80% от протоколите в София са сгрешени

В ОИК-София са обработили близо 60% от документите от секциите
Обновена: 24 окт 2011 15:37 | 24 окт 2011 15:37,
146
80% от протоколите в София са сгрешени
Суматохата пред зала "Универсиада". Снимка: Булфото

Огромен процент сгрешени протоколи от секционните комисии отчетоха от Общинската избирателна комисия (ОИК) в София.

Може би в над 80% от протоколите са допуснати грешки, обясни пред журналисти председателят на ОИК-София Марина Белчева. По думите й става дума за чисто технически грешки, например вписване в отделни редове, и не може да се говори за манипулации на вота.

Именно техническите грешки са причина за бавното обработване на протоколите – в ОИК са готови с 57% от документите. В тях действителните бюлетини са 97,98 на сто.

Още по темата

Марина Белчева оправда високия брой допускани грешки с новия Изборен кодекс и с факта, че вотът бе 2 в 1. В много случаи пък се попълват по четири протокола от секция, тъй като в част от местата се произведоха и избори за кмет на кметство.

Освен това, по думите й, Столичната община била предизвикателство заради големия брой жители.

Шефката на ОИК-София отказа да коментира дали причините за бавната обработка се дължат и на лоша организация от страна на комисията.

Не коментира и информацията, че двама депутати от ГЕРБ – Станислав Иванов и Иван Божилов, са в залата, което е в нарушение на закона.

Заради хаоса с обработката на изборните документи пред столичната зала „Универсиада“, където се помещава ОИК-София, днес се извиха огромни опашки от членове на секционни комисии, а движението около залата бе отцепено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
1
 
! Отговори
Всички българи.... преди 12 години
Всички българи са гладни,щом се подведоха за кебапчета
141
0
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
ВСИЧКИ председатели на ЦИК, ОИК и СИК са от ГЕРБ. Мнозинството от членовете им - пак от там. Централата администрация - пак от там. Общинските администрации - 75% пак от там. Изборният кодекс - приетв НС с мнозинството на ГЕРБ. ВЪПРОС: Къде да търсим вината в калпаво организираните и проведени избори на 23 октомври !?!?
140
0
 
14
 
! Отговори
До 141 преди 12 години
В такива моменти ЛЪСВА лика на "борците за демокрация": ОЗЪБЕНИ, ОЗВЕРЕЛИ, ЗАГУБИЛИ ЧОВЕШКИЯТ СИ ОБЛИК. Само с една мисъл: Как да задигна,/ открадна / та и аз да съм по-добре?Та Вие господа, направо ПОДСТРЕКАВАТЕ към саморазправа с инакво мислещите. А говорите, че при Живков било лошо. ХОРА, ЗАПОМНЕТЕ: ЩЕ НАДМИНАТ В ОМРАЗАТА СИ ВСИЧКО ПОЗНАТО ДО СЕГА.
139
11
 
5
 
! Отговори
СТАНДАРТ ПЛЮС преди 12 години
Добре де мръсночервени ***, тук пак е пълно с ваши коментари!Нали сте добре организирани, уж сте много и ходите сутрин рано заедно с червените пенсии да гласувате, къде бяхте на изборите щом тук толкоз много пишете? Или пак ПОМАКА АЛЕКСЕЙ, дето изповядва ислям, комунизъм и тероризъм ви е наплашил да се отчитате !Пълна пародия сте - трябва веднъж завинаги да ви изринем !
138
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Шефката на ОИК-София отказа да коментира дали причините за бавната обработка се дължат и на лоша организация от страна на комисията.Не коментира и информацията, че двама депутати от ГЕРБ Станислав Иванов и Иван Божилов, са в залата, което е в нарушение на закона."....и те броят , инструктрани от кратун
137
2
 
