Борисов извадил голямата шкурка да оглади "Дянков-Найденов"

Няма да купуваме нови изтребители, докато има криза, рече премиерът
Обновена: 4 яну 2012 17:29 | 4 яну 2012 17:26,
293
Борисов извадил голямата шкурка да оглади "Дянков-Найденов"
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е изгладил с "голяма шкурка" разногласията между министрите Симеон Дянков и Мирослав Найденов.

Преди дни между финансовия и земеделския министър възникна напрежение, което предизвика и гневната реакция на премиера. Малко преди Нова година финансовият министър разкритикува работата на Найденов и намекна, че може да бъде отстранен. Изказването му предизвика остър коментар на премиера, че ако Дянков си е позволил да дава оценка на Найденов, то той ще си отиде преди него.

Днес въпросът беше отново повдигнат в Бургас, където Борисов откри ремонтираните сгради на драматичния театър "Адриана Будевска" и Националното училище за музикално и сценично изкуство "Професор Панчо Владигеров" заедно с министрите Симеон Дянков, Лиляна Павлова и Вежди Рашидов.

На въпрос дали е изгладил разногласията между Найденов и Дянков, премиерът първоначално се ядоса и каза, че не това е най-важният въпрос, а това, че е дошъл да открие ремонтирания театър, да види ремонта на музикалното училище и изграждането на пътния възел Бургас-Средец-Созопол.

Когато обаче втори път му зададоха същия въпрос, премиерът каза, че е изгладил разногласията им с "голяма шкурка".

Още по темата

"България няма да купува нови самолети - изтребители, докато има криза и докато се решават въпросите с театрите, науката и културата", каза още Борисов в морския град.

Попитан за предстоящия си разговор с германския канцлер Ангела Меркел на тази тема, премиерът отговори, че и сега имаме техника и сме добре въоръжени.

"В момента инвестираме в наука, култура, археология, а самолетите ще струват 150 милиона евро, които във времена на криза за много пари", добави още Борисов.

По въпроса с банковите кредити и лихвите Борисов обясни, че банките също имат огромна нужда да дават кредити в работещи проекти.

"Затова правителството полага огромни усилия за създаване на бизнес среда. А най-големият залог, който премиерът вижда в частния сектор, са проектите по енергийна ефективност. Те ще вдигнат в пъти цените на имотите на българските граждани и ще удължат живота на жилищата", поясни премиерът.

Финансовият министър Симеон Дянков добави, че предстои тристранен съвет, на който ще бъдат поканени представители на БНБ и на асоциацията на търговските банки, на който ще бъдат засегнати въпросите с лихвите.

Дянков беше категоричен, че няма да има повече отсрочки за бензиностанциите в страната, които трябва да поставят специални измервателни  устройства. Това струвало около 3-4 хиляди лева и окончателният срок е до края на март.

Премиерът съобщи още, че ще предложи два нови закона за НСО и разузнавателната служба. Ако новият президент ги одобри, те ще бъдат предложени за гласуване в пленарната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
4
 
! Отговори
ами сега преди 12 години
добре е че не правиме митинги или стачки извън синдикатите щот ще се изтрепем без да некой да ни кара и без причина .а тези писания по долу доказват какви *** сме така че по ниско главите сланинка и шльокавица .факт обаче е че червените ояли се крадци списват глупости и дразнят разумния народ .комплексари.
193
2
 
4
 
! Отговори
до 205 преди 12 години
Това ли ти е възпитанието да го вземаш отзад? *** долни !
192
5
 
1
 
! Отговори
Иван до 202 преди 12 години
Пак ли псуваш ? Ами трият те защото и сега си употребил нецензурни думи ! Все пак тук сме само възпитани хора,а такива като теб се опитват да ги отблъснат !
191
4
 
