Борисов извадил голямата шкурка да оглади "Дянков-Найденов"

Няма да купуваме нови изтребители, докато има криза, рече премиерът
Обновена: 4 яну 2012 17:29 | 4 яну 2012 17:26,
293
Борисов извадил голямата шкурка да оглади "Дянков-Найденов"
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е изгладил с "голяма шкурка" разногласията между министрите Симеон Дянков и Мирослав Найденов.

Преди дни между финансовия и земеделския министър възникна напрежение, което предизвика и гневната реакция на премиера. Малко преди Нова година финансовият министър разкритикува работата на Найденов и намекна, че може да бъде отстранен. Изказването му предизвика остър коментар на премиера, че ако Дянков си е позволил да дава оценка на Найденов, то той ще си отиде преди него.

Днес въпросът беше отново повдигнат в Бургас, където Борисов откри ремонтираните сгради на драматичния театър "Адриана Будевска" и Националното училище за музикално и сценично изкуство "Професор Панчо Владигеров" заедно с министрите Симеон Дянков, Лиляна Павлова и Вежди Рашидов.

На въпрос дали е изгладил разногласията между Найденов и Дянков, премиерът първоначално се ядоса и каза, че не това е най-важният въпрос, а това, че е дошъл да открие ремонтирания театър, да види ремонта на музикалното училище и изграждането на пътния възел Бургас-Средец-Созопол.

Когато обаче втори път му зададоха същия въпрос, премиерът каза, че е изгладил разногласията им с "голяма шкурка".

Още по темата

"България няма да купува нови самолети - изтребители, докато има криза и докато се решават въпросите с театрите, науката и културата", каза още Борисов в морския град.

Попитан за предстоящия си разговор с германския канцлер Ангела Меркел на тази тема, премиерът отговори, че и сега имаме техника и сме добре въоръжени.

"В момента инвестираме в наука, култура, археология, а самолетите ще струват 150 милиона евро, които във времена на криза за много пари", добави още Борисов.

По въпроса с банковите кредити и лихвите Борисов обясни, че банките също имат огромна нужда да дават кредити в работещи проекти.

"Затова правителството полага огромни усилия за създаване на бизнес среда. А най-големият залог, който премиерът вижда в частния сектор, са проектите по енергийна ефективност. Те ще вдигнат в пъти цените на имотите на българските граждани и ще удължат живота на жилищата", поясни премиерът.

Финансовият министър Симеон Дянков добави, че предстои тристранен съвет, на който ще бъдат поканени представители на БНБ и на асоциацията на търговските банки, на който ще бъдат засегнати въпросите с лихвите.

Дянков беше категоричен, че няма да има повече отсрочки за бензиностанциите в страната, които трябва да поставят специални измервателни  устройства. Това струвало около 3-4 хиляди лева и окончателният срок е до края на март.

Премиерът съобщи още, че ще предложи два нови закона за НСО и разузнавателната служба. Ако новият президент ги одобри, те ще бъдат предложени за гласуване в пленарната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе Тикво , стига смешки - какво значи ако новият президент ги одобри ?! Та нали за това беше зорът , каквото внесеш при него да го подписва без дори и да пита за какво е !!! Та нали затова омаскарихте изборите !!!Но ще дойде Видов ден завсичко ....
13
6
 
17
 
! Отговори
пешо преди 12 години
Веднага се вижда, че американските ни "приятели" са го предупредили да не уволнява ***. И сега ще вади шкурка. Не шкурка, а флекс е нужен, за да се изреже този тумор!!!!
12
13
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
А бетоновите глави със... - сърп и чук...
11
6
 
22
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Новогодишна честитка от правителството на Герб и сурвакар Бойко ! От вчера с новите акцизи дизела е вече 2.62 лв./незапомнени цени в историята на България/,поскъпнаха природния газ и газ-пропан бутана,бензина,хранителните продукти защото са свързани с цената на дизела.....Честито на всички гласували за Герб ! И браво на Бойко- добре им го навря !
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе нали парите от 13-тата заплата на военните бяха за купуване на нови самолети???!!!
9
5
 
25
 
! Отговори
nqkoi преди 12 години
Най-после г-н Борисов на снимка в DNES.BG нямаше да мога да заспя, ако не го бях видял !
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аааааа може ли да кажете колко му е голама шкурката.не пълен коментар иначе.
7
7
 
27
 
! Отговори
uzunski преди 12 години
По-големи изтребители от вас има ли ? Самодоволни мутри !
6
8
 
24
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 12 години
Няма да купуваме нови изтребители, докато има криза, рече премиерът МухоБойко, СТИГА С ГЛУПОСТИ!!!КАК НЯМА ДА ИМАМЕ Хамерикански ВОЕННИ САМОЛЕТИ, ТИ ЛУД ЛИ СИ???ЗЕМАЙ ВТОРАТА УПОТРЕБА НА ЧИЧО САМ ЗА 1МЛРД ЗЕЛЕНИ ГУЩЕРА...НИЕ ПРОСТИТЕ ПРАСЕТА И КУЧЕТА В БЪЛГАРИЯ ИСКАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ НА Хамериканците, ОТКОЛКОТО ДА ИМАМЕ РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА, АЕЦ, ВЕЦ, ТЕЦ... И ПРОЧИЕ БЕЗМИСЛИЦИИСКАМЕ САМОЛЕТИ...
5
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
цял ден чакахме доктор борисов да каже нещо!
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво стана с ония, неокомплектованите хеликоптери, дет на официалния сайт окомплектовани струват 9.5 мил па ние ще ги плащаме по 20 мил ? А Боке ? Суперсвръхсъвременните транспортно-разузнавателни (не бойни) Ъ ? Па за едни самолети си се разпищолил....Ам гледайте да не ви пробутат от втората световна некой музеен експонат, че с тия експерти дето ги имаме...
3
7
 
21
 
! Отговори
Чичо преди 12 години
С шкурка голям размер не става добро изглаждане. Ама той Боко от нищо не отбира, та да чакаме и от шкуренето да назнайва...що не рита топка с тигрите...Преди години проф. Шойлев каза, че силата му е в опорно-двигателния апарат, а не в главата!
2
6
 
30
 
! Отговори
инед преди 12 години
Че защо се мъчи със шкурка? Да вземе един флекс и да им изпили тиквите.
1
6
 
38
 
! Отговори
Бойковист преди 12 години
Бойко е извадил големия *** и е замазал ла*ната дето неговите ги снасят всеки божи ден ...