От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан

"Извинявам му се, но НСО са на президента"
Обновена: 2 ное 2011 14:27 | 2 ное 2011 13:13,
219
От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се извини на заместник-председателя на ДПС Лютви Местан пред медиите за гафа "Бояна".

Вчера дясната ръка на Сокола настоя за това, заради разказа на премиера за срещата им в резиденцията сутринта след първия тур на изборите.

Местан обвини Борисов в манипулация, защото всъщност трябвало да се срещне с президента Първанов, а охраната от НСО го откарала в преддверието на Борисов.

"Първо, искам да му кажа, че НСО дори името ѝ е Национална служба за охрана към Президента на Република България. Това не са мои служители. Второ, хиляди пъти бих се извинил, ако съм нарушил по някакъв начин авторитета или достойнството на който и да било човек", обясни днес премиерът.

Борисов бе категоричен, че не се е възползвал от ситуацията – разкривайки за срещата, а всъщност се е застраховал, за да не бъде използван гафът срещу ГЕРБ.

"Изчаках да минат изборите и го направих, защото би могло, ако не е грешка, да се използва по какви ли не начини", обясни той.

Бойко Борисов припомни, че вече е споделял оценката си за Лютви Местан, когото премиерът смята за "образован, интелигентен, възпитан човек, който дори когато критикува, го прави в рамките на това, което един европейски политик би направил".

Още по темата

Така в понеделник сутрин дори се зарадвал на изненадващото посещение, защото "той е прекрасен събеседник".

„Като знам, че той е от близо 20 години депутат, би трябвало прекрасно да знаят коя е вила „Калина”, където стои президентът Първанов. Идването на нашата врата, на нашата порта, окей, приемам го да е случайно, но два пъти попитах охраната дали е за мен“, коментира Борисов.

По това време премиерът имал среща с Йорданка Фандъкова и като дошъл нечаканият гост, го поканил на кафе.

„По най-любезния начин го поканих, поговорихме 10 минути и той отиде на другата си среща. Затова не виждам с кое съм го обидил“, обясни Борисов.

„Нищо тайно не сме си говорили“, заяви премиерът и поясни, че обсъдили изборите, кой какво и къде е спечелил, но „нищо повече“ не са коментирали.

„Извинявам се, ако съм го притеснил с нещо или това му е причинило някакви тревоги или напрежение в партията“, заяви премиерът и отново припомни, че цялата охрана на резиденция „Бояна“ и служителите на НСО са към президента.

„Бях много озадачен“, коментира Борисов, защото въпреки че двамата първи мъже са в една резиденция „всички знаят къде е портата на вила „Калина“, а ДПС много пъти са ходили при президента“.

Има две порти, навлезе в подробности премиерът, от едната (отдолу) се минава за президента Първанов, а от другата (отгоре) се минава вилата на премиера.

„Друга такава грешка досега не се е случвала“, завърши той.

Борисов обясни, че е склонен да отдаде гафа на ранния час веднага след изборния ден. При положение че вечерта пресконференцията на ДПС е завършила след 1,30 сутринта.

На въпроса дали подозира умисъл в служителите на НСО, премиерът коментира: „Оттук нататък шефът на НСО трябва да си направи своите проверки“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
1
 
7
 
! Отговори
Браво Браво преди 12 години
В тоя ред на мисли бойковистите, също като Божидар Димитров, имат объркана ориентация ляво-дясно и който каже нещо против Борисов, го обявяват за ***. Така бойковистите обичат да наричат по форумите в интернет всеки, който не се радва на Бойко. По-рано през годините сините наричаха БСП и всеки, който е против тях комунисти. Сега терминът е сменен със съответстващ на по-ниското културно равнище на сегашното управление.И понеже от време на време и Синята коалиция нещо критикува по някакви въпроси герберите, веднага им лепят и на тях етикета сини ***. Всички, освен ГЕРБ, са ***.Само че в ГЕРБ не липсват агенти на ДС, като Божидар Димитров. Има такива и областни управители, и депутати и др. назначени от ГЕРБ. Има и наследствени, и бивши комунисти. Това не ги смущава. Те обичат да говорят против ДС и комунистите. Положението граничи с шизофрения.Всъщност *** са самите бойковисти. Типични. Никакви други мнения не признават, никакви други партии, само Бойко. Чист комунизъм.
197
4
 
