СДС: Законът за детето ни връща в социализма!

Чрез някои предложения се легализирала проституцията
10 яну 2012 16:46,
59
СДС: Законът за детето ни връща в социализма!
Законопроектът бил опасен за децата и родителите. Снимка: архив, Impact Press Croup

Законопроектът за детето, предлаган от Министерството на труда и социалната политика, застрашава и нарушава правата на родителите, и излага децата на опасни за тяхното развитие практики и политики. Затова алармираха от СДС на пресконференция.

Искам да подчертая, че този законопроект е изключително глупав, защото в него е записано, че децата след 16 години могат да откажат лечение, посочи д-р Ваньо Шарков.

Ако има такъв отказ, директорът на лечебното заведение е длъжен да информира новата Агенция за социална подкрепа, която е към МВР, а тя трябва да отнесе въпроса до съда, който се произнася, посочи процедурата по отказ според законопроекта синият депутат.

По думите му не е ясно какво се случва, ако състоянието на детето е животозастрашаващо, а то отказва лечение.

Друг проблем във взаимоотношенията между децата и родителите е "даденото" от законопроекта право децата над 14-годишна възраст сами да изграждат своите възгледи за съвест и религия, отнемайки това право от родителя, смятат от СДС.

Според сините освен, че законопроектът е силно рестриктивен спрямо родителите, той също така реабилитирал „добре познатите практики на доноси, признавайки включително анонимни такива при „насилие” над дете.

Терминът „насилие” е един от многото с неясно и разтегливо съдържание, което означава, че всяко действие или опит за възпитание от страна на родителите може да се тълкува като вид „насилие”, недоволстват още сините.

От партията цитираха и текст от законопроекта, който бил „повод за смях сред децата“: „Не се допускат деца до обществени места, в които няма обособени помещения за непушачи, в които се представят програми с еротично или порнографско съдържание, организират се хазартни игри по смисъла на Закона за хазарта, предлагат се сексуални услуги или консумация на психотропни вещества”.

„Това означава, че децата до 18 години не се допускат до подобни заведения, а останалите граждани допускат ли се?! И кои са заведенията, които предоставят сексуални услуги или консумация на психотропни вещества. Това легализиране на проституцията и публичните домове, както и консумацията на наркотици след 18 години ли е? Ако това се прави през закон за детето, е доста гнусно“, възмути се Шарков.

От партията обявиха, че няма да подкрепят законопроекта в този му вид при обсъждането и приемането му в парламента.

Според СДС той изобщо не би трябвало да бъде внасян в Народното събрание, защото е ненужен и противоречи на други закони, уреждащи същите въпроси.

Сините смятат, че той противоречи и на Конституцията, където в чл. 47. е посочено, че "отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата".

Този законопроект ни връща във времето на социализма, когато Троцки заявява, че ролята на семейството ще отпадне и грижата за децата ще бъде поета от държавата, допълни депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: СДСВаньо Шарков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърбав заКон от Герб!Тия сегашните управници и за долна дъска за кочиня не стават!
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При ГРАБ е така.
8
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, дайте още на 12 да имат пълни права и да ходят да си трошат главите! *** работа! И после ще има да четем новини за лигльовци осъдили родителите защото не им давали пари за цигари и алкохол.
7
3
 
38
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Ей,впечатлен съм. ГЕРБ могат да накарат и налъмите да цъфнат. От смях!
6
10
 
36
 
! Отговори
даскал преди 12 години
Абе вий какво знаете за социализма и децата ?Тогава нямаше проституция при децата, нямаше наркомания - демокрацията ги докара тия работи, да го разберете !Тия "права" сегашните на децата ги развалиха !
5
22
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
СДС съвсем изтрещяха. Какъв социализъм ги гони тези. Ако наистина такива идиотщини предвижда този закон, нямам думи. Тези в парламента определено нямат деца.
4
37
 
9
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
до 3Ние, "герберастите" ще отървем нацията от вас бсперастите, сдсерастите и дпсерастите, които живеете на наш гръб и грабите вече десетилетия.
3
9
 
37
 
! Отговори
Хм преди 12 години
викторчо, а кога вие герберасите ше разберете, че да имаш повече мозък от среден мицифай не е порок?!
2
37
 
22
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Тия па сините не разбраха, че никой не ги бръсне за слива от 1999 насам.
1
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
KOPANARIIIIIIIIIIII