В 5 часа започнаха изборите в три секции в Белица

Кандидат-кметовете там са 6, а листите за общински съветници - 12
23 окт 2011 08:00,
0
В 5 часа започнаха изборите в три секции в Белица
Снимка: Архив Булфото

В област Благоевград изборният ден започна още в 5 часа тази сутрин в трите избирателни секции в селата Краище и Горно Краище в община Белица.

Те бяха отворени час по-рано, след като преди дни Централната избирателна комисия (ЦИК) отговори положително на искане на Общинската избирателна комисия (ОИК) - Белица.

ОИК предложи гласуването да започне час по-рано, заради голямата численост на избирателите в двете секции в село Краище, където гласоподавателите са 1970, и в секцията в село Горно Краище, където броят им по избирателен списък е 935.

На минали избори поради тази причина изборният ден е приключвал по-късно, защото към края му са се струпвали голям брой граждани, желаещи да упражнят правото си на вот, уточняват от ЦИК.

И в двете села за доверието на избирателите се състезават по четирима кандидати за кмет на кметство.

Община Белица е с население 10 307 жители, а избирателите са около 8028, сочат данните на областната администрация в Благоевград.

Избирателите са разпределени в 16 избирателни секции, съобщиха от ОИК - Белица. Регистрираните кандидати за кмет на община Белица са шестима, а кандидатските листи за общински съветници - 12.

Кметове на кметства ще се избират в четири села - Дагоново, Краище, Горно Краище и Бабяк. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари