Синдикатите са отговорни, че не са протестирали!

Социалният министър е с жълт картон, каза Борисов
Обновена: 20 ное 2011 19:28 | 20 ное 2011 19:24,
732
Синдикатите са отговорни, че не са протестирали!
Снимка: архив, БТА

Синдикатите също носят отговорност, че толкова много години са виждали как влакът лети към пропастта, а не са протестирали. Така премиерът Бойко Борисов коментира организираната за 24 ноември стачка на железниците в „Нека говорят... с Росен Петров” по bTV.

По думите му за спасяване на БДЖ няма друг вариант, освен да се съкратят около 2000 души. Така предприятието ще започне да харчи толкова, колкото произвежда, и няма да се налага държавата да продължава да налива пари в него, смята министър-председателят.

„Истински щях да съм щастлив, ако синдикатите бяха стачкували, бяха казвали, че ако така се управлява, ще дойде ден, в който някой няма да може да вади пари от бюджета”, заяви Борисов.

Той допълни, че има заем от Световната банка от 400 милиона лева, които ще бъдат предоставени на железниците след реформата: „Защо на даден селски кантон трябва да седят 7-8 души, като може с камера да се вдигат и да падат бариерите?”, попита премиерът.

Той обясни планираното повишаване на пенсионната възраст с липсата на средства за изплащане на пенсии. „Държавата вади от парите за училища, здраве, култура, спорт, прехвърляме ги в НОИ, за да се изплатят пенсии. Докога ще го правим? Затова предлагаме увеличението още от 2012 година и се аргументираме”, поясни Борисов.

Според него сегашната икономическа ситуация в Европа и света налага тези мерки: „Ако не го направим ние, ще го направи следващият. Ако и той не се спряви, ще дойде МВФ и ще ни задължат. Защо българите да не покажем на Европа, че можем сами да се контролираме. И на фона на други държави да покажем, че можем да сме една средна европейска държава”.

Още по темата

По думите му всеки, който твърди, че с тази възраст могат да се покрият липсите, не казва истината: „Ние ако сме истинско дясно правителство, истински европейци, ако носим отговорност, трябва да се направи тази реформа. Сега това е наличното, аз не искам да ги лъжа”.

По този повод премиерът бе категоричен, че социалният министър Тотю Младенов вече е получил символичен жълт картон. Той каза още, че не е доволен работата му и би го сменил, ако се наложи още веднъж да обяснява заради него защо се налага съответната реформа.

„Ролята на министъра не е да се прави на добър. Той трябва да каже и лошите вести. Трябва да обясни защо трябва да се направи така и какви ще са последствията”, заяви министър-председателят.

За сметка на социалния министър, оказа се, че Бойко Борисов е доволен от работата на здравния му колега. А наследникът на правосъдното министерство ще бъде жена, която се ползва с добри отзиви в Брюксел и в България, каза още премиерът.

На въпрос дали се чувства замесен в скандала, избухнал в Атака, Бойко Борисов отговори: „Я да си гледат работата и да си мерят приказките. Да не съм го завел аз доведеният му син у тях заедно с майка му. Това, което правим, е правилното. Янев го разбра и коригира поведението си. Жена, деца, любовници... ".

"С Волен Сидеров съм бил приятел. Не съм си позволил да кажа нещо лично за него. Но сега да ме обвинява за семейните си проблеми ми идва в повече”, отсече премиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


732
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
680
0
 
0
 
! Отговори
до 725 преди 12 години
Синдикати в Нефтохим си има, и си действат.
679
1
 
1
 
! Отговори
космонавт преди 12 години
На крива ракета,космосът и пречи.Ето,синдикатите са виновни за лошото управление на едно търговско дружество с 100% държавно участие.Нали управляващото тяло на това дружество/БДЖ/ се назначава от М-вото на транспорта,т.е. отминистъра на транспорта,който е личен избор на министър-председателя.
678
0
 
0
 
! Отговори
до 724 от 719 преди 12 години
Но си мисля ,че е работа на синдикалистите да са навреме там където има професионални нарушения........
677
0
 
0
 
! Отговори
така си преди 12 години
"Синдикалистите" ще прецакат сатчкуващите .........и ще направят опит да си измият ръцете с Преммиера ,но ........се чудя дали и от двете страни няма да ги.......
676
3
 
2
 
! Отговори
Кърлеж преди 12 години
Работниците в БДЖ ще стачкуват. Синдикатите радостно пърхат. Това е последното им убежище след като Нефтохим - Бургас и БТК станаха частни компании, а Кремиковци фалира, не останаха големи синдикални организации у нас. В частните фирми синдикати не виреят. Собствениците ги купуват и уволняват, решават проблема с морков и тояга.
675
0
 
5
 
! Отговори
до 719 преди 12 години
Не е работа на синдикалистите да привличат клиенти, за това отговаря цял полк канцеларски плъхове на Иван Вазов No 3
674
2
 
4
 
! Отговори
разбира се преди 12 години
Синдикатите изведнъж станаха активни!!!Смехория... И аз си изхарчих наличните .......да стачкувам ли?!?!
673
3
 
0
 
! Отговори
nomer2 преди 12 години
До 720 - демосСтава дума за 8,92 лв към най-ниските пенсии. И затова да работиш още 1 година. Просто са прости в това правителство. Сега говорят да плащат наемите на важни /приближени/ фирми. Кой знае колко пари са хвърлени за проучване на шистовия газ - на инат.
672
1
 