5
 
! Отговори
брех! преди 12 години
ТОЗИ ДОКАЗАН НЕНОРМАЛНИК СЕ ОПИТВА ДА ПОДЛУДИ ВСИНЦА НИ, ЗА ДА НЕ Е ИЗОЛИРАН В ЛУДОСТТА СИ. ДОСУЩ КАТО ХИТЛЕР. НО ДОКАТО ХИТЛЕР ГО "ТУРДИСВАШЕ" КРУПНИЯ ИНДУСТРИАЛЕН КАПИТАЛ, ТОЗИ САМ СИ СЕ ВЛУДЯВА, НО ВЛЕЧЕ СЪС СЕБЕ СИ И ВСЕ ПО- ЗЛЕ ЧУВСТВАЩИЯ СЕ ОТ ПОЛОЖЕНИЕТО СИ И НЕ ОСОБЕНО С АКЪЛА СИ БЪЛГАРСКИ БОЙКОВ ИЗБИРАТЕЛ. ТО БИВА ЦИРК, АМА ВЕЧЕ ГО ПРЕКАЛИХА ОТВСЯКЪДЕ С ЕВТИНИТЕ ЦИРКАДЖИЙСКИ НОМЕРА НА ТИКВАТА И КОМПАНИЯ. НЕ НАМ СЕЛСКИ *** НОМЕРА.
190
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
за 200........Съвсем се побърка момче.......Вече дори си за съжаление.......Върви си легни,недей стоя повече тук защото ти влияе зле на психиката......От какво толкова те заболя- че всеки ненавижда твоята любима партия Герб ли ? Ами и по лошо ще става занапред......Лягай си,за твое добро е.....
189
9
 
13
 
! Отговори
24 000 евро преди 12 години
Полетът на пожарникаря до Бургас и обратно струва на данъкоплатците 24 000 евро. Тези пари можеха да отидат за лекарства за онкоболните, но това пожарникаря не го интересува.
188
12
 
5
 
! Отговори
Странджата original преди 12 години
Ей *** , ще ви изядем скоро с парцалите.....Само ГЕРБ- ПОБЕДА БЪЛГАРИЯ .За вас идва съвсем скоро Видов ден и за всички мои адаши - *** тук във форума.
187
4
 
8
 
! Отговори
outsider преди 12 години
Поредното шоу на гербаджиите. Да се огладят и да се острижат всички за да заприличат на духовният си водач Бойко Борисов.
186
4
 
2
 
! Отговори
Искра Фидосова преди 12 години
Ми ньие чьесну пък... глади само Дянков и Найденов. Искам и мен да *** поглади малко с мистрията... така готьяну, готьяну
185
3
 
6
 
! Отговори
57 преди 12 години
Странджа оригинал ти си шпец - универсал обясни на аудиторията че ти си написал калиндара на маите.
184
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ирландец стар всъщност е ***-гей от оряхово
183
3
 
5
 
! Отговори
до оригинала преди 12 години
На оригинала му изтрещяха бушоните. Взе да псува. Споко бе човече, всичко е цирк.
182
3
 
4
 
! Отговори
Странджата МЕНТЕ преди 12 години
Странджа брат, ти май си се мултиплицирал.
181
2
 
9
 
! Отговори
Правилно! преди 12 години
Как се казва автомобила на другаря Борисов?Правилно!Ускорител на елементарни частици!
180
2
 
6
 
! Отговори
ирландец стар преди 12 години
"Премиерът съобщи още, че ще предложи два нови закона за НСО и разузнавателната служба. Ако новият президент ги одобри, те ще бъдат предложени за гласуване в пленарната зала." Амчи някой съмнява ли се дали пастирката от Ирландия ще се опълчи на новите глупости на прИИИмиера?
179
1
 
8
 
! Отговори
95 преди 12 години
СЛЕД КАТО СИ ПРОЧЕЛ "ВЕНЕТУ" МИСЛИШ ЧЕ СВЕТА СЕ ВЪРТИ ОКОЛО ТЕБ
178
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
за 185..........Не ти издържат нервите нещо а "СТРАНДЖА original".........започна вече и да псуваш дори,разбира се без себе си.......Е влизаме ти в положение,на много други на твоето място не биха издържали нервите му.......Върви се оплачи на твоя панацея Бойко да те защити......горкичкия,излей си мъката момче.........
177
8
 
4
 
! Отговори
Странджата original преди 12 години
Само Герб. Да живее ББ.
176
8
 
5
 
! Отговори
за 184 преди 12 години
Просто ви спряха далаверките и ревнахте, другари червени. Червените барони ревнаха с глас. Предатели на собствените си убеждения, забогатели докато пропагандираха равенство.
175
3
 
7
 
! Отговори
до 156 преди 12 години
а бе ти не виждаш ли кой те управлява- същите комунисти. Те даже не се крият, бе човече? Е ако си платен драскач, гърбав, давай , напълно те разбирам.- хляб вадиш.