Борисов извадил голямата шкурка да оглади "Дянков-Найденов"

Няма да купуваме нови изтребители, докато има криза, рече премиерът
Обновена: 4 яну 2012 17:29 | 4 яну 2012 17:26,
293
Борисов извадил голямата шкурка да оглади "Дянков-Найденов"
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е изгладил с "голяма шкурка" разногласията между министрите Симеон Дянков и Мирослав Найденов.

Преди дни между финансовия и земеделския министър възникна напрежение, което предизвика и гневната реакция на премиера. Малко преди Нова година финансовият министър разкритикува работата на Найденов и намекна, че може да бъде отстранен. Изказването му предизвика остър коментар на премиера, че ако Дянков си е позволил да дава оценка на Найденов, то той ще си отиде преди него.

Днес въпросът беше отново повдигнат в Бургас, където Борисов откри ремонтираните сгради на драматичния театър "Адриана Будевска" и Националното училище за музикално и сценично изкуство "Професор Панчо Владигеров" заедно с министрите Симеон Дянков, Лиляна Павлова и Вежди Рашидов.

На въпрос дали е изгладил разногласията между Найденов и Дянков, премиерът първоначално се ядоса и каза, че не това е най-важният въпрос, а това, че е дошъл да открие ремонтирания театър, да види ремонта на музикалното училище и изграждането на пътния възел Бургас-Средец-Созопол.

Когато обаче втори път му зададоха същия въпрос, премиерът каза, че е изгладил разногласията им с "голяма шкурка".

Още по темата

"България няма да купува нови самолети - изтребители, докато има криза и докато се решават въпросите с театрите, науката и културата", каза още Борисов в морския град.

Попитан за предстоящия си разговор с германския канцлер Ангела Меркел на тази тема, премиерът отговори, че и сега имаме техника и сме добре въоръжени.

"В момента инвестираме в наука, култура, археология, а самолетите ще струват 150 милиона евро, които във времена на криза за много пари", добави още Борисов.

По въпроса с банковите кредити и лихвите Борисов обясни, че банките също имат огромна нужда да дават кредити в работещи проекти.

"Затова правителството полага огромни усилия за създаване на бизнес среда. А най-големият залог, който премиерът вижда в частния сектор, са проектите по енергийна ефективност. Те ще вдигнат в пъти цените на имотите на българските граждани и ще удължат живота на жилищата", поясни премиерът.

Финансовият министър Симеон Дянков добави, че предстои тристранен съвет, на който ще бъдат поканени представители на БНБ и на асоциацията на търговските банки, на който ще бъдат засегнати въпросите с лихвите.

Дянков беше категоричен, че няма да има повече отсрочки за бензиностанциите в страната, които трябва да поставят специални измервателни  устройства. Това струвало около 3-4 хиляди лева и окончателният срок е до края на март.

Премиерът съобщи още, че ще предложи два нови закона за НСО и разузнавателната служба. Ако новият президент ги одобри, те ще бъдат предложени за гласуване в пленарната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на следващите избори ще искаме от ГЕРБ да спрат пенсиите на партийните секретари!Не може хора,които цял живот са играли джобен тенис,ровили са по дупките си и са изследвали съдържанието да получават пенсии-нека пенсиите ги изплащат назначените им олигарси.
273
0
 
0
 
! Отговори
писна ми преди 12 години
от тия!!!!!!!!!!*** и мазните мусури!!!!!!!!!!!!!
272
0
 
2
 
! Отговори
Г. Димитров преди 12 години
Бойко Борисов е като слънцето и въздуха за всяко живо същество.
271
2
 
2
 
! Отговори
Оле-оле,оле,оле преди 12 години
Бати Бойко, кога ще извадиш големия шмиргел и ще набуташ Костов и такива като него , за предателство на Националните интереси, при продажбите на БГА"Балкан", "Нефтохим","Кремиковци" и много други , знайни и незнайни далавери?????????????
270
1
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОКО,- ВНИМАВАЙ КАКВО КАЗВАШ ЗА ПАЛАВИЯ ЗАЮ-БАЮ, ЧЕ АКО ДОЙДЕ КРИСТАЛНАТА ЛИСИЧКА..., ЩЕ ТИ ПРОСНАТ КОЖАТА НА НЯКОЯ ДРЯНКА... ДО БАНКЯ...
269
1
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОКО,НАЛИ СИ "***, *** - ОТ БАНКЯ"... И ЗАЯВИ С ЮНАШКИ ТОН...:- "АКО ДЯНКОВ Е КАЗАЛ ТОВА КОЕТО Е КАЗАЛ ЩЕ ГО УВОЛНЯ..."КАКВО ВИЖДАМ НА СНИМКАТА...:- ПАЛАВИЯ ЗАЮ-БАЮ, Е НАШЛЯПКАЛ С ПРЪЧИЦА, ПОД ОПАШКАТА ГОЛЕМИЯ ЛОШ ВЪЛЧО, А ТАЙ СЕ ХИЛИ КАТО ***...
268
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
археолозите са обещали на Бойко , че ако копаят достатъчно дълго и дълбоко има голяма вероятност да намерят дипломата му за образование
267
0
 
