ГЕРБ не давала втора заплата на независимите

Управляващите не били обсъждали темата за предсрочни избори
Обновена: 10 яну 2012 14:59 | 10 яну 2012 10:40,
102
ГЕРБ не давала втора заплата на независимите
Снимка: БТА
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отхвърли твърденията, че независимите депутати, които са заявили принадлежност към ГЕРБ, получават „втора заплата“ от управляващата партия. 
 
Той обясни пред Нова телевизия, че сумата, която те получават, е за парламентарна дейност, например за „експертизи във връзка със законодателството“. 
 
„Независимите депутати, които са заявили принадлежност към ГЕРБ, те също трябва да изпълняват своята парламентарна дейност. В тази връзка, когато постъпят предложения за проведени мероприятия, експертизи, на тях им се превеждат на база на разходни документи, които минават на отчет пред Сметната палата. 
Няма нищо, което е свързано с даването на пари като втора заплата. Това е невъзможно“, обясни Цветанов.
 
Проблемът със субсидията на независимите беше повдигнат остро от „Атака“, чиито пари бяха орязани заради напускането на 11 депутати. Вчера пък ДСБ декларираха, че ще дадат казуса в Комисията за борба с корупцията в Народното събрание. 
 
"В момента Сидеров отправя една изключително голяма агресия към ГЕРБ и персонално към Бойко Борисов и мен като зам.-председател на партията. Не ние обаче сме виновни за състоянието на "Атака", а действията на Сидеров и неговите приближени", коментира днес Цветан Цветанов.
 
Относно субсидията на независимите вътрешният министър посочи още, че преди не е било ясно финансирането на политиците в България.
 
"Затова взехме политическо решение ГЕРБ да финансира кампанията си само и единствено от държавната субсидия", поясни още вицепремиерът.
 
По думите му темата за предсрочни избори никога не е била обсъждана в ГЕРБ. 
 
Според МВР шефа това говорене в момента е угодно само на политическите им опоненти. 
 
"В момента нашите политически опоненти имат вътрешнополитически проблеми и за тях е угодно да излизат и да говорят по този начин", допълни вътрешният министър. 
 
Той визира Сергей Станишев и БСП и това, че скоро в партията ще се върне Георги Първанов, който до преди това е бил неин лидер.
 
Във връзка с кризисната ситуация със снегопочистването през уикенда Цветанов обяви, че служители на МВР и агенция “Пътна инфраструктура” ще правят внезапни проверки на почистващите пътни фирми.

Още по темата

"Причината е, че фирмите декларират, че имат необходимата техника, но когато се получи тежка ситуация се оказва, че тези машини или не са в състояние да бъдат експлоатирани, или са дадени за използване на друго място", обясни вицепремиерът. 

"Установи се, че има виновни лица за създаването и задълбочаването на проблема с тежката зимна обстановка по магистралите "Хемус" и "Струма". АМ "Хемус" се оказа най-невралгичната точка. Там липсваше необходимата обективна информация, подавана от снегопочистващата фирма, тъй като тя не кореспондираше с тази от Областната дирекция на полицията", обясни МВР шефът.

Той призова шофьорите да бъдат дисциплинирани и да се съобразяват с разпорежданията на компетентните органи.

"Не може до всеки ТИР да сложим полицай", категоричен е Цветанов.

"Всеки, който оказва съпротива и не изпълнява полицейско нареждане има право да бъде задържан за 24 часа от полицията". Така министърът отговори на въпроса ще бъдат ли арестувани шофьори на тирове, които не спазват полицейската заповед да не карат по магистралите при тежки условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
13
 
! Отговори
fhb преди 12 години
Бойко-бидона се скри а тоя сега ще гледаме.Тировете не са виновни а управляващите са виновни за затрупания път защото няма организация.А вии предизвикайте предсрочни избори да видим дали ще ви изберат пак.Големи сте тарикати още народа докато не се е осъзнал какви некадърници избра да можете още 4 години да папкате и натискате народа.Ама на следващите избори дори и купените гласове няма да ви помогнат
39
1
 
8
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
Цецо Шестака пак маже ла-ната, които из-ра.
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цвъкам цвъкам аз л..на, на *** в устата им ***!Цвъкам цялата страна - супер е така! Цвъкам Цвък Цвък Цвък-няма пропуск, винаги улучвам червения балък!Цвъкам но не съм балък като тях и не ме е страх!Цвъкам в 6 апартамента за яд на опонента!Цвъкам и във парламента за кеф на президента!Цвъкам всичко тук и там де що има комунисти с плам!Цвъкам без да ме е срамЦвъкам аз ей тъй за кеф, от комунистите не искам даже лев!Цвъкам но не във ***, а в устата им смръдлива!Цвъкам и от злоба. Дааа Цвъкам всекакви л..на в устата на комунистите сега!
37
1
 
10
 
! Отговори
$ преди 12 години
Не знаех, че на некадърните политици вече казвали експерти. То за това сме цъфнали, защото у нас експерт до експерта.
36
0
 
7
 
! Отговори
ФЪФ ---Бг--- преди 12 години
Всяко изявление на държавен служител, от най-долното стъпало до най-горното,също и на ПОЛИТИЦИТЕ в Бг ,....трябва да се тълкува обратното ,на това което казва !За толкова години ,това разбрах !Всички ТЕ,са завършили ---СЕМИНАРИЯТА ,да не ги гледаме ,какви ги вършат ,а какво ни ---говорят !
35
1
 