4
 
! Отговори
nomer2 преди 12 години
Полицай да управлява държавата!? Сега се сетиха за БДЖ. Трябва всички да подкрепим стачката на БДЖ. На 30 ноември вероятно ще бъде общонационалната стачка. Дано я обявят по медиите. Трябва всички да излезем! Вижте ги гърците.
671
0
 
3
 
! Отговори
демос преди 12 години
Не съм икономист,не разбирам и каква трябва да е пенсионната реформа.Ясно ми е само,че парите не достигат за пенсии.Ако повишим с една година пенсионната възраст,ще са ощитени новите пенсионери.Партийните секретари и номенклатурите си оформяха големи заплати,а сега големи пенсии.Каква полза имаше държавата от тях?Орежете тая категория бюрократи,а дайте на истинските производители на продукт-работници,инженери,които са били в производството.Направете мин. и мах.праг на пенсиите от соц.време.
670
0
 
3
 
! Отговори
с БДЖ твърдо преди 12 години
Сериозен Одит и всички вземали примии от губещото предприятие +синдикалистите проспали момента ,в който се изпуснаха международните печеливши линии Да бъдат съкратени+една минимална заплата за цялата администрация докато не обновят ведомството : платен дълт и печалба.....
669
0
 
0
 
! Отговори
to4no преди 12 години
майкави зялна загубена еми незнаетели че миналото правителство какво правеше,та дрънчете глупости за гн Борисов.Всички сте червени *** червени драскачи1.Дъго духате на гн Борисов.
668
1
 
2
 
! Отговори
Едно време преди 12 години
обикаляше следният апокриф. В Москва свалят от власт Хрушчов, слагат Брежнев. Отива той да поема властта и пита предшественика си дали трябва да знае нещо специално за работата. Оставил съм ти на бюрото три плика, казва Хрушчов. В тях има писма, които ще ти кажат всичко, което трябва да знаеш. Просто когато го закъсаш с управлението, почни да ги отваряш от първия, както съм ги номерирал. Поема властта Брежнев, закъсва го. Отваря първия плик и чете: Стоварваш цялата вина върху предишното управление. Прави това и кара криво-ляво още известно време. После пак го закъсва и отваря втория плик, в който пише: Стоварваш цялата вина върху международното положение. И това върши работа за известно време, но после - пак проблеми. Отваря Брежнев третия плик и чете: Сядай да пишеш три писма.
667
1
 
4
 
! Отговори
Троян преди 12 години
Има ли някой който да не е виновен на Бойко??? То не бе старо правителство, то не бяха кметове, то не бяха групировки а сега и синдикатите. Да не би премиера да е работодател на всички фирми, дружества и безработни? Да не би да нямаме право на глас? Защо да не стачкуваме- да не би да сме добре? Или Вие като сте добре - какво ви интересуват как са останалите - избирателите. НАГЛОСТ!!!!!!! НИЩЕТА !!!! И МИЗИРЯ!!!! е в цялата държава, а ние търсим виновни толкова години, че се объркахме и започнах
666
1
 
0
 
! Отговори
до 713 преди 12 години
В крайна сметка до това ще стигнем. Но съвсем до скоро изобщо не беше така! На всички избори е имало поне 10 кандидати за едно място - сега ако кажеш че нито един не е бил читав - значи ти си сбъркан! И второ, по КОНСТИТУЦИЯ имаш право да задаваш въпроси и да искаш отговори от кмета си, от депутата си, от общ. съветник и те са длъжни да ти отговорят! Колко човека го ползват това право. Като не се ползва - то се губи! В момента е загубено - защото на които и да се оплачеш - властта е еднолична
665
0
 
2
 
! Отговори
кълъф преди 12 години
това е партийна система, дали едно или 100 партийна все тая. ти си гладен те ти предлагат кола, фанта , вода и т.н. като не ти харесва сей картофи. е убо аз картофи ще сея, ама ти на реколтата защо идваш да ми ги вземеш половината, като само ъкъл даваш бе бойко
664
2
 
1
 
! Отговори
kълъф преди 12 години
кой кого избрал бе, това не е демокрация, нито имаш право на избор. все едно си влязъл с майка си в магазин и ти вика сини панталони или червени. ама ти искаш маратонки и много се цупиш не получаваш и панталони ами шамар зад врата. ей тва е демокрация. имали свобода......
663
0
 
5
 
! Отговори
до 707 преди 12 години
Хайде бе, как така има синдикат с под 2000 члена? Въпрос на желание е, а това че когато Бай *** го накарат на работа все намира оправдание е съвсем друг проблем! И е по лесно да се оправдава и да хленчи че тоя го бил обрал, тоя го бил прекарал, от колкото да си вземе съдбата в свои ръце. Псуваме Боко, ама кой го избра? Псуваме предишните - да не се избраха сами и те? Псуваме Дедо - кой го чакаше като месия? Царе сме сами да си ги наврем и все да скимтим че сме от е*аната страна!
662
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе не му ли омръзна да играе на Сърдитко Петко ? тои освен цупене и думкане по гърдите, други пози не сме виждали май
661
0
 
1
 
! Отговори
HELP преди 12 години
Помогнете на виртуална България с регистрацията си