СДС: Законът за детето ни връща в социализма!

Чрез някои предложения се легализирала проституцията
10 яну 2012 16:46,
59
СДС: Законът за детето ни връща в социализма!
Законопроектът бил опасен за децата и родителите. Снимка: архив, Impact Press Croup

Законопроектът за детето, предлаган от Министерството на труда и социалната политика, застрашава и нарушава правата на родителите, и излага децата на опасни за тяхното развитие практики и политики. Затова алармираха от СДС на пресконференция.

Искам да подчертая, че този законопроект е изключително глупав, защото в него е записано, че децата след 16 години могат да откажат лечение, посочи д-р Ваньо Шарков.

Ако има такъв отказ, директорът на лечебното заведение е длъжен да информира новата Агенция за социална подкрепа, която е към МВР, а тя трябва да отнесе въпроса до съда, който се произнася, посочи процедурата по отказ според законопроекта синият депутат.

По думите му не е ясно какво се случва, ако състоянието на детето е животозастрашаващо, а то отказва лечение.

Друг проблем във взаимоотношенията между децата и родителите е "даденото" от законопроекта право децата над 14-годишна възраст сами да изграждат своите възгледи за съвест и религия, отнемайки това право от родителя, смятат от СДС.

Според сините освен, че законопроектът е силно рестриктивен спрямо родителите, той също така реабилитирал „добре познатите практики на доноси, признавайки включително анонимни такива при „насилие” над дете.

Терминът „насилие” е един от многото с неясно и разтегливо съдържание, което означава, че всяко действие или опит за възпитание от страна на родителите може да се тълкува като вид „насилие”, недоволстват още сините.

От партията цитираха и текст от законопроекта, който бил „повод за смях сред децата“: „Не се допускат деца до обществени места, в които няма обособени помещения за непушачи, в които се представят програми с еротично или порнографско съдържание, организират се хазартни игри по смисъла на Закона за хазарта, предлагат се сексуални услуги или консумация на психотропни вещества”.

„Това означава, че децата до 18 години не се допускат до подобни заведения, а останалите граждани допускат ли се?! И кои са заведенията, които предоставят сексуални услуги или консумация на психотропни вещества. Това легализиране на проституцията и публичните домове, както и консумацията на наркотици след 18 години ли е? Ако това се прави през закон за детето, е доста гнусно“, възмути се Шарков.

От партията обявиха, че няма да подкрепят законопроекта в този му вид при обсъждането и приемането му в парламента.

Според СДС той изобщо не би трябвало да бъде внасян в Народното събрание, защото е ненужен и противоречи на други закони, уреждащи същите въпроси.

Сините смятат, че той противоречи и на Конституцията, където в чл. 47. е посочено, че "отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата".

Този законопроект ни връща във времето на социализма, когато Троцки заявява, че ролята на семейството ще отпадне и грижата за децата ще бъде поета от държавата, допълни депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: СДСВаньо Шарков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
остана само червената буржоазия и платените драскачи
29
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълнолетието трябва да е на 21 години. Това не значи да си седят вкъщи, просто под 21 не трябва да им се дава алкохол, право на глас и прочие. Може да бачкат след 18 годишни.
28
16
 
7
 
! Отговори
мариан преди 12 години
АБЕ ТУЙ ПРОВАЛЕНО СДС ЩО ДАВА АКЪЛ
27
3
 
34
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Развитието на децата завършва на 21 годишна възраст, тогава те са оформени физически и психически, готови са да създадат семейство и разбират своите отговорности. Ранното отхвърляне на семейството не е в полза нито на децата, нито на родителите.
26
13
 
9
 
! Отговори
Do 26 преди 12 години
До 26... Предпочитам да гласуват 18-годишни, отколкото 81-годишни, да ти кажа честно.
25
3
 
17
 
! Отговори
мен преди 12 години
добре дошли в странта на Герб т.нар. Царство Катуница, надеждата оставете на КПП-то. Вместо скапани законопроекти с които целят по лесно да вземат дъщерите ви за проституки и да превърнат синовете ви в наркомани, Герб и в частност Тиквун и Цюцюн да спрат да правят амфетки и да ги продават на 11 годишни деца, да спрат да наливат пари на маймуняците които се наричат полиция и да започнат да дават на учителите. а колко бели деца ще бъдат откраднати от яслите от бай *** докато взима *** но ком
24
3
 