10
 
! Отговори
бивш преди 12 години
До гласуващите за Тиквата и черевотиквенчетата - Вижте докъде ви докара лидера и партията му-да си изкарате гюнлюк по малък-60 лв.- от ***.Ха със здраве и наздраве.Като не можете да си правите сметка колко искате и колко можете другата седмица като се *** пак, ако можете па седнете, па почете малко за Бача Ви *** да видите той къв зор е брал-това на вместо вазелин-боров, ама кво Ви давам акъл с Вас сме на Вие.Щото то има и едно друго фейлетонче-"Пази боже сляпо да прогледа",ама четете
136
6
 
17
 
! Отговори
нели преди 12 години
Искам нови избори...това беше ЦИРК. Народе да не оставяме да ни манипулират.....Да се касират изборите.
135
11
 
1
 
! Отговори
гбг преди 12 години
ЗАЩОТО ДА СИ ГО ПРИЗНАЕМ,,,,,,,,,,,,,,,,*** И БЕДНИТЕ ЧАКАХА ДО ПОСЛЕДНО ДА ИСКАРАТ НЕКОИ ЛЕВ НООООООООООО,,,УВИИ,,,БЕДНИТЕ СЦИАЛИСТИ ГИ ИЗЛьГАХА ЗА ПОСЛЕДЕН ПьТ,,,,,,,,,,,,ХА ПАК ГЛАСУВАИТЕ ЗА ТЯХ ,,,,,,ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ ВИ КЛАТЯТ
134
12
 
2
 
! Отговори
Алабала преди 12 години
У село *** гласуваха късно и за БСП :) - 100%. И ся кой даде парите.
133
3
 
21
 
! Отговори
RT% преди 12 години
МАФИЯ! МАФИЯ! МАФИЯ!
132
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цирк "Борисофф" прави избори.
131
3
 
28
 
! Отговори
СърФист преди 12 години
Очевидно страшно много селяни станаха софийски жители. Резултатът от кметските избори в София говори за първична гьонсуратщина, базирана на нисък интелект. А имаше избор, наистина. За съжаление интелигентните хора масово намаляват. Изборната чалга винаги гравитира около привърженици на Боко Тиквата.
130
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
3,5часа чаках за да гласувам...УЖАС !!!По-добре организирани избори не бях виждал
129
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като Герб манипулирали изборите защо посволиха гнусното антиконстуционно дпс да вземе за пореден път кърджали? И защо неграмотните селянчета от селата там пак определиха същото подобие на кмет??
128
2
 
23
 
! Отговори
Жик-Так преди 12 години
И баба ми би организирала по-добре тези избори!. А дедото би почерпил и с ракийка:)
127
19
 
4
 
! Отговори
до 127 преди 12 години
а в коя държава - на калфата, дпс и гей-хамстера ли??? В комбинация с авджи гоце и третия му мандат?А?!?!?!?!
126
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не би тея от Преходния сьвет да правиха тези избори бе ? Каква беше тази пародия ? това чудо си е за касиране---няма нищо общо с демокрация ,това е пародия.
125
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, опомнете се! Че само седмица ни дели от ГЕРБАРИЯ! Ако искате децата ви да живеят в нея- гласувайте за нежната душа Росенчо и строгата му баба!
124
0
 
49
 
! Отговори
krasos преди 12 години
Няма по голям ЦИРК от вчерашните избори... В Сенегал биха се справили по добре с организацията на избориният ден !!!
123
2
 
17
 
! Отговори
До Димо 122 преди 12 години
Пич,до същия извод стигнах и аз.За 22 години починаха най-възрастните седесари,които помнят безобразията от първите години на соца.Много от по-младите напуснаха страната. Голяма част от придошлите в столицата,подгонени от безработицата,не могат или не искат да си отговорят на въпроса кой всъщност докара България до този хал,кой ни зароби с външния дълг и кой манипулира наивниците, за да се обогатява на техен гръб.Татко,Бог да го прости,казваше:"Живков толерира простаците,по-лесно се управляват"