Плевнелиев акостира в Бургас. Първата му цел – регионите

Икономиката трябвало да бъде силна, не само в София
Обновена: 23 ное 2011 18:27 | 23 ное 2011 18:26,
65
Плевнелиев акостира в Бургас. Първата му цел – регионите
Плевнелиев и бургаският кмет обсъждат строителни проекти. Снимка: БТА

"2012 година ще бъде най-важната за мен като президент, тъй като не само бързо трябва да подготвим българската програма за развитие 2020 на регионално ниво, но и да я направим такава, че да бъде максимално работеща", заяви Росен Плевлениев при посещението си в Бургас.

От черноморския град започва обиколката на новоизбрания президент, който в следващите две седмици ще посети още шест региона в страната – София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Русе и Плевен.

Целта е да се даде старт на обществени дебати по стратегическите проекти и приоритети в българските региони, които трябва да бъдат реализирани до 2020 г.

"Към всичките седем града ще се отнасяме със специално внимание, за да имаме балансиран регионален растеж. България не може да бъде като Гърция, държава с един огромен 4-милионен град, а останалото да е просто една  подробност. С програма 2020 искаме да се дадат акценти за качеството на живот в тези региони на страната", каза Плевнелиев.

Той допълни, че акцент ще се дава върху регионалната икономика, ще се подкрепят малките и средните предприятия, ще се поощряват зелените проекти, ще се търсят перспективи за създаване на индустрии на местно ниво.

"Опитът показва, че най-добре е да се тръгне отдолу нагоре. Регионите да направят местни дебати, да оформят своите приоритети и след това ние да ги интегрираме в националната програма за развитие", обясни новоизбраният президент.

Той допълни, че през следващата година страната ни ще трябва да договаря по възможно най-ефективния начин еврофондовете и рамката 2014-2020 г. В тази насока Плевнелиев очерта три важни момента, по които президент, правителството и местна власт ще трябва да работят.

На първо място той подчерта, че президентската институция има за ангажимент да създаде национална стратегия за развитие. Вторият акцент е намирането на начини и средства за реализиране на залегналите в програма 2020 проекти. От една страна това ще става по линия на еврофондовете, а от друга чрез националния бюджет и различни механизми на финансиране.

На трето място Плевнелиев посочи, че трябва да се създаде ефективна координация между институциите, да се въведат ясни и строги правила, по които ще се управляват приоритетите на България до 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
ТЪПАК преди 12 години
АБЕ ТОЯ СКОПЕН ПЛЪХ НАЛИ ЛЕТЯ НАД ЯЭОВИРИТЕ ИСКЪР И ИВАЙЛОВГРАД И НАЛИ БЯХА ТРЪГНАЛИ БАГЕРИ ДА РУШАТ НЕЗАКОННИ ПАЛАТИ. МАЙ НА БАГЕРИТЕ ИМ СВЪРШИ ГОРИВОТО. КАКВО ГОВОРЕШЕ И СЕ ДУЕШЕ А СЕГА СЕ ТАИ КАТО ПРЪДНЯ В ***. ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ . И СЕГА ПЪК ЩЯЛ ДА АКОСТИРА В БУРГАС - ТОЯ *** ВСЕ НА ДЪРВЕТА БЕЗ КОРЕНИ СЕ КАЧВА , НО МАЙ КАТО ПОЛЕТИ НАДОЛУ ЩЕТЪРСИ ДА СЕ ХВАНЕ ЗА *** НА ТИКВАТА-БОКО. БОЖЕ ОТКЪДЕ НИ ДОКАРВАШ УПРАВЛЯВАЩИ ТАКИВА ПЛАЗМОДИИ, АЛЧНИ МОШЕНИЦИ. ДА АКУСТИРА В ОРЛАНДОВЦИ
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунисти ,комсомолци газ пикаят ,сън не ги хваща че махнаха Г-це триперо.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Агент Гоце сдаде ли най после ?
54
3
 
2
 
! Отговори
Горд с Плевнелиев преди 12 години
Как не ви е срам!? Явно повечето тук сте едни злобни комплексирани неудачници!
53
1
 
4
 
! Отговори
Росенчо,Росенчо, преди 12 години
Или си *** или изобщо не си в час! Ти нали беше министър по точно тези проблеми бе ухилена шматко? Защо не ги реши? Че тази държава е пълна с ***, които гласуват без да мислят е известно на целия свят!Но има и хора които не са шарани да кълват на всичко.
52
1
 
4
 
! Отговори
Сеирджия преди 12 години
А бе, този ухилен послушко много бързо взе да си сменя "първите приоритети".Най-напред беше връщането на дипломатите - агенти, след това беше БАН, сега са регионите. Но най-важното е че той продължава да не разбира какви са му функциите като държавен глава.
51
1
 
4
 
! Отговори
стрелочник преди 12 години
АЛО,ПЛЮВНАЛИЕВ,КАКВО ТИ Е МНЕНИЕТО ЗА СТАЧКАТА В БДЖ,ЧЕ НЕ ГО ЧУХМЕ!!!!!НАЛИ СИ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА?ЯСНО Е КАКВА ГЛАВА ЩЕ БЪДЕШ-ПЪЛЕН ***!!!
50
3
 
3
 
! Отговори
Св. Магистралний преди 12 години
Послушналиев ще акостира там, където му наредят. Може и в Банкя...
49
3
 
3
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
Между другото, в качеството на какъв този детероден орган обикаля страната и се прави на директор? Чакай малко, бе пухльо, може да те сгази влак докато обикаляш България със семейното комби!Тоя разпъва по-големи локуми и от Гоцко, приритети, интегрирал ,дрън-дрън, алабализми безкрай!
48
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви ли не президенти досега имахме, ама *** още не бяхме имали.Мазното пуделче на Мутрата.
47
7
 
9
 
! Отговори
Киро преди 12 години
Тоя гледа проекта за нов подход към вилата си в Черноморец, че джипът да не се окаля....
46
4
 
8
 
! Отговори
Ичко преди 12 години
Глупости-о отишъл е да си нагледа "виличката" на морето и да спре водата за зимата- да не замръзне...Ама- нали да оправдае командировъчните пътните....
45
4
 
6
 
! Отговори
доцент преди 12 години
А нали беше БАН??? Утре кой ще е поредният му пръв приоритет???
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя да не е кораба Аврора?
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами да беше отишъл и в някой голям град, който не е под "управлението" на представител на Партията-чудо Гроб. Мизерници. Не всичко се купува, а и лъжите имат край!
42
3
 
8
 
! Отговори
123 преди 12 години
Ще и до Черноморец да си види и незаконното имение на брега на морето до къмпинг Черноморец......
41
0
 
4
 
! Отговори
da e преди 12 години
Плевнелиев в Бургас
40
4
 
8
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
И да гласуваш и да не гасуваш пак ще им платиш заплатите и кражбите!
39
7
 
11
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
аз не съм гласувал, но докато храня тези нехранимайковци с моите данъци, имам пълното право да недоволствам
38
4
 
8
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Всеки човек който плаща данаци има право да е недоволен!Защото всички плащаме за простотиите им!