21
 
! Отговори
....? преди 12 години
...20 ...е прав/а/,...защо ?През 1934 до 1942г.,България е била най-добре !Тогава са били забранени всички политически партии!Имали право на глас лица над----21г.,...възраст!Нямали право на глас ---НЕГРАМОТНИТЕ ---СЕГА РАЗБРА ЛИ .....22....,ИМА ЛОГИКА !
23
2
 
16
 
! Отговори
До 6 преди 12 години
Задай си въпроса,даскале,кой покровителства днес търговията с дрога и ще разбереш,защо в наше време наркоманите са повече,околкото бяха преди 22- год.Що се отнася до непълнолетните ***-етнически българки,те и днес на са много,толкова са приблизително,колкото бяха и по-рано.Открито вече си проституират главно ромките - и те се отчитат някъде.По-рано,по-непретенциозните мераклии,без посредничеството на сутеньор си намираха 14-годишни *** ЗА ПО ДВА ЛЕВА на сеанс,беше обществена тайна.
22
9
 
8
 
! Отговори
АЛОООО,...СДС преди 12 години
Къде ви е ---ЕЛЕКТОРАТЪТ---?Записвания за изказвания пред медии,....при Светльо Витков!Вие сте доста след него ----СОРИ!
21
10
 
9
 
! Отговори
СДС----2% преди 12 години
А СДС ни върна ,...преди социализЪма......."ПСЕВДОДЕМОКРАТИ" ---***!
20
14
 
4
 
! Отговори
До 20.. преди 12 години
До 20: Да, дай пълнолетието да го направим на 25-30, ако искаш, че цел живот децата да си седят при мама и татко, а после да се чудим що са разглезени? Тука определено трезво-мислещите хора са дефицит.
19
6
 
15
 
! Отговори
До 6 преди 12 години
Имаше, даскале, имаше. Бедата е там, че валутните *** и тогава си имаха закрилници след униформените, да не говорим, че ги използваха дори и за дребен шпионаж. А в края на соца ученички проституираха и с виетнамците, които по онова време работеха у нас.Дрога се употребяваше, особено от копелдаците на тогавашното "Голямо добро утро", особено в езиковите гимназии /и не само там/, в които рядко приемаха "простосмъртни" дечица, даже и да са пълни отличници.Сега просто не се крият толкова.
18
3
 
26
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Ролята на родителите трябва да се засили и подкрепи, а не да се отхвърля.Трябва да се въведе пълнолетие на 21 години.
17
15
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
м....о ви и сини ***...МЛЪК!!!
16
1
 
8
 
! Отговори
мнение преди 12 години
По думите му не е ясно какво се случва, ако състоянието на детето е животозастрашаващо, а то отказва лечение= Тогава влиза в сила закона за лечебните заведения, според който за спешна помощ не се изисква информирано съгласие
15
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Домашното насилие е изключено,а полицейското ?
14
7
 
25
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
А лошо нещо ли е социализмът?!
13
23
 
6
 
! Отговори
!!! преди 12 години
*** Шарков, ако се беше образовал малко преди *** си изказване, щеше да знае, че проституцията и в момента е легална и има психотропни вещества (билки), които също са легални. Аман от простаци в нашия парламент...
12
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кво се чудите, то няма и една област, в която да знаят какво правят, напълниха министерствата с калинки, стрелят на слуки, от тук-оттам чули-недочули по нещо и всеки следващ закон е поредното едно голямо нищо
11
7
 
31
 
! Отговори
танкист преди 12 години
най новата простотия на гроб, безнаказан строеж на лифтове по планините без промяна на статута , кеф и мишо мършата се аргументирал с факта че имаме само 190 км писти срещу 3000 в щвейцаря, ми ние имаме и 300 км море срещу 12 000 в сащ искам морска ивица поне 3000км, мърщата е *** *** и близач на гъ..а на боко американския пудел, тези неподправени *** за 4 години ще нанесът толкова вреди колкото другите демократи не можаха за 20, да им го натикам в устата до мъ.е, да им сер.. в устите