Дянков обмисля намаляване на ДДС

Понижението ще е с около процент през 2013 г.
Обновена: 27 дек 2011 14:50 | 27 дек 2011 10:30,
144
Дянков обмисля намаляване на ДДС
Снимка: архив, БТА

България може да се превърне в истински данъчен рай. Правителството вероятно ще намали ДДС с около процент до 2013 г., заяви в интервю за "Стандарт" финансовият министър Симеон Дянков.

"Вече имаме финансова стабилност, всички ни го признават. Включително г-н Пирински ме изненада на последния парламентарен контрол, като потвърди, че България е финансово стабилна. Оттук нататък мислим върху мерки за икономически растеж. Една от тези мерки е възможно намаляване на ДДС", обяви вицепремиерът.

"Едва ли ще успеем да намалим ставката до 18%. По-малка стъпка обаче е вероятна", заяви министърът.

Правителството ще прибегне до новия налог без предупреждение. Целта е да не се свие потреблението в изчакване на понижения ДДС, твърди той.

"Редица държави вече повишиха ДДС, така че ако успеем да намалим нашата ставка, може да влезем в Топ 3 на Европа и по най-ниски косвени данъци", смята Дянков.

Финансовият министър допълва, че управляващите подготвят и проект за създаване на данъчна полиция, която ще следи за измамите с ДДС и за укритите доходи.

Така от 2013 г. дознатели в НАП ще могат да извършват свои разследвания, да събират доказателства и дори да арестуват.

"Ако данъчните ченгета се справят добре, правомощията им ще бъдат увеличени", каза още Симеон Дянков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: ДДССимеон Дянков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
9
 
! Отговори
до 100 преди 12 години
Кои няма да имат стимул да работят повече, МУТРИТЕ ли? Хайде без демагогстване!!! Прогресивният данък е в целия свят защото е най-прогресивен. Когато собственика почне да дере 10 кожи от работниците за да си увеличи прекомерно печалбата - тя отива за данъци
100
11
 
8
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Дянков,пишлигарецо!Този 1% ли ще подобри мизерията?Косвенния данък ДДС само гарантира безскруполното ограбване на хората!Раздутата администрация и незаслужените им заплати,тях намали!Затриваш Нацията с тоя слугинаж!
99
5
 
8
 
! Отговори
до 98 преди 12 години
Щото ако се въведе прогресивния данък хората ще имат стимул да работят повече, респективно да увеличат своите доходи...айде моля ви се. Плоският данък е най-справедливия данък, от която и страна да го погледнем :)
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
98Дебилний, ако увеличат плоския данък, тутакси ще скочат цените, да не споменаваме, че пак ще играем играта с фалшивите фактури за разходи (сива икономика).
97
6
 
14
 
! Отговори
до 95 преди 12 години
След като няма и поради кризата не се и очакват ичужди инвестиции за чий ни е плоският данък освен за да се обогатяват мутрите. Явно Бойко и депутатите се облажват
96
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предизборна агитация за избори 2013.Иначе голяма простотия.Никакви инвеститори не идват въпреки ниските данъци.Търговците няма да намалят цените а увеличената печалба ще бъде изядена,изпита и пръсната по ***.
95
11
 
28
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Именно, през 2013 - предизборно ще намалят ДДСто, ще вдигнат пенсиите с 20 лв, ще обещаят или тоя път ще платят обещаните субсидии на земеделците. Ако спечелят - ще кажат че пари няма, може да обвинят предишните, лошото наследство, лошия мат'рял, международното положение.....
94
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България и в момента е данъчен рай, но само за богатите, а бедните, които са останалите над 90 процента да....духат супата!
93
31
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя пич ми е любимия министър! ТАКА НЕРВИРА *** И МЪРЗЕЛИВАТА ***, ЧЕ МЕД МИ КАПЕ НА СЪРЦЕТО. ЕЙ, НЕщАСТНИЦИ, ЗА ТОЗИ КОЙТО ИМА АКЪЛ И МУ СЕ РАБОТИ НИКОГА НЯМА КРИЗА!
92
3
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Не ги мисли дупките в бюджета , 87-и, Дянков ще намали ДДС, обаче пък ще качи акцизите на бензин, нафта, природен газ и ток и нещата ще си дойдат на кантар.
91
0
 
4
 
! Отговори
GB преди 12 години
До #84. И за коя нация предрича ссссспасение ДПС през 2012?
90
9
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Браво Дянков, ербап момче излезе... - харесва ми как се отнасяш към Мая Манолова и Корнелия Нинова на петъчен парламентарен контрол...
89
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Престанете да публикувате разни статии и снимки на тези индивиди поне сега!!!не ни съсипвайте празниците!!!!!!!!!!!
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
87Дупките в бюджета се попълват от бизнеса. По ниски данъци, повече свободни пари за бизнеса.
87
3
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Браво, Дянков една добра предизборна новина. Мисля че парламентарните ще бъдат през 2013, нали тъй?
86
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да призная, че Дянков е голяма лисица. Докато другите се мъчат да орязват бюджети ние можем да привличаме чужди фирми да идват в България. Дянков е прав и не е прав за данъците. Прав е че трябва да ги намали тъй като така ще олесни българските фирми да остават повече пари в тях както и обикновеният човек да купува по евтини стоки. Само едно не ми е ясно как ще се попълват дупките в бюджета.
85
2
 
9
 
! Отговори
пет преди 12 години
Аз лично смятам ,че трябва да се въведе дадена правова наука в средното образование, че хората така и неграмотни си завършват, а не могат да разграничат доброто от злото и немогат реално да си упражнят правовия глас.Това ако стане с ддс-то ще е поредното добро дело от това правителство ..
84
10
 
9
 
! Отговори
за 76 преди 12 години
"В Румъния ДДС е 19% в Германия 14,5% но там работят за разлика от Вас нещастници "Само малко уточнение:В Румъния ДДС е 24% в Германия 19%, иначе си прав. Българите са най-велики, те не трябва да плащат данъци, виновни са им *** и дянков, плюят по правителство който и да е на власт и чакат някой да дойде да ги оправи и да им даде заплати по 4 хил евро и да са освободени от данъци.
83
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЯВНО ЩЕ СЕ СБЪДНЕ НАЦИОНАЛНОТО СПАСЕНИЕ ОТ ДПС!
82
9
 
10
 
! Отговори
бай Драган преди 12 години
Българският народ обмисля да го изгони от България в най-скоро време(преди2013г.)