Парите на ромските барони – за образование на малцинствата

За това настояват от ВМРО в писмо до премиера Борисов
Обновена: 9 яну 2012 20:10 | 9 яну 2012 20:10, Красимир Ангелов
112
Парите на ромските барони – за образование на малцинствата
Снимка: Impact Press Group

Парите на ромските барони да отиват в целеви фонд за образование на малцинствата, поискаха от ВМРО в специално писмо до министър-председателя Бойко Борисов.

Предложението е по повод огласените намерения на правителството държавата да поема такси за детски заведения на социално слаби роми.

В правителствен план до 2015 г. е предвидено ползването на заеми и европейски средства за дейности по интеграцията на малцинствата.

"Позицията на ВМРО е, че това е дискриминация спрямо съвестните български граждани", отбелязват хората на Красимир Каракачанов.

Именно затова те предлагат и създаването на фонд "Вписване" – "с всички активи, които държавата евентуално ще придобие в резултат на съдебно преследване срещу фигури на организираната циганска престъпност".

"Така, поне частично, ще бъде спазен принципът на справедливост и данъкоплатците няма да поемат задълженията за несвършената до този момент работа или за нечие нехайство като начин на живот", се казва в писмото на ВМРО до министър-председателя.

Още по темата

"Войводите" са категорични, че истинските резултати ще дойдат тогава, "когато административната и финансовата принуда, както и равенството пред закона, накарат циганите да осъзнаят, че неконтролируемите раждаемост и заселване повече не са възможни".

Предложението до Борисов завършва с въпросите:

"Не са ли палатите на Кирил Рашков и другите като него идеални сгради за нови детски градини? Не са ли милионите на забогателите от т.нар. ромско включване достатъчни, за да покрият на първо време програмата за социални жилища? Не са ли свързани социалните жилища с разрушаването на незаконни гета?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Делегираните бюджети в училищата са КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, защото парите отиват неконтролирани от никой като бонуси и увеличени заплати на директори, счетоводители, касиери и приближени учители, вместо да се дават за обучение на учениците. Не е прозрачно разходването на делегираните бюджети в училищата.
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българските милионери и милиардери в затвора-парите конфискувани, и раздадени за по високи пенсии,детски ,нови градини и училища!Каква е разликата между *** барони и българските такива и едните крали и другите мародерствали!
71
0
 
8
 
! Отговори
Секретарицата преди 12 години
Ромските барони в затвора, а парите им да се конфискуват от държавата за социални помощи. Това е моето мнение, вашето не ме интересува. Години наред крадяха пари, продаваха наркотици, изкарваха навън *** и крадли, за да могат да си осигурят богат и разкошен живот. Стига вече!
70
0
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Този от 87 е толкова ***, че не може дори да се изразява. Бива го само да вика "ю-ю-ю бре!" по овцете и да се бърше с вестник, *** нещастен.
69
0
 
1
 
! Отговори
има си ред! преди 12 години
Всички кинти,... в Бг хазна!
68
0
 
2
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
Дано НАП да те сурвакат. 100 квадрата апартамент, а сигурно плащаш данъци за 40 квадрата колиба на село.
67
0
 
2
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
Не си кестен, а си *** и ***. Един безроден *** и ***. Бас държа че караш като *** и си с немска кола! Вониш на обор!
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имаме нужда от патриотична партия, с чисти, некорумпирани и волеви водачи-трибуни, които да защитават преди всичко интересите на държавата. Ако им повярва, цяла България ще ги подкрепи. Братя българи, можем, стига да искаме и да не ни мързи толкова! Време е да забравим това любимо наше състояние на изчакваме да видим какво ще стане. Сами, сами, сами! Тогава и другите ще ни уважават. Ще спрат да ни се присмиват и презират.
65
0
 
8
 
! Отговори
Бойко, къде си? преди 12 години
Процесът срещу Рашков и фамилия, както и срещу шофьора, убил момчето в Катуница, ще е показателен. Ако не получат изключително строги присъди за назидание на останалите "барони", за българите ще е окончателно ясно, че властта закриля *** престъпници и по някакъв начин се възползва от тях. Следва пълен разпад на ценностната система, пълно недоверие в управляващите, анархия и произвол. Принципът ще е:след като те могат, защо не и аз? Процесите ще са неуправляеми до изчезване на българщината
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Политиката ни спрямо *** е погрешна. Искаме да се харесаме на Брюксел /т.е. да си гледаме тук *** братя, да ги коткаме, за да не замърсяват Европата/, но не виждаме как в резултат се *** цяла България. На Запад НИКОГА няма да ни харесат! Лошият ни имидж вече е утвърден. Затова -да се хванем здраво за работа и закони, и да си изчестим и спретнем къщичката! Можем да сме нещо много повече от Швейцария. Имаме природни дадености. Трябват ни само политици-истински патриоти. Къде са?
63
1
 
