Летище София осъдено за 38 млн. долара

Кувейтският строител на пистaтa на Терминал 2 спечели делото в Париж
Обновена: 4 яну 2012 19:08 | 4 яну 2012 18:58,
143
Летище София осъдено за 38 млн. долара
Снимка: архив, Булфото

 

Арбитражният съд в Париж е осъдил компанията, която обслужва летище „София“, да плати 38 млн. долара на компания от Кувейт, изградила пистата на Терминал 2. Това съобщи пред сп. "Bulgaria On Air" транспортният министър Ивайло Московски.

„Получихме писмо, което ни известява, че кувейтският консорциум е спечелил арбитражното дело в Париж и Летище София трябва да заплати 38 млн. щатски долара“, казва пред изданието Московски, като допълва, че „това на практика лишава летището от възможността да реинвестира в развитието си“.

Консорциумът Mohammed Abdulmohsin Al-Kharafi and Sons изгради пистата на новия терминал, а финансирането за проекта, което бе в размер на около 40 млн. долара, беше осигурено чрез заем от Кувейтския фонд за арабско икономическо развитие (КФАИР).

Обектът беше открит със закъснение в края на август 2006 г., като още преди приключването му кувейтците настояваха за над 20 млн. долара неустойки заради късното получаване на правото на строеж, породено от проблеми с отчуждаването и извършването на по-голям обем работа от договореното.

Тогава от Министерството на транспорта отказаха да платят сумите заради липса на фактури за направените разходи от изпълнителя. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
1
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
ти си едно малко болно мозаче...нещата при теб са много по сериозни...такава злоба от млад човек към нещо което не познава лично ....и ще ти кажа какъв съм ..но се радвай че не те познавам лично пикльо
67
5
 
10
 
! Отговори
SA преди 12 години
Сега я втасахме !!!! да питат Пламен Станчев - директор на Летище София по това време . министър ДеЛонги - Мутафчиев , БСП/ДПС/НДСВ ....Зам . министъра - крадец Атила .....Боко , вкарай ги в кауша и забранявай антинародните им партии !!!! Те да плащат сега !!!! Поредната серГЕЙска бомба !!!!
66
5
 
5
 
! Отговори
jj преди 12 години
никой нормално уважаващ себе си мъж няма да седне да използва думите "пубер" и "сополанко" и тъй като сто процента и физически и финансово и умствено те превъзхождам ... въздържай се от епитети към непознатите : ) явно е че не познаваш себе си , не познаваш историята .. очевадно неможеш да разпознаеш и истината от лъжите ... така че сине мой : ) не се опитвай да разпознаваш и другите хора тук : ) Със здраве и успехи през годината ;) Твой сополанко : ))
65
5
 
4
 
! Отговори
jj преди 12 години
до 68 сине майчин : ) много съм далече от пубер .. и тази дума не я бях чувал/използвал от много време , за история , финанси и още много други неща от живота мога да ти говоря много , но не съм тук за да се самоизтъквам , а за да изразя мнението си по въпроса .. а ти както явно нямаш мнение , а си празнословец , се опитваш да говориш на мен , а не по темата .. простено ти е .. толкова си можеш ;)
64
2
 
1
 
! Отговори
bobi преди 12 години
A SEGA POZNAITE KOI SEGA 6TE PLA6TA.KOITO E PODPISAL TOI DA PLA6TA AKO NEMA DENGI V.....PANDELATA89763
63
8
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
до 56..а бе пубер..само като прочетох обръщението ти "ВЕ" и ми стана ясно че си пубер..та какво знаеш ти за комунистите 'ВЕ' сополанко? че си седнал да ми пишеш за нещо за което не си видял а само си чувал...малко белогвардейче -:))))) ха ха ха
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой гушнал едни комисионни и подписал договора.Айде Боко сега да те видим.Този ще го опандизите ли или пак от нашия джоб?
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има съд...Българските тарикати си мислят, че в Кувейт пасат трева...
60
2
 
0
 
! Отговори
EMIGRANT преди 12 години
XAXAAAAAAAAAAAAAA...........NOENT.....XAXAAAAAAAA.........
59
2
 
3
 
! Отговори
do 62 преди 12 години
абсолютно съм съгласен с теб ! Това което е свършено през това време е повече от прекрасно ... НО ПОВЕЧЕ ОТ УЖАСНО Е това какви хора в момента има в прекия наследник на социализма БСП .. петнят името , петнят всичко което някога е свършено .. и отблъскват хората от себе си по най-елементарния начин - чрез алчността и егоизма си
58
2
 
6
 
! Отговори
за Витков! преди 12 години
абре 57-и тебе комунисти те гонят на сън а!? Да ги плащат тези които са изготвили документацията и които са пряко отговорни, независимо от партийната им принадлежност! Докато в тази държава не се научат хората ,че човек който си върши работата е ценен ,независимо какви са политичиските му убеждения няма да се мръднем на милимунда! същата работа е и с решенията добри ли са няма значение кой ги е излъчил! Не може 45 години соц. строй да се заличат с магическа пръчка!
57
5
 
8
 
! Отговори
jj преди 12 години
до 59 , не се мъчи да разсейваш пак *** !!! всичко е описано и си го пише и от решението на съда .. ти или френския съд ще ми каже кога е договорена пистата бе ... лъжливо бесепарско ** .. пак да прехвърлите топката на някой ... вечно невинната партия ... а тя най-крадливата .. от 100 години крадете и пак ви е малко .. не е истина .. ЯВНО НАИСТИНА ИМА ХОРА РОДЕНИ БЕЗ КАПКА СРАМ И СЪОБРАЖЕНИЕ ..
56
1
 
1
 
! Отговори
koko преди 12 години
nqmashe da vzemat nishto stoto sergei pari n e dava
55
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пистата я договориха и построиха през 2003г. Търсете парите от царя и М.Велчев.
54
1
 
0
 
! Отговори
koko преди 12 години
hahahahaha
53
9
 
18
 
! Отговори
mhm преди 12 години
Великия СерГЕЙ да ги плаща сега тия пари, мамка ви крадлива комунистическа!
52
6
 
15
 
! Отговори
jj преди 12 години
ТАКА ВЕ МИЗЕРНИЦИ СЛАГАЙТЕ МИ МИНУСИ НА КОМЕНТАР 52 , АМА НЕ ВИ СТИГА ОТ АКЪЛА ЧЕ И ОТ ВАШИТЕ ПАРИ КРАДАТ .. ТОЛКОВА СТЕ ОГРАНИЧЕНИ И ТЕСНОГРЪДИ КОНЕ С КАПАЦИ , ЧЕ ЗАЩИТАВАТЕ С ВАШИТЕ МИНУСИ ТОВА ЧЕ БЪЛГАРИЯ ПЛАЩА МИЛИОНИ ЗАРАДИ БСП/ДПС И ВИЕ СТЕ ОК С ТОВА И СТЕ ПРОТИВ ХОРАТА , КОЙТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С КРАДЦИТЕ ?! БРАВО НА ВАС !
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе много"умно" от страна на нашите управляващи да дадат поръчката за строителство на някакви кувейтски ***. Костов *** дето продаде Балкан за 150 хилки в долари ряпа да яде. Те на това му се вика да ядеш истински ***(кувейтски) член до дъно!
50
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако бяхме с българска строителна компания поне парите щяха да си останат в България.
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак българския народ ще плаща еврейските далавери.