10
 
! Отговори
българин преди 12 години
"управляващите не обсъждали темата за предсрочни избори"AБЕ ТОЙ НАРОДА АКО СЕ ДИГНЕ ТИЯ УПРАВЛЯВАЩИ НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ПИТА ИЗОБЩО ДАЛИ НЕ ИСКАТ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ НА ХОРАТА СКОРО ЩЕ ИМ КИПНЕ И АКО С Е НАЛОЖИ ЩЕ ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ДА ПОПРАВЯТ ОГРОМНАТА СИ ГРЕШКА,КОГАТО ЕДИН РАБОТНИК НЕ РАБОТИ И Е НЕКАДЪРЕН И КРАДЕ СЕ СМЕНЯ С ДРУГ В ПОЛИТИКАТА НЕ Е ПО РАЗЛИЧНО.ТАКА ЧЕ АКО НАРОДА СЕ ВДИГНЕ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ!!!
34
1
 
7
 
! Отговори
)) преди 12 години
И днес нищо за бат Боби -скри се като мишка след зимната фиеста в събота - )))
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"приятелския му кръг от червени милионери-олигарси"Тиквоподобно герберско ***,докато пишеш от тоалетната, покрай лайнта изричаш и явни лъжи. Най много бивши червени има в ПГ на Герб като почнеш от Цецка през Цветанов, та чак до Боце. За червените олигарси около Герб да не споменава от Цветан Василев та чак до Цветелинка на Боце. А по отношение на хората от силовия апарат на БКП-милиционерите Герб са абсолютни шампиони, половината им депутати са бивши милиционери.
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скъпият ни лидер Бойко Борисов след като излезе с удивителната идея да се арестуват хората носещи нафта в туби получи още едно просветление за решаване на друг наболял проблем-задръстванията на магистралите зимно време. Както може би се досещате и този път решението е арест-арест за тираджиите излезнали през зимата с летни гуми, престъпление равносилно на тероризъм. Но днес дясната ръка на министър-генерал-предеседателят го опозори, отхвърляйки възможността тираджиите с летни гуми да бъдат арестувани и предателски обяви на всеослсушание: в ТИР-овете и в тежкотоварните автомобили няма летни и зимни гуми. Не само това, но вътрешният министър не отрече, че Бойко Борисов е дал идея тираджиите с летни гуми да бъдат арестувани
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам с какви очи този човек застава пред хората и говори за справедливост, морал,закон и ред!!! След големите далавери, в които беше хванат и услужливо герб покри! Това не е нормална държава. Най-малкото е демократична.
30
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Хващайте пожарната и бягайтее ! Предсрочни избори е решението
29
0
 
8
 
! Отговори
зелено листо преди 12 години
...за независимите,...разбрахме,че си ги получават ---неофициално , а за ЗАВИСИМИТЕ ,....по колко дози на ден ...?
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мноу лъже тоя гербераст!
27
14
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 12 години
Главният Говнояд на България - Слави Трифонов от БТВ-то, окрилен от финансовите стимули на Гоце Койота /тайния собственик на БТВ/ и бон апетита на форумните Кутевците-лайноядци, всяка делнична вечер от ефира на Гоцевата ТВ ни поднася личното си меню, а то винаги е едно и също: притоплени стари, многократно дъвкани от него и идиотската му трупа от ***, редки *** на Гоце и приятелския му кръг от червени милионери-олигарси, които още не могат да се примирят с факта, че Борисов трайно ги изрита от властта и сега не могат да крадат на воля както преди! Но тия нещастни *** ако си мислят, че с тая жалка трупа от лайногълтачи ще успеят да навредят на правителството на ББ много се лъжат ще продължават да си дъвчат смърдоляците още дълго време до като празните им кратуни най-после уврят и разберат, че вредят единствено на себе си!
26
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 12 години
свидетели сме на краха на капитализма.европа и америка са в световна икономическа криза и са на изкуствено дишане на системи и в реанимация.в америка народа окупира уолстриит а по улиците се бият,стрелят и ръгат с ножове за маратонки.капитализма рухна това са последните му конвулсии и издихания крахът на един строи който беше лъжа и измама.сега социализма идва като гробокопач на капитализма.време е да се откажем от америка,европа и нато и да тръгнем със световните сили непобедимите русия и китай
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ниско чело, силно набръчкано, симулиращо мозъчна дейност, направо си представям къв зор е вътре
24
0
 
24
 
! Отговори
дядо преди 12 години
един класически *** на снимката,ниско интелегентен,злобен и най-вече абсолютно некадърен
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
големи дейци за навъдиха там в тоя парламент... а миьорите били исали бонуси, моля ви се, как смеят...
22
0
 
12
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Няма невъзможни неща г-н Цветанов,традицията го налага - както едно време се е правило до всеки роднина да има милиционер,сега щом се налага до всеки шофьор ще има и полицай.Та ние не сме отишли чак толкова далече пък и вие сте наследник на БКП - то !!
21
0
 
14
 
! Отговори
М преди 12 години
Прав е трети.Ние когато сме ги избирали - сме си дали гласа за определена партия с определен устав и цели.Когато някой депутат напусне или се отрече от този устав и тези цели, би следвало да си отиде и замести от следващ в листата.Така както се случва в момента, излиза че моят вот е подменен.По тая логика къде отива демокрацията?