5
 
! Отговори
98 преди 12 години
вместо да събарят незаконните постройки на *** барони , да настанят в тях бедните ***, и без това те са построени с техни пари и труд- кражби, проституция, лихварство...Тогава да видим самодоволните им физиономии......
62
0
 
9
 
! Отговори
Анти-ром преди 12 години
Положението е по-зле, отколкото изглежда! Правителството, има намерение, да даде (разбирай да подари) земята под катуните на ***, които са я заграбили. Незаконно заграбили. Окупирали. Ще видите как тихомълком това ще се случи.Това е не само дискриминация, а геноцид спрямо Българския народ!
61
1
 
19
 
! Отговори
С преди 12 години
Ако го приемат това, аз да работя заради това МЪРЗЕЛИВИТЕ И НАГЛИ *** да си гледат безплатно децата на мой гръб, просто НЯМА ДА ПЛАЩАМ ПОВЕЧЕ НИКАКВИ ДАНЪЦИ!!! Съветвам ви да направите същото и вие!!!
60
3
 
13
 
! Отговори
о преди 12 години
Добре ама те не са само *** тези,който крадат от обществото.Я да погледнем в парламента и да видим кой не е крал,май няма такива.Я да погледнем лидерите на големите партии от къде са им парите,данеби да са от грухане на нивата или от работа.Ако ще вземат на *** да вземат и на Българите.Който е крал да си плаща.На Цеца апартаментите дето не можа да докаже от къде са какво да ги правим.Ама най лесно е с *** май.Като правиите нещо ще гледати субективно на нещата
59
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И това ако са коментари! Стегнете се бе, хора! ВМРО предлага нещо смислено и напълно изпълнимо! Не са виновни само ромите, а всички ние. Толкова ли е трудно да се установят твърди закони и да се контролират и раждаемостта, и криминалните практики на *** у нас? Първо политиците да се откажат от пагубното за народа използване на неграмотното малцинство за користните си цели! Второ-наистина да има нетърпимост към всякакво прекрачване на закона, без значение от етноса на извършителя.
58
1
 
11
 
! Отговори
Кирил Папата преди 12 години
Доскоро парите, отпускани от ЕС за интеграция на ***,се харчеха от политици и *** барота, които издигнаха мраморни палати. Сега пък правим обратното: парите за *** барони отиват при бедните ***?! Ама вие вярвате ли си,че ще стане така?! Нали тъкмо тези барота осигуряваха гласовете на *** за тези кандидат-депутати , които имат много пари? Нали 80% от *** гласове бяха дадени за БСП?
57
10
 
1
 
! Отговори
Мангал преди 12 години
А кой ще наследи българия, ако и ние земем че се заразим от тая чума изучването? Не виждате ли че всички дето се изучават после нямат деца?
56
1
 
13
 
! Отговори
мбуахаха преди 12 години
Българите сме по-големи *** и от ***, защото дори правата не можем да си отстояваме и един друг се ядем, крадем и прецакваме.
55
10
 
4
 
! Отговори
прованса преди 12 години
Аз живея в София но не съм кестен 100 квадрата апартамент и кола с не софе регистрация гражданската е с 50 лв по малко а кестените да му мислят сутрин пред блока остават от 100 коли 70 защото повечето карат само петък-неделя и всички зареждат на АМ Тракия Лукойл тапаци най зле са Дружба за Надежда няма надежда Люлин и др за които не се сещам
54
11
 
14
 
! Отговори
SOS преди 12 години
ПАК СЕ ДЪРЛЯТЕ КОЙ БИЛ КОМУНИСТ КОЙ НЕ ВСЕ ЕДНО И СЪЩО.ОБЕДИНЕТЕ СЕ ИЗГОНЕТЕ МАФИОТИТЕ НАЧЕЛО С НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МАФИОЗО БОКО РАПОНЯ.ВИЕ И ВАШАТА КРАДЛИВА УПРАВА СТЕ ЗА СМЯХ И СЪЖАЛЕНИЕ НА СВЕТА.