Трайков освободи двама от петимата директори на БЕХ

Тръгват си Мая Христова и Евгени Ангелов
15 ное 2011 21:05,
10
Трайков освободи двама от петимата директори на БЕХ
Трайчо Трайков. Снимка: БТА

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма направи промени в Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг, съобщиха от БЕХ.

Броят на членовете на борда е намален от петима на трима души, като от управителното тяло на дружеството са освободени досегашният изпълнителен директор Мая Христова и Евгени Ангелов, зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

БЕХ ще се управлява от Съвет на директорите, в който влизат: Йордан Георгиев, който остава единствен изпълнителен директор на холдинга, зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев  - председател на Съвета на директорите, и Валентин Груев, директор на Дирекция „Индустриални отношения и управление на държавното участие” в икономическото министерство.

Министър Трайчо Трайков се върна тази вечер от Азербайджан, където участваше в българската делегация, ръководена от предидента Георги Първанов.

Енергийният холдинг обединява държавните НЕК, "Мини Марица-изток", ТЕЦ "Марица-изток 2", АЕЦ "Козлодуй", "Булгаргаз", "Булгартрансгаз", "Булгартел" и ЕСО.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво е БЕХ, какво правят, от барам си ежедневно х.я ли идва съкращението?
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЕХ е собственост на мафията
7
1
 
14
 
! Отговори
Да преди 12 години
Споко, сега ги е намалил за да влезне в новините, след месец Трайчото Тариката ще назначи нови ПАК ДА ВЛЕЗЕ В НОВИНИТЕСамо шумотевица, само "шменти-капели" като началника си - кухо и празно под шапката
6
2
 
24
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Абе хубаво ги намалява, но преди 2.5 години четях, че милиарди са източени от АЕЦ, от холдинга, от неизгодна продажба на ток, от излишни посредници при доставката на нефт и газ! Та питам къде са милиардите или сега отиват в ГЕРБ. Особено след като приходите в хазната рязка паднаха!
5
1
 
15
 
! Отговори
111 преди 12 години
крайно време беше да се намали броя на директорите, та те са повече от служителите...
4
7
 
12
 
! Отговори
gotin преди 12 години
Palq4o !!!
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ееее.... най после му увря главата за тая некадърничка.
2
15
 
29
 
! Отговори
танкист преди 12 години
шеврон официално е обявила започване на проучване за шистов газ в БГ да ни е честито , въпреки , че според гроб още няма договор тиквата ще ни загроби дано да му го натрещят ш задния фар
1
1
 
20
 
! Отговори
$ преди 12 години
Германците си докараха газ от "Северен поток" и то по дъното на Балтийско море, а от нашите 6 оферти за газ, май нито една.