Депутатите осъдиха възродителния процес

Иван Костов призова съдът да посочи отговорните за асимилацията
11 яну 2012 15:41,
381
Депутатите осъдиха възродителния процес
Снимка: Impact Press Group

Депутатите осъдиха Възродителният процес в България на първото си заседание за 2012 година.

Народните представители приеха внесената от "Синята коалиция" декларация срещу насилствената асимилация на българските мюсюлмани. Нито един от депутатите не гласува против декларацията.

В документа е посочено, че депутатите осъждат категорично асимилационната политика на тоталитарния комунистически режим спрямо мюсюлманското малцинство в България, включително и т. нар. "Възродителен процес".

Лидерът на ДСБ Иван Костов призова да се посочат виновните за случилото се, за да може тази страница от историята да бъде затворена.

Той посочи, че делото срещу виновниците за асимилацията на мюсюлманите все още тече в съда, но среща сериозни затруднения.

Командира допълни, че прокуратурата и съдът трябва да вземат мерки за успешното приключване на делото.

Той не пропусна да разкритикува и реакцията на ГЕРБ към декларацията: "Днешното управление даде противоречиви сигнали по този въпрос. Не може възродителния процес да бъде определян като правилен по замисъл и неправилен по методите. Няма добър Тодор Живков и лош изпълнител", каза още Костов.

Депутатът от ДПС Лютви Местан заяви, че инициативата на Синята коалиция показва, че темата не е приоритет единствено на партията му.

Според Местан тя трябва да ангажира политическата съвест и позиция на всеки отговорен български политик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОлитиците не спират да унижават народа. Кога урция ще се извини за каквото и да е било???
311
0
 
0
 
! Отговори
Веселин преди 12 години
Ей *** (костов), да гниеш в ада дано!
310
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грешка в Възродителния процес , е че ги остави турците който иска да се прибера пак в България и че не ги изгони всичките с закон , айде в Анадола .
309
0
 
5
 
! Отговори
4 преди 12 години
какво може да каже един *** като Иван Костов пълен ***
308
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, по-тъпо същество от комунист, мъчещ се да докаже че не е комунист, НЕМА! Г-н Костов, разбирам че трудно за Вас и вашите съратници да се разграничите от бившите ви съпартийци, но стъпките, които правите са дебилни. Нареждат ви редом до едни от най-големите национални предатели Г.Димитров и В.Червенков
307
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов - ти съсипа България! Не мисли, че българите са забравили!
306
1
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Винаги съм се очудвал от лицемерието и наглото поведение на партийния син Костов. Той винаги е успявал по най-добрия начин да плюе в пазвата на народа. Срам ме е, че такива като него ме продставляват пред света.
305
1
 
6
 
! Отговори
Петя преди 12 години
Продължавам,дай боже господ един ден да ни отърве от всички *** като Костов и в България да се родят свястни и умни политици милеещи за българският народ и България.*** недно започни да си хапиш опашката,но преди това влез в затвора за геноцид над българският народ и прогонване на българите от България.
304
1
 
5
 
! Отговори
Петя преди 12 години
Аз осъждам тези които за 22 год. не направиха нищо добро за българи,турци,*** и други.Осъждам бащите на т.н. демокрация които пропъдина дицата ни поради липса на бъдеще в България да се скитат немили недраги по света.Осъждам Костов като един от виновниците за онижтожаването на България през 22 годишния преход.Богда пази децата ни които скитат по света да слугуват на чужденците.Дай боже да се завърнат някога и бъдат щастливи в нашето хубаво оттечесво,даи Боже на България един ден свястни и ум
303
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Стига вече,няма ли политците да спрат с този театър за възродителния процес.Хората отдавна го забравиха и се борят в момента за хляба си.Българсите мюсулмани отдавна вече знаят,че трябва да се търсят виновни и в редиците на ДПС.Костов вече видя,че идва краят му и извади отново етническата карта.Има те ли си на идея вече колко българси мюсулмани сменят доброволно имената си един от тях е и българсият войник Свилен/мир на праха му/
302
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Тоя *** Иван е само за съдбата на Чеушеско. Мръсен долен предател. За такива народа трябва се дига и да ги измете от България.
301
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"внесената от "Синята коалиция" декларация срещу насилствената асимилация на българските мюсюлмани. " с такива *** като КОСТОВ враг не ни трябва .Тая страна просто няма ОПРАВНИЦИ ............"Няма добър Тодор Живков и лош изпълнител", каза още Костов" , ех , тоя *** навремето бе с партията , сега се лепне към ДПС ......бтв *** КОСТЯ за едното място в парламента ще каже всичко , каквото му наредят господарите му
300
1
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Време е отиващият си Президент ПЪРВАНОВ, След като най-после разбра, че в България няма тюрки, защото държавата Тюркия е създадена през 1923 година да го признае и НА ИЗПРОВОДЯК да изпрати една приятелска декларация до братската тюркска нация...:Декларация" - Дами и Господа,Като живели заедно във Византийската и Османската империи и съюзници от Първата световна, ние Ви подкрепяме и разбираме... желанието Ви да станете нормална държава За целта, ние искаме Турция само...:- Да стане Демократична...- Да зачита човешките права...- Да спазва законите... Все лесни работи...!!!1. В Турция се правят избори..., добре има демокрация...2. Човешките права ли..., още по-лесно е...:- Признайте правата на Кюрдската партия за права и свободи... и правото на кюрдите на държавност..., както и Вие е Ние признахме Косово Сега е ред на Кюрдистан!!!- Извинете се на Армения за геноцида и подпишете договор, като Ангорския, с който плащате "кръвнината" на арменците...- Незабавно се изтеглете от Кипър..., подписвате договор, като Ангорския, плащайки 10 милиарда на Кипърската държава за терора и жертвите...3. За спазването на законите...- Международните действащи договори са Закони за подписалите ги...!!!- Плащат на България задължението си от 20 милиарда по Ангорския договор...- Меджалиса се извинява писменно за геноцида срещу Българския, Арменския, Гръцкия и другите клани народи от Азия и Европа и..., можете да ни помолите, да се съгласим да влезете в ЕС..., а ние Ще видим!!!Все лесни работи...Колко му е...16-та икономика в Света... Какво са 20-30 милиарда между приятели, живели заедно в Османския бейлик
299
1
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,- В България НЯМА и ТЮРКИ, които някои неграмотници съвършенно неправилно наричат турци, защото България никога не е ВОЮВАЛА с Тюркия (както е правилна да се произнася) Тази държава е създадена от последните остатъци на Оманската държава, през 1923г... от Ата-тюрк / баща на тюрките, а не на турците!!!- България е загубила суверенитет от Османския бейлик, а през 1878г. сме си възстановили Държавата..., използвайки чужда кръв...!!!- Време е всички държави произлезли от бившия османски бейлик да обявят 3 Март за национален празник... Включително днешна Тюркия...!!!Една подробност: - Днешният тюркски език е изкуствен и е измислен едва през 1927 година. Този изкуствен език НЕ СЕ Е ГОВОРЕЛ ОТ НИТО ЕДНА ОТ 40 50 НАЦИИ И СТОТИНАТА ДРУГИ ЕТНОСА в Османската империя.- Впрочем, след като в Османския бейлик, по някое време е имало 40 50 националности и над 100 други етноса, време е всеки мюсулманин в България ДА СИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА ОТ КОЙ ОТ ВСИЧКИТЕ 150 ЕТНОСА ПРОИЗХОЖДА??? ЗА МЕЛЕЗА Доганчо, знаем
298
1
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ТАКА Е - СБЪРКАНИЯ СИ Е СБЪРКАН...Цитирам...:"... - Народните представители приеха внесената от "Синята коалиция" декларация срещу насилствената асимилация на българските мюсюлмани..."1. Българските мюсулмани са българи - и си останаха българи, независимо от името...2. Сменяха имената, а не вярата - всички си останаха мюсулмани..., независимо от името...3. Името, само по себе си не е човешко право защитено от конвенция..., но то наистина НЕ Е ПРИЯТНО ЗА НИКОЙ4. Държавата Тюркия е основана през 1925 години и българските мюсулмани НИКОГА НЕ СА ЖИВЕЛИ В ТАЗИ ДЪРЖАВАИЗВОД:- БЪЛГАРСКИТЕ МЮСУЛМАНИ СИ ОСТАНАХА БЪЛГАРИ И МЮСУЛМАНИ, ТА КОЕ ТОЧНО Е АСИМИЛАЦИЯ
297
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Възродителния процес наистина възроди турците и помаците. До тогава турците и помаците бяха започнали да живеят като българи. Виждаха българите като братя. Почти всички турци дори и в къщи бяха започнали да говорят български. Но с възродителния процес те се събудиха и разбраха че от българин брат и приятел не става.
296
1
 
4
 
! Отговори
musa преди 12 години
Bulgarskiqt narod ne e vinoven za t.nar. vazroditelen proces,naroda e vertva na lajepropagandata,vinovna e BKP,no za6to vse o6te nqkoi temeruti se opitvat da za6titavat zlodeqniqta na komunistite,nie sme protiv tova.
295
5
 
1
 
! Отговори
Ali преди 12 години
Ste iska moralno finansovo obeshtetenie za tozi izgonvane! Po 20 000 dolara na chovek sega da plati bulgaristan che ni izgonoli! Ste sadi bulgaristan imame dokazatelstvo, a to e ot parlamenta oficialnoto priznavane na izgonvaneto!
294
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Турция приветстват решения на българския парламентВестниците подчертават, че за първи път е приет официален документ, признаващ асимилационната политика спрямо турците в България по време на комунизма"България призна официално асимилацията" ("Миллиет"), "България осъди асимилацията на турците" ("Йени шафак"), "Историческа стъпка от съседите" ("Тюркийе"), "Българският парламент отхвърли проекторешението за признаване на геноцида над арменците" ("Радикал") и "Двоен жест от България" ("Сабах").
293
0
 
11
 
! Отговори
Абу Арз преди 12 години
Трябва да има равенство. Осъждаме възродителния процес, арменския геноцид, насилственото потурчване по време на робството и др. и сядаме да си пием заедно ракията.Сетих се как бях чел разкази на български турци за възродителния процес и как докато лежали по затворите или полагали наказателен труд, тези които се застъпвали за тях били все етнически българи!Това доказва, че САМО БКП е виновно, а не както иска турция да изкара целия български народ!-МИР-