"Лукойл" монтира измервателните уреди до 15 януари

Агенция "Митници" ще работи без почивка до справянето с проблема
Обновена: 6 яну 2012 12:39 | 6 яну 2012 12:39,
52
"Лукойл" монтира измервателните уреди до 15 януари
Снимка: архив Булфото

"Лукойл-Нефтохим" трябва да е приключил с монтиранетао на всички измервателни уреди до 15-ти януари. Това заяви за Нова телевизия директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

На 20-ти декември Танов заедно с целия екип, свързан с проблема, е посетил комбината. Било е установено, че поставените изисквания все още не са напълно изпълнени.

Още по темата

"Те бяха монтирали голяма част от уредите, голяма част бяха в процес на монтиране, но бяха доставени", поясни Вальо Танов.

Той допълни, че до 15-ти януари ще се работи и в събота, и в неделя. Тогава ще се видят и протоколите, изготвени от всички изпратени експерти в "Лукойл Нефтохим".

Ако комбинатът е изпълнил дотогава поставените от Агенция "Митници" изисквания, ще получи сертификат за съответствие.

Миналата година през лятото беше отнет лицензът на "Лукойл", тъй като не изпълниха ангажимента си и не бяха поставили измервателни уреди на входа и на изхода на предприятието.

Въпреки това рафинерията и терминалът "Росенец" продължиха да работят, след като Върховният административен съд прецени, че производството може да продължи независимо от делата, заведени от Агенция "Митници".

След консултации и зълги разговори със специалисти, премиерът Бойко Борисов заяви, че до началото на декември м.т. измервателни уреди ще бъдат поставени. Явно обаче сроковете отново не са спазени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
9
 
! Отговори
do 26 преди 12 години
България има само една рафинерия, от която държавата има чиста печалба от 40-50 милиона лева месечно. Отделно НОИ и НЗОК прибират по 700 000 лева (груби сметки) месечно от тази рафинерия във вид на осигуровки. За последните 10 години за нови мощности и модернизация са дадени над 800 милиона лева. ЛукОил има рафинерии в Сърбия, Турция, Румъния, и още над 20 рафинерии по цял свят складови бази в Гърция и Македония - те могат да си влагат парите другаде, но тука няма кои друг да дойде! Наивно е да се мисли че без ЛукОил цените ще паднат. Ако някои може да предложи гориво дори на 5 ст. по евтнино ще го направи защото знае че ще "избие рибата" - българите сме много чувствителни на тази тема и веднага ще хукнем да зареждаме там.
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вальо Златев , като е толкова отворен да си види Баскетболното отборче дето не става за нищо!!!!! Партизан Белград , без да има рафинерия зад гърба си е 10 пъти по добър отбор ...... гоялма работа , че победил Ямбол газ или Рилски спортист , видяхме в Европа
30
0
 
7
 
! Отговори
ЧесънОйл преди 12 години
А за новите по-високи цени на горивата от днес никой нищо не споменава.Да са Ви честити все пак!
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Специалният статут на Лукойл- НЕДОСЕГАЕМ, може да се обясни с едно единствено нещо Бюджета на Република БЪлгария+ голям дял тъмна страна
28
3
 
1
 
! Отговори
rossen.kulov преди 12 години
V momenta to4no bez lukoil nemoje !
27
0
 
0
 
! Отговори
rossen.kulov преди 12 години
24 Realno spe privlekatelni, no za da se vdigne standarta trqbvat investicii v proizvodstvo, a ne v obslujvasht sektor. Administraciqta da se optimizira i da stane po leko raboteneto s neq. Pari da imash da investirash mi nie kqto nqmame samo shte gledame :D
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България може без Лукойл, Лукойл не може без БЪлгария !!!! в подкрепа на това твърдение съм сигурен , че ако горивата на родния пазар са изцяло ВНОС- цените ще са същите ЪБЕДЕН СЪМ!!!! Въпроса е защо ни е ЛУКОЙЛ???? Дойната крава на шепа Богоизбрани
25
0
 
