"Лукойл" монтира измервателните уреди до 15 януари

Агенция "Митници" ще работи без почивка до справянето с проблема
Обновена: 6 яну 2012 12:39 | 6 яну 2012 12:39,
52
"Лукойл" монтира измервателните уреди до 15 януари
Снимка: архив Булфото

"Лукойл-Нефтохим" трябва да е приключил с монтиранетао на всички измервателни уреди до 15-ти януари. Това заяви за Нова телевизия директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

На 20-ти декември Танов заедно с целия екип, свързан с проблема, е посетил комбината. Било е установено, че поставените изисквания все още не са напълно изпълнени.

Още по темата

"Те бяха монтирали голяма част от уредите, голяма част бяха в процес на монтиране, но бяха доставени", поясни Вальо Танов.

Той допълни, че до 15-ти януари ще се работи и в събота, и в неделя. Тогава ще се видят и протоколите, изготвени от всички изпратени експерти в "Лукойл Нефтохим".

Ако комбинатът е изпълнил дотогава поставените от Агенция "Митници" изисквания, ще получи сертификат за съответствие.

Миналата година през лятото беше отнет лицензът на "Лукойл", тъй като не изпълниха ангажимента си и не бяха поставили измервателни уреди на входа и на изхода на предприятието.

Въпреки това рафинерията и терминалът "Росенец" продължиха да работят, след като Върховният административен съд прецени, че производството може да продължи независимо от делата, заведени от Агенция "Митници".

След консултации и зълги разговори със специалисти, премиерът Бойко Борисов заяви, че до началото на декември м.т. измервателни уреди ще бъдат поставени. Явно обаче сроковете отново не са спазени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
Кой да намали цените?...И ако не ги намали, какво ще направиш? Ще се нацупиш много ли? :-)хахаха
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И защо да се намалят цените?Какво ще стане ако са високи?
50
0
 
0
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
Саше цената на ЛукОил е 1,20 - другото е папа-*** на държавата!
49
1
 
2
 
! Отговори
Горелка преди 12 години
Я ви казах, че нема да им гепат лицензо :D всичкото беше театър, предизборен... а другата причина беше да глътнат държавния резерв. На Росенец има митница, какво реве Танев, че не знае какво влиза и излиза? Всяка колонка е закачена на НАП-а. Само едно не мога да разбера, защо митниците не са закачени към НАП? А? Защото нема да могат да краднат говедата!
48
1
 
1
 
! Отговори
Sasho преди 12 години
Време е да намалите цените на горивата,прекалихте . Главния Прокурор трябва да разгледа сделката с продажбата на рафинерията, не може хора които са за затвора ,че са откраднали пари от държавата да са собственици . Но Костов и Златев ,алчни хора ,
47
1
 
0
 
! Отговори
za 46 преди 12 години
baipasa otiva v tankera napravo otvorko....
46
0
 
1
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
Абе пич, вземи се образовай малко - пгоривата не се добиват директно, а се добиват компонентите им, които се смесват в резервоарите където са измервателите, има измерватели на изхода от инсталациите - какво излиза, има и на вход какво влиза. Освен това след смесване на компонентите трябва да "олежат" поне 24 часа пред да е годно. И без тези имерватели единствения начин да откраднеш от рафинерията беше с фалшиво платежно. Не че не се правеше. и сега пак ще се прави. Защото още няма един осъден
45
1
 
1
 
! Отговори
за 44 преди 12 години
Байпаса е преди да стигне до резервоара......елементарно пич
44
0
 
1
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Я ни просветли как се монтира бай пас на радарен нивомер в резервоар? Мога да те свържа веднага с хора дето ще те позлатят ако ги светнеш по тоя въпрос! До 43 - Италия срока за монтиране на такива уреди е 5 години - от 2008ма до 2013та. В Румъния е 3 - изтича в края на 2012та.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то голямо монтиране. май измина цяла година.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руските минетчии вече направиха байпаси за да избягнат контрола....докато не ги изритаме от тук и си национализираме Нефтохима няма управич
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ваньо Танов пред в-к 24 часа: "След отнемането на лиценза в рамките на два месеца и половина те наистина извършиха геройство", каза Танов.Той обясни, че ако всичко е наред, на рафинерията ще бъде върнат старият лиценз, ако обаче ръководството й оттегли заведения иск в съда и делото срещу агенцията бъде прекратено. Иначе трябвало да се издаде нов лиценз, което отнемало време. Нали беше много ербап бе Ваньо, оти се посрахте? Защо искате да връщате лиценза а те да не ви съдят повече? Със съда на Гоце ли ще се оправдаете? Пусто д'ръво некастерно, милиционери прости....
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво значи недосегаем? Ако бяха недосегаеми - тоя театър лятото изобщо нямаше да го има. След като те са недосегаемите защо за тях срока беше до март 2011, за останалите март 2012та? При условие че "малките" имат да монтират по 1-2 нивомера, а Нефтохим 250? Че имаше несъответствия на митничарските изисквания с противопожарните норми.... Че Митниците са бавиха 3 месеца да решат този проблем, още толкова се бавиха за да "одобрят типа на уредите" че имаше и куриоз - един и същ тип нивомер доставян от една фирма - не се одобряваше, после доставян от други стана одобрен... Това ли е недосегаемост? Не пич, това е милиционерска гьонсуратщина - заядоха се с Нефтохим защото от там може да се цоца на едро, дадоха им да си натопят гагата и сега се играе театър. От къде мислиш че бяха парите да си купят изборите,а? Що не вземат лиценз на някои от малките фирми - щото от тях няма келепир.
39
1
 