6
 
! Отговори
Е стига сте ... преди 12 години
показвали тая миризлива шшшшшшшшшшшууунда.Повръща ми се.Който иска да му лиже *** си е негова работа. Нас не ни занимавайте с мафиотски босове!
266
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За тези не ми се говори изобщо и ако спрат да ме облъчват по всички канали сутрин с евтини лафове ще е най-добре.
265
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не пише "Бойко извади голямата шпакла за да замаже положението Дянков-Найденов"?Можеше и така да се напише.
264
0
 
3
 
! Отговори
ДО rumen221-259 преди 12 години
НАПЪЛНО СИ ПРАВ, НО НЕ СИ ВЗЕЛ ЕДНО ОСНОВНО ПРАВИЛО ПРИ ПОДОБНИ ОФЕРТИ - КЪДЕ Е КОМИСИОННАТА ЗА КОМИСИЯТА, КОЯТО ПРОВЕРЯВА УЧСНИЦИТЕ В ТЪРГА, КАКТО И КОМИСИОННАТА ЗА СЪОТВЕТНИЯ МИНИСТЪР НА СЪОТВЕТНОТО МИНИСТЕРСТВО! БЕЗ КОМИСИОННА (ПОД КАКВАТО И ДА БИЛО ФОРМА) НЯМА ПЕЧЕЛЕНЕ НА ТЪРГ В РБЪЛГАРИЯ, НЕ КА ДА СМЕ ОТКРОВЕННИ ВСЕ ПАК.
263
0
 
2
 
! Отговори
ЕБА СИ ТАШАКА! преди 12 години
70% от българските птицеферми трябва да изградят нови клетки със спа център за пилетата с чесала за нокти, вана, където да се къпят, и перденца, зад които да снасят.
262
0
 
8
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Борисов, я ми дай определение за "Голяма шкурка". Ако си искал да кажеш "едра шкурка" това е друго. Пак се опита да се направиш на остроумен, но до тук нито веднъж не ти се е получило. Не мислиш ли, че е време да престанеш да ръсиш глупости и си изръси оставката, барабар с другите *** от министерски съвет.
261
0
 
6
 
! Отговори
До Дърводелец преди 12 години
А дали са им позачервени дупетата след обработката с едра шкурка?
260
0
 
12
 
! Отговори
Дърводелец преди 12 години
При ръчна обработка на дърво използвам раш пила.Смятам една да завря по една в задните части на тези двамата.
259
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, нема начин Не Нагледен Пожарникар и хер Флик да не спечелят номинациите за банкер на годината. Чудя се само, как е възможно да търпим такива недоразумения.
258
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
kvi iztrebiteli be toaa e lud horata para nemat toaa she kopva iztrebiteli
257
2
 
10
 
! Отговори
ОХУ БОХУ преди 12 години
Някой каза ли колко пари е похарчил откривателя на обекти лентореза Бойко. Стия пари щяха да се направят доста неща.Като за болните деца и др.
256
1
 
16
 
! Отговори
ПФУ преди 12 години
АРХЕОЛОЗИТЕ ОБИЧАЛИ БОРИСОВ. КАЗАЛА ГО НЯКОЯ СИ ЦОНЯ- КОНЯ СЛЕД ЗАДАДЕН ОТ УПОР ВЪПРОС ОТ *** СЕЛСКИ. Е ТАКА СЕ ПРАВИ ДЪРВАРСКИ ПР ПО БОЙКОБОРИСОВСКИ. ПИСНА МИ ОТ ТОЯ БЕЗДЕЛНИК- ЕКСКУРЗИАНТ ЛЕНТОРЕЗ.
255
1
 
18
 
! Отговори
риболинч преди 12 години
Омръзна ми да ги гледам ежедневно как си *** в устата,яжте по-малко бе! от лакомия никой не е прокопсал.