6
 
! Отговори
Не се оправдавай преди 12 години
Тикво! Ясно е че има нова коалиция ГЕРБ-ДПС, Атака да пикаят кръв, Волен е прецакан яко. Може да си класен интригант, но не можеш да ни излъжеш. Властолюбието ти те тласка към таен съюз със ДПС. Ти си един скапан тиквенски порнограф, готов си и майка си да продадеш за още малко власт. ГЕРБ-ДПС-АТАКА новата тройна коалиция, която само една тиква може да измисли. И същевременно рискована и гениална. Направи ли превода по сметките на Доган?
196
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе тези фесове били много чуствителни?
195
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега герберите ще се учат да мачкат уши като вожда
194
1
 
1
 
! Отговори
До 208 преди 12 години
Кръв пикаете а...!
193
3
 
2
 
! Отговори
до 207 преди 12 години
Жалък невежа, съжалявам те.
192
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Бойко, браво Борисов!Явно подарения меч от Шварценегер на Бойко преди изборите му даде силата и той с един замах резна кратуните на 5-главата ламя (БСП, ДПС, НДСВ, ОДС и РЗС), която за 20 г. преход ни докара до просешка тояга. Господи благодарим Ти, че ни изпрати този истински родолюбец да ни спаси от комунистическия гнет! Българите, вечно ще бъдем благодарни на този рицар с добро и смело сърце Бойко Велики, който помете червената шайка разбойници от удобния им пиедестал на властта, от където грабеха беззащитния народ и бяха сигурни, че това грабене ще продължи вечно. Господи благодарим Ти, че ни изпрати този истински родолюбец да ни спаси от комунистическия гнет!
191
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мутрата дето си играе на премиер не само ,че е потомствен *** ,ами и проверен такъв ,ненапразно му беше гласувано доверие да бъде охрана на Т.Живков.
190
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аре да си кажем правичката...Що Местан скача ,като ужилен от пчела!
189
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подигравайки се с Местан, показаха на Доган кой е господарят и къде е мястото на брокерите от ДПС- на пейката в преддверието на къщата.Сериозните хора не уважават предателството. Ожилването беше перфектно. Браво.
188
7
 
9
 
! Отговори
Търговчето на души преди 12 години
В Перник след 17 часа, в ромските квартали получават зов за гласуване, но не от извънземни, а от Ковачки и Железара, под формата на финикийски знаци. Естествено, гласовете са за БСП, и затова е този цирк с резултатите от вота. Първо печели ГЕРБ, а по-късно БСП. гласуват в
187
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Б. Борисов(Премиера) шеф на фирма, уличена в нелегално производство на цигари 1995Не бил зависим от ДС? Смех!
186
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно добре сте си поговорили съдейки по изборните резултати. по един или друг начин и този път турците избраха новия президент. Интересно какво мисли Волен по случая?
185
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не ви ли прилича на "Партията е права дори когато съгреши"? Някой да е чул Тиквата да е виновен за нещо? Узаконихте хонорара на Доган - той пък ви даде рамо на изборите.
184
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей,вари го ,печи го-ТИКВА ще си остане!
183
5
 
9
 
! Отговори
Ей , цървули преди 12 години
Какъв възторг бе *** ???Някой се държи нормално и възпитано и Вие почвате с тъпите заглавия и с тъпите коментари ! Царвули , не мога да кажа селяни защото ще обидя незаслужено хората , точно *** сте Вие !!!!!
182
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце и ДПС вечна дружба!
181
2
 
10
 
! Отговори
до 180 преди 12 години
Браво, личи си бившия партиен секретар. Вълка партията си мени, но козината НЕ!
180
0
 
4
 
! Отговори
до #180 преди 12 години
Спешно...трябва да се прегледав...))
179
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пъклените планове са в ДЕЙСТВИЕ! Боко и гоце - въртят политическа ДАЛАВЕРА по комунистически!