4
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
Поздравления! И ще те допълня - Нефтохим е един от основните клиенти на БулгарГаз, НЕК и БДЖ. Без приходите от Нефтохим - БулгарГаз и НЕК ще вдигат цената на газа и тока, БДЖ - съвсем ще даде фира. Ей това ще е тънката разлика межу производството тук и вноса, дори и цената на крайния продукт - горивата да е една и съща. Разлика са и работните места и събираните от тях данъци и осигуровки. Разлика са и специалистите който ще си намерят работа навън веднага (те и сега са търсени), а уж Тиквона иска да спира изтичането на мозъци. Разликата ще са вноса на суровини и консумативи - и митата от тях и доп. работни места които създават.
38
1
 
7
 
! Отговори
do 37 преди 12 години
Държава която не подпомага собствените си производители и търговци - подпомага чуждите, особенно в период на криза! Ако някои извършва данъчни нарушения - те се констатират с акт.... Държавата нямала достатъчно служители да инспектират обектите и за това ги свързвала с НАП... е като няма хора кои ще стои да гледа "в реално време" кой какво прави? Или целта беше една определена фирма да се нагуши ама яко (фирмата определена от НАП като единствен доставчик на съгласуващото устроиство и софтуера към него. Отделно ще гризнат дървото дребните риби с по 1-2 колонки, ще оцелеят само големите вериги. Кой обаче ще контролира в реално време какво минава през границите? Нима на границата може да бъде установено колко и какво точно има в цистерните? Нима не може да мине камион с ремарке, а по документи да е само камион? Кой печели от това? Производителите на алкохол - нали и те монтираха уреди какво стана "Ааааа такова аз съм обещал да не го закачам......"
37
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И що държавата требе да се грижи толкоз много и да работи по проблемите на частна фирма ?За кво е целия тоя рев и плач и оплакване и суматоха всъщност ?
36
0
 
0
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
A ANKLAVA--OBSEBENATA BALGARSKA TERITORIQ,NA KOQTO LUKOIL NEDAVAT DA STAPI BALGARSKI KRAK6TE WARNAT LI?
35
1
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
СУПЕР БОКО,- Ти кризата я остави на ТЕЗИ ДЕТО Я ПРЕДИЗВИКАХА - Америката и Юръпата, и вземи, че си СЪБЕРИ ДАНЪЦИТЕ, АМА, САМО С МЕРАК НЕ СТАВАВЯРНО Е, ЧЕ ЛУКОЙЛ СА ГОЛЕМИ АЙДУЦИ, НОВеликият Български Народ казва - Не търси под вола теле (пари) то е под кравата (данък печалба) и млякото е там (данък девидент)ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ? Дянков и Проф. Михаил Константинов, ЛЪЖАТ КАТО ДЪРТИ ЦИГАНИНИ, ЧЕ НЯМА ПАРИ!!! ИЗРАБОТВАМЕ СИ ГИ В ИЗОБИЛИЕ, ЗАЩОТО АКО В ЕВРОПА ПОЛУЧАВАТ 150% ОТ ИЗРАБОТЕНОТО, НИЕ ПОЛУЧАВАМЕ САМО 50%...!!!- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а производителността на труда ни е 27%!!! БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е не 640лв., а 1 200 лева ЗАЩОТО СМЕ СИ ГИ ИЗРАБОТИЛИ!РЕФОРМАТА ДА, НО ЕВРОПЕЙСКА, ДЕМОКРАТИЧНА:1. Данък печалба ТРЯБВА да се удържа при източника - ТУК В БЪЛГАРИЯ... (за миналата година печалбите са около 35 милиарда, а от тях са инвестирани САМО 1,2 МИЛИАРДА)!!!- За инвестираната и част в България данъка ТРЯБВА, да се намали на 5%...! - За неинвестираната, данъка ТРЯБВА да е 37.5% (в Германия е 35%), колкото са удръжките на работещите граждани, данък дивидент у нас е само 5%..., и искат да го намалят на 1%, а би трябвало да е колкото на нормалните хора 10%...!ТАКА ЩЕ ИМАШ ЕЖЕГОДНО ПО 15-20 МИЛИАРДА ИНВЕСТИЦИИ!!!2. Премахване ТАВАНИТЕ за пенсионни, здравни и други осигуровки и удържането им от всички доходи от ТРУД, СОБСТВЕНОСТ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ Тавана на осигуряване, ако се вдигне само от 2 000 на 2 700 лева прихода в социалните системи ще е 120 милиона...ТАКА В СОЦИАЛНИТЕ СИСТЕМИ ЩЕ ИМАШ ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ3. СУМИРАНИ, СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, ЗА ЕДНО ЛИЦЕ, да са под размера на минималната пенсия от 136лв, която е ДОХОД ОТ ЧЕСТЕН ТРУД!ТАКА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ПРОФЕСИЯТА СОЦИАЛНО СЛАБ!!!4. Всички ЗАПЛАТИ и плащания над 500 лева, да се правят САМО ПО БАНКОВ ПЪТ, ИНАЧЕ ЗАТВОР!Така ще изчезне СИВАТА ИКОНОМИКА!!! БОКО АКО НЕ ГО НАПРАВИШ ТРЪГВАЙ ВЕДНАГА ЗА СЕЛО ДА САДИШ КАРТОФИ, ЧЕ МАЙ ЗА ДРУГО НЕ СТАВАШ!!!
34
0
 
8
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
След като бюджета на държавата е в пъти по-малък от този на петролна компания - ти какво очакваш?
33
0
 
10
 
! Отговори
7171 преди 12 години
Щом една държава е зависима от нефтена компанияегати тази държава:)Спасение Терминал 1