Обсъждат ни за Шенген, решение не се очаква

Холандия остава твърдо против присъединяването на България и Румъния
Обновена: 13 дек 2011 09:18 | 13 дек 2011 09:18, Елка Василева
9
Обсъждат ни за Шенген, решение не се очаква
Снимка: Архив Reuters

Съветът по правосъдие и вътрешни работи ще обсъди отново присъединяването на България и Румъния към Шенген. Решение обаче не се очаква, тъй като Холандия обяви, че остава твърдо на позицията си „против” и не вижда смисъл въпросът да се обсъжда преди февруарския доклад на Eвропейската комисия, съобщи БНР.

Така въпреки усилията на полското председателство да сближи позициите компромис ще се търси догодина, когато ротационен председател на Европейския съюз ще бъде Дания.

Заради липсата на каквито и да било изгледи за положителна развръзка полското ротационно председателство дори искаше да оттегли от дневния ред добре известното си компромисно предложение, лансирано още през лятото: отваряне на въздушните и морските граници до края на март и вземане на решение кога да се отворят и сухопътните преди края на юли.

В крайна сметка Съветът на постоянните представители реши темата да бъде обсъдена, въпреки че не се очаква това да доведе до резултат.

Дипломати коментираха, че оптимистичните сценарии граничният контрол да отпадне поне отчасти през март догодина стават все по-малко вероятни не само по политически, но и по чисто технически причини.

Въздушни граници могат да се отварят само 2 пъти в годината – през пролетта и есента, когато със смяната на часовото време се коригират и полетните разписания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
dalov преди 12 години
nie *** kakvo ste pravim*******
8
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
neka si smenqt misalta,,,,,,,,,,,,,
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С това глобално затопляне, ще ни кацнат на границата холадците ..... и ще видят един такъв шенгенски.
6
0
 
5
 
! Отговори
Шенген преди 12 години
Правителството "шенгена" сега му е най-малката грижа. За съжаление и да направят пенсионирането на 100 години пак ще фалираме защото няма кой да работи вече. Това е най-лошото, нямаме икономика, фирми фалират все повече и повече, а чужди инвеститори няма. Вижте Турция със 7,5 % ръст !!! Трябва да върнем инвеститорите но как с корупция, политически игри и несигурност.
5
2
 
2
 
! Отговори
Евгений преди 12 години
Последното изречение буди изумление. Какво означава въздушните граници да се отварят два пъти годишно? Да не би да има бариери във въздуха и самолетите от България и Румъния да чакат да ги вдигнат? Непоследователността на холандците ще им изиграе лоша шега. Хубва ден за всички!
4
0
 
3
 
! Отговори
Митничар преди 12 години
Съгласен съм с 1. В момента вървят интересни тенденции в една от най-големите европейски фирми, оторизирани да печатат валута - от началото на 2010 година насам са удвоили числеността на персонала си (защо ли пък точно в период на криза ?!!). А по отношение на Холандия - нека Финансово Министерство да обмисли някои извънредни процедури, позволяващи ни да преразгледаме вносните мита на стоки от Холандия (разбира се , нагоре !). както и таксите за техните тирове, преминаващи през България.
3
0
 
10
 
! Отговори
13 преди 12 години
Всичката Мара втасала, саво Шетген ни липсва!По-добре правителството да погледне какво става в държавата - напр. палежите в София - продължават месец!Хората извън България са информирани и знаят какво става тук!Прави са да не ни приемат!!!
2
0
 
12
 
! Отговори
Гражданка преди 12 години
КАКТО СЕ НАБУТАХМЕ ТАМ КЪДЕТО НЕ НИ Е РАБОТА СЕГА ПЪК СЕ БУТАМЕ ЗА ШЕНГЕН..КАКВО Е ТОВА САМОЧУВСТВИЕ.С ТЕЗИ СКЪСАНИ *** КЪДЕ СМЕ ТРЪГНАЛИ.ОПРАВЕТЕ ИКОНОМИКАТА В СТРАНАТА И ТОГАВА СЕ ПРАВЕТЕ НА ГОЛЕМИТЕ БАРОВЦИ.ШЕНГЕН, ВИЕ ИМАТЕ ЛИ ИДЕЙНА ПРЕДСТАВА КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ.ВИСОК СТАНДАРТ,НИСКИ ЗАПЛАТИ,ДАНЪЦИ 70 ПРОЦЕНТА.ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА СЕ ИЗБИВАМЕ ЗА КОМАТ ХЛЯБ.ХОРА ВРАЗУМЕТЕ СЕ .
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неподходящо време да се бутаме в Шенген, когато германската централна банка започва да печата марки. :) Да поизчакаме, пък дано най-сетне и за пръв път в историята си яхнем правилния влак!:)