, че други държави се издигат в тази класация, а ние имаме подкрепата, уважението на всички служби, които се борят с престъпността в САЩ", заяви министър-председателят.

Директорът на Сикрет сървис посочи, че сътрудничеството с България никога не е било на по-добро ниво.

"Макар че говорим на различни езици и сме на хиляди километри, ние сме свързани с партньорство и то ще продължи", заяви Съливън.

Той допълни, че двете служби работят заедно и в борбата с киберпрестъпността.

Финансовите престъпления и киберпрестъпността са най-опасни за нас, каза Съливан. Той посочи, че в последните години за кражба на данни от банкови карти са арестувани 40-45 българи.

Премиерът Борисов пък разтълкува визитата на шефа на Сикрет сървис като подкрепа за влизането на страната ни в Шенген.

"За да дойдат тук хора като Марк Съливан, сме полагали усилия години наред. Това е допълнителна подкрепа за общата ни сигурност и дори за приемането ни в Шенген", подчерта Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хмм, не знаех, че на 22.11.1999 г. ни посети портиерът на Белия дом Бил Клинтън. Но щом Вождът казва, че е бил портиер, няма да спорим я! Вождът винаги е прав, особено когато греши!
60
1
 
11
 
! Отговори
Бойковист преди 12 години
пак шменти-капели вчера портиери,днес началници,утре Господ ще слезе да удари едно рамо на Бойко на президентските избори :))
59
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ БИЛИ НА ПРЕДИЗБОРНА СРЕЩА С ГЕРБ-МЛАДЕЖИ В ЕДНО СЕЛО. ГЕРБАДЖИИТЕ ЕНТЕЛЕГЕНТНИ МОМЧЕТА , ПОПИТАЛИ:-БАТ БОЙКО А БЕ ВСЕ КАЗВАШ АМА КАКВО Е ТУЙ НЕЩО ИНФРАСТРУКТУРА ?БОЙКО ОТГОВАРЯ:- МОМЧЕТА ВИЖТЕ СЕГА , ТО НЕ ВСИЧКО РАЗБИРАМ ОТ ТОВА КОЕТО ПРИКАЗВАМ , АМА ЕТО ОНЗИ ДЕН ЧЕТА : .........И БЕ ВИНЕТУ САМ В ПРЕРИЯТА 3 ДНИ И 2 НОЩИ ........ АМА КОГО ИБЕ , КАК ИБЕ , ПЪК И САМ ...ВЪОБЩЕ НЕ РАЗБРАХ.
58
2
 
15
 
! Отговори
fsb преди 12 години
Голям та*шак, клоуна на държавата пак се включи подобаващо :) Евала Боко, евала тикво зелена, продължавай в същия дух...
57
3
 
17
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
***,по ***,милиционер.Бойко бОРИСОВ.
56
3
 
20
 
! Отговори
robin hood преди 12 години
ДО 47 : *** СИ МАЙКАТА МИЛИЦИОНЕРСКА, ГАДНА МУТРА, НА 23ти ЩЕ СВАЛИМ БОКО ТИКВАТА И ЦЯЛАТА ГРУПИРОВКА ГЕРБ !
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не е дошъл господ ве от 2001 насам наричаш всички президенти и други дето са идвали портиери.
54
1
 
11
 
! Отговори
Много преди 12 години
***
53
2
 
16
 
! Отговори
Sofiq преди 12 години
Tikvooooooooooooooooooooooo,stiga si ni izlagal be!!!
52
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината е че шефа на Сикрет сървис, посещава страните, в които има сериозни проблеми, а за останалите даже не е и чул :) просто това му е работата :)
51
0
 
6
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
стига си писал глупости! Плашиш гаргите!:)
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изненадите край нямят !!!
49
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дошъл е да пита за *** Киро как да го пазят в хотелите.
48
5
 
11
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 12 години
До всички форумци...извинявам се за създаденото неудобство. Удари ме шизофренична криза и взех да пускам съобщения тук с различни никове. За момент съм в стабилно състояние и ползвам случая да се извиня. Иначе не се притеснявайте гласувайте за мен - аз и в криза и в стабилно състояние, освен глупости да говоря друго не върша и не съм опасен. Волен Президент!
47
1
 
24
 
! Отговори
СМЯХ преди 12 години
И какви данни сте показали на Сикрет Сървис, г-н Борисов, защото едно е да хванеш и осъдиш престъпниците, а друго е да ги хванеш и да ги държиш в ареста, докато обществото забрави за случая или докато си намерят достатъчно голяма сума, за да бъдат освободени...Мислихме си, че като изберем вас престъпността наистина ще намалее, но нямаше такъв резултат... само говорене, акции, предавания по тв... СМЯХ !
46
2
 
1
 
! Отговори
.neutralen. преди 12 години
До 40 : как можа да кажеш такова нещо ве......майко майко .....
45
28
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВАЖНО !!! ЗА ВСИЧКИ ЧЕСТНИ БЪЛГАРИ, НЕЗАВИСИМО ОТ ДОСЕГАШНИТЕ ИМ ПРЕДПОЧИТАНИЯ: Гласувайте масово за ГЕРБ на 23-ти, защото ЕЛЕКТОРАТА НА ДПС НЯМА ДА ГЛАСУВА НА ПЪРВИЯ ТУР, защото в голямата си част СА НЕГРАМОТНИ и НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ГОЛЕМИТЕ БЮЛЕТИНИ и вероятността да гласуват за неправилния човек е много голяма, а ще гласуват на ВТОРИЯ тур защото ще има само двама претенденти и те лесно ще се ориентират за кой да гласуват пак по нареждане на Доган Ага! - това го каза един коментатор по ТВ и ми звучи много логично. Това е обяснението защо ДПС електората няма да гласува на Първия тур, а ще изчака уж да види за кого! А истината е тази - от неграмотност ще изчакат, НО НИЕ НЕ ТРЯБВА ДА ЧАКАМЕ, СЕГА Е МОМЕНТА ЗА СЪКРУШИТЕЛЕН УДАР по грабителите на България. Българи гласувайте за ГЕРБ, за тези които само за 2 г. управление успяха да стабилизират държавата в най-голямата световна криза от 50г. и ни върнаха към Европа! Изберете Европа, а не Анадола и един турчин Ахмед Доган за пореден път да определя кой ще бъде Българския Президент докажете, че сте истински потомци на БОТЕВ и ЛЕВСКИ и на всички знайни и незнайни герои, прославили с героизма си България!!!!! СЕГА ВИЕ ИЗБИРАТЕ, А НЕ ДОГАН - ВСЕ ОЩЕ СМЕ БЪЛГАРИЯ, А НЕ ***, както ни наричат по Турските телевизии!!!!!!!!!!!
44
0
 
18
 
! Отговори
Популист преди 12 години
Преди беше "пазвант" (охранник..., бооодигард или т.н - а то почти е като портиер), а сега вече премиер!Как се менят нещата...а?
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тикво,Тикво!Мери си думите,защото наричаш Барозу портиер!ТОВА Е ПОВОД ЗА МЕЖДУНАРОДЕН СКАНДАЛ!!!!
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
надявам се да е е чак толкова *** и наивен, че да си мисли че няма да има кой да му преведе на въпросния директор казаното