0
 
! Отговори
rossen.kulov преди 12 години
Vedomstvenite benzinostancii ne trqbva da se svurzvat s nap zashtoto si obslujvat tehniq si avtopark. Plashtat si gorivoto i akcizi i vsi4ko pri kupuvane na cqloto koli4estvo i ve4e te da si sledqt na koi i kolko sipvat, no pri polojenie 4e e samo za vutreshno polzvane na tehniq avtopark.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един въпрос , след като навсякъде се тръби , че сме супер стабилни по макро показатели и сме супер атрактивни за инвестиране след като Дизела- горивото на икономиката стана 2.60 а бъдете сигурни , че скоро ще бие и този рекод, пак ли ще сме така атрактивни за инвестиции??? Има ли още наивници дето незнаят , че Бюджета на БЪлгария зверски мнгоо зависи от Лукойл, а тази зависимост е ОПАСНА !!!!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва ли ведомствените безиностанции (обслужващи само собствен автопарк или механизация т.е не осъществяват търговска дейсност) да се връзват с НАП? Сериозно питам! В някои държави има и мобилни бензиностанции - автоцистерни обикалят и зареждат с горива малки населени места които нямат бензиностанции (защото не си струва някои да отваря бензинджииница в село с 20 коли) - те как ще се свързват с НАП, ако някои реши да прави това у нас (ако затворят малките бензинджии)
22
0
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Само един факт: През Февруари 2010година, бюджета увисна на червено, а Дянков се оправда че това е защото никой не му е казал че през февруари Нефтохим е в планов ремонт и не работи и поради това в бюджета са влязли 42 милиона лева по-малко от предвиденото. Един месец без нефтохим = 42 милиона по-малко в хазната! Това е по думи на Дянков. И защо никой не пита Дянков и Танов - след като НАП и митници вече 5 месеца са в завода - с колко се повишиха приходите в хазната от завода?
21
0
 
6
 
! Отговори
още въпроси преди 12 години
4. Как държавата смята да спре кражбите на горива от продуктопроводите и ж.п композициите - охраната на съоръженията многократно е залавяла крадци - осъдени няма. 5. Как ще се осъществява граничния контрол при внос и износ на нефтопродукти - на границата няма измерватели, разчита се само на документи? В Росенец, пристанище Петрол - Варна, пирс за течни горива Русе е лесно, но сухопътните граници.. масова практика е дизеловото гориво да се декларира като базово масло или керосин, а бензина като "газ за осветление" От това страдаме всички....
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МЕСТЯ!
19
2
 
7
 
! Отговори
2323 преди 12 години
Не зареждам гориво от ЛУКял!
18
1
 
5
 
! Отговори
гербер преди 12 години
Да живеят комунистите от ГЕРБ. А вие какво очаквахте от тях?????????????
17
1
 
3
 
! Отговори
зомбита преди 12 години
и какво от тази патърдия за ***-заплати и пенсии замразени, няма социални т.н. тиквата си пълни банковите сметки, а гърбавите от герб вият от удоволствие. нормално за зомбита де.
16
2
 
6
 
! Отговори
чарли преди 12 години
Часът е точно 13.24 какво става в нито една водеща новина няма името на нашето слънце,нашия водач,великия кормчия на българския народ,изобщо най-великия.Я тия редактори да ги сменят,как може да не споменат нито един път най-великия между великите.
15
1
 
7
 
! Отговори
Няколко въпроса преди 12 години
1. Защо за тези които трябва да монтират над 200 уреда срока е наполовина по кратък от срока за тези които трябва да монтират само по 1 2. Защо НАП е провела конкурс за съгласуващо устройство, но за задължава търговците и производителите да го плащат? 3. Защо митничарите пломбираха уредите в Нефтохим в началото и средата на декември, но между коледа и нова година - екстренно минаха и накъсаха пломбите - без обяснения?
14
14
 
0
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Абе селски *** Лукойл са най-големия данъкоплатец в България! От коя дупка си излазил?
13
4
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
А ти неИдиот да си чул Лукойл до сега да са плащали данъци ?! *** само тези Гошо и Пешо си плащат и ги дерат като за световно ...