Като засече шкурката, почвам с триона!

Борисов няма да сменя министри, Иванов създавал напрежение в СОС
Обновена: 12 яну 2012 14:58 | 12 яну 2012 10:07,
293
Като засече шкурката, почвам с триона!
Снимка: архив, БТА

Аз от най-високата камбанария на ГЕРБ виждам, че в последните месеци около Андрей Иванов се създаваше напрежение.

Така премиерът Бойко Борисов коментира пред БНТ оставката на председателя на Столичния общински съвет, който я подаде след среща с ръководството на партията във вторник вечерта.

"Явно, че Андрей Иванов не съумява правилно да отговори на слуховете, независимо дали са верни, или не и не съумява да се защити и създава напрежение", обясни премиерът.

Той нямал време да се занимава с кой какво казал, или рекъл, при положение че има толкова много задължения.

Но все пак Борисов успял да провери детайлно случая със Софийска вода, за което излезе информация, че Иванов е лобирал.

"Пари действително са платени на един бизнесмен, който е обещал политическа подкрепа. Той е от друга партия. Но няма никаква връзка нито с нас, нито възможност да влияе. И нещо повече, и моето мнение е, че цената на софийската водя не трябва да се вдига. Който е обещавал да повишава цената, да отиде сега да си върне парите. Но това не е Андрей Иванов. Проверил съм го детайлно", коментира още Борисов.

На вечерната сбирка с ръководството на ГЕРБ Борисов разказа, че след нея останали той, Цветан Цветанов и Андрей Иванов.

"Казах му буквално така: "Не искам върху Цветанов да пада и сянка. Защото се знае, че ти като бивш негов началник по един или друг начин се свързваш с него. В момента твоето оставане в СОС като председател пречи и на Фандъкова, пречи и на нашата работа".

"Имаш право да останеш", така му казах, заради Цветанов.

"Имаш право да останеш, но това няма да е добре нито на теб, нито на Цецо, нито на партията, нито на групата", разказа премиерът.

По думите му хората в ГЕРБ са такива, че знаят и кога да си тръгнат, знаят да си тръгнат като приятели, знаят да продължат да работят за каузата.

Още по темата

"Навремето моят дядо ми казваше: "Ще си намериш жена, с която като се ожениш, след това по същия начин с радост да можете да се разведете, да не ти прави скандали в обществото. Това е същото и в една партия. Когато се събират хората да управляват, трябва такива хора и кадри да се подбират, а не както при Волен – сега му обрали касата. Просто съжалявам, че толкова неща му се случиха", коментира още Борисов.

Той беше категоричен, че лобита в ГЕРБ няма. В кабинета също нямало напрежение, нямало да сменя и министри.

"Имам различни шкурки, с които изглаждам разногласията между министрите. Ако засече шкурката, си имам пила, ако не - почвам с триона", коментира образно премиерът.

Той съобщи, че правителството възнамерява да инициира промяна в закона, с която отпуските на държавните служители ще се изравнят с отпуските в частния сектор. Вицепремиерът Симеон Дянков щял да обсъди предложението с тристранката.

"Ще има огромна съпротива, но се надявам и работодателите, и синдикатите да ни подкрепят", посочи Борисов.

По информация на финансовия министър в момента в държавната администрация има натрупани неизползвани над 20 000 дни отпуск. Директор на дирекция в министерство имал 42-43 дни отпуска.

„Като се сложат и празниците, това означава, че той два месеца не работи. Ако един музикант не свири два месеца, той ще забрави да свири“, мотивира предложението си премиерът.
Според него чиновниците имали „недопустим дълг отпуск“.

Министър-председателят изрази надежда до март да се сформира конституционно мнозинство в парламента за промяна на Конституцията, която да фиксира максимален бюджетен дефицит от 3%.

"На тази тема съм готов да говоря и със Станишев, и с Доган, ако може да подкрепят промяната", коментира премиерът.

„Един ден от БСП на мен ще ми вдигнат паметник. Ще дойдат други хора и ще ми бъдат благодарни за това, което правя“, заяви премиерът.

До 3 седмици ще стане ясно дали ще се строи АЕЦ "Белене". Проектът ще бъде одобрен или отхвърлен на база на преценката за ефективността, цената и безопасността му, каза още Борисов.

На въпрос защо не е отишъл в парламента вчера на откриването на новата пленарна сесия, Борисов отговори, че заседанието на МС му е по-важно.

”Тяхната работа там е да си говорят – в Народното събрание. Кое ми е по-важно - пленарната сесия след ваканция на депутатите или Министерския съвет, да отложа Министерския съвет ли?”, попита риторично Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По здухани са само тези които му го крепиха на изборите.
233
0
 
0
 
! Отговори
void преди 12 години
P.S. В 289 имах предвид статията поместена в коментар номер 288.
232
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата сам си реже главата.
231
4
 
3
 
! Отговори
катилина преди 12 години
като виждаме как вилнеят комунистите и комунистическата КТ Подкрепа е от ясно по-ясно, че БОЙКО си струва парите!
230
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По голем ***-премиер от тоя не съм имал в последните 20 години.Бойко,престани да приказваш простотий пред ората и медийте! Бойко,стига крадна че с Дянков се уляхте бре! Твойто правителство открадна повече и от гадните комунисти бе *** долна и национален предател.
229
4
 
5
 
! Отговори
Auuuuuuu преди 12 години
Ама много комунисти още са живи бе! тцтцтцтцтц Плюйте, плюйте! Свърши вашето :D :D :D
228
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от тоз по-голям *** няма в БГ,баси и ***!!!!!!!!
227
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най- краткия виц : " Умна тиква"...
226
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пази Боже , сляпо да прогледа - е казал народа....
225
1
 
0
 
! Отговори
до 274 преди 12 години
ГРЕШКА!Коментар 278 се отнася за 274!
224
3
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Моля ви не му се присмивайте той явно е душевно болен!Чак толкова прости хора май няма?
223
1
 
9
 
! Отговори
До 273 преди 12 години
Не си ме разбрал правилно!Това показва неговата ПРОСТАЩИНА!
222
2
 
13
 
! Отговори
знаещ преди 12 години
"На въпрос защо не е отишъл в парламента вчера на откриването на новата пленарна сесия, Борисов отговори, че заседанието на МС му е по-важно."Истината е че изобщо не Му пука какво става в държавата. Само краденето го интересува.
221
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами той един дърводелец в управлението, какво ли друго да прави? Мойте уважения на представителите на дърводелската професия, ама нашият душевно болен "управленец" толкова си знае и толкова си може!
220
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то и бай Тошо си беше *** в известен смисъл, ама бодигарда му го задмина многократноднес му е спорен деня, пак изръси няколко бисера, пържоли, шкурки..."Явно, че Андрей Иванов не съумява правилно да отговори на слуховете, независимо дали са верни, или не " - ERGO не стои въпроса да се потърси истината, а просто какво да кажеш, че да замажеш по-добре положението, няма значение каква е истината
219
3
 
9
 
! Отговори
до 272 преди 12 години
Пъха хапката в устата на момичето,защото го е страх да не би в хляба да има отрова!
218
2
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
За паметника съм съгласен-дори имам идея за композицията:как ББ пъха отчупеният залък хляб при рязане на лентата в Търговище в устата на девойката.Резил и много повече.Абе тази девойка няма ли гордост и самочувствие и не реагира да хвърли хляба по ББ.Вярно , че е грехота да хвърлиш хляб, но на този така трябва да се отвръща.Такова нещо не си е позволявал и Тодор Живков за десетките години на власт.Ех Българио, накъде отиваме.Ей, габровци-не го правете,и от паметника ще ви изложи.
217
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В последния час излезе новина от Габрово,че са започнали по предложение на БСП проект за издигане паметник на Тиквата пред"Дома на хумора и сатира" в Габрово!ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ БЪДЕ УВЕКОВЕЧЕНА ГРАНДИОЗНАТА ПРОСТОТИЯ НА БОКО ТИКВАТА!
216
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Набива се в очи,че по форумите има изобилие от "умници"...Които ,освен да оплюват някого,друго и не умеят...
215
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Румяна Желева и тя ли знаеше или се наложи да станем за резил пред Европа, пък после! А Калинката ... Ако знаеха кога да си тръгнат Лъчо "Мозъка" отдавна да беше метнал оставката. Най-малко заради забежката "Верту" или пък заради фамозните "консултантски" договори. Същото да бяха сторили и "откривателите" на повода за националния празник 3-ти март, депутатите от ГЕРБ Н. Рашев и Н. Коцев, заявили, че България се е освободила от турско робство преди има-няма 500 години!!! Прозрението им е "гениално"! Да беше подал оставка и Красимир Живков - областен на София област, след като сътвори документ, в който написа че "КОРУПЦИЯТА НЕ Е ПРОБЛЕМ, а РЕШЕНИЕ"! Да изброявам още ... няма смисъл!