Съкращенията продължават, колкото и да боли!

Борисов реже отпуските на чиновниците, не чака да го подбутват
Обновена: 12 яну 2012 21:17 | 12 яну 2012 21:16,
209
Съкращенията продължават, колкото и да боли!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов даде заявка, че ще продължат съкращенията там, където няма икономическа  ефективност, „колкото и болезнени да са те“. 

Той отново потвърди намерението си да бъдат орязани отпуските на държавните чиновници и те да бъдат приравнени на тези в частния сектор, където са 20 дни.

„Няма логика да има големи отпуски, след като не се ползват. Напрактика в тази сфера се събират десетки хиляди дни, които не се ползват. Накрая, като освободим тези хора, изплащаме стотици дни платен отпуск“, мотивира промените премиерът.

По информация на финансовия министър в момента в държавната администрация има натрупани неизползвани над 20 000 дни отпуск.

"Това е тема, по която много сериозно ще работим в момента и колкото и да е болезнено и колкото и да е непублично прието, това ще ядоса много хора, но тук трябва да се въведе справедливост", смята Борисов.

Още по темата

Премиерът заяви още, че докато ГЕРБ е на власт, България ще бъде с нисък бюджетен дефицит.

„Във време на финансова икономическа криза проблемите на всички са ясни - държавите се делят на такива, които правят бързи и ефективни реформи, и на такива, които разчитат на МВФ“, определи Борисов.

„Ние сме сред страните, които не чакат да ги подбутват и затова избрахме да подкрепим Пакта за финансова стабилност“, изтъкна още Борисов.

Той посочи, че за 2011 година ние сме сред трите страни с най-добри финансови показатели.

По думите му ние вече сме изстрадали това, което предстои на други държави и затова сега можем да разчитаме на икономически растеж. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
мариан преди 12 години
като имат нужда от големи отпуски що не ги ползват.кой рабонтик не си е ползвал отпуската....няма такива.но работник е едно служител е друго.....търтей..както казва народа.сега всички служители ще се натискат да станат работници нали.И БЕЗ ОТПУСКИ В НЯКОЙ СВЕРИ И ТО ПОВЕЧЕТО ЩЕ СИ СТОЯТ ЗАЩОТО ИМА ДАЛАВЕРА ПАК
154
0
 
4
 
! Отговори
КОКАЛА преди 12 години
A,така Боко уволнявай всички, затваряй всичко така се управлява,така се гради ДЪРЖАВА давай на *** помощи и работа, нас ни зарежи ние сме тъпите БЪЛГАРИ.НЕДЕЙ ДА НИ МИСЛИШ................ ...Господ забавя ала не прощава................Помни..........
153
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По въпроса за отпуските,предлагам на г-н Борисов и държавните служители да ползват отпуските си ,както в частния сектор:пускаш молба за 20 дни ползваш 10.
152
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баси майката, кво става в тая държава бе?! Дано наистина идва края на света.
151
0
 
5
 
! Отговори
suffer преди 12 години
И как един държавен служител може да си вземе отпуската като не му позволявате с години поради липса на кадри? Работата на държавните служители е свързана в повечето случаи с огромно психическо натоварване. Работи се с хора и документи денонощно при ненормални условия на труд и за това е нужна толкова отпуска, колкото е в момента. Пората са го преценили правилно. При държавните служители вследствие на психическите натоварвания случаите на инфаркти и инсулти е 6 пъти по-голям г-н Борисуф
150
1
 
4
 
! Отговори
Idva Vidov den. преди 12 години
Pitam se, shte doide li vreme i nego da go boli, da go boli taka kakto go boili celiat narod podlojen na stres i unishtojenie!!!Da useti kakvo e bolkata ot zagubenata raboota, bolkata ot nenormalnite ceni na hranata, gorivata, lekarstvata...I naistina ako doide novo pravitelstvo parite na nego i izgorata mu Cvetelinka da se proveriavat do poslednata stotinka.Kak napraviha miliardi na naroden grub, kak smazaha srednia i malukbiznes naroda s PENSIONNATA REFORMA!!!Koleltoto se vurti kazva noroda.
149
1
 
6
 
! Отговори
rosomaha преди 12 години
Колко са *** и колко ни струват? Защо социалните плащания и парите за пенсии се вземат от едно място?
148
1
 
8
 
! Отговори
hhhhhf преди 12 години
*** и некадърник
147
4
 
9
 
! Отговори
ПИТАНКО! преди 12 години
Колко изпапка Боко от тия магистрали?Време е да си ходиш..Бог да пази България от такива като него и останалите народни представители но на себе си най вече..Още по черно бъдеще ни очаква братя българи не изгоним ли узурпаторите и бейовете от парламента..За какво са ни 230 депутата като душите им са по черни от най тъмната нощ..Как очаквате да Ви донесат светлина мислейки само за себе си...?
146
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той посочи, че за 2011 година ние сме сред трите страни с най-добри финансови показатели. И С НАЙ-МАФИОТСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО....ТАКА ЧЕ РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е ПАК СЪС ЗНАК МИНУС :)
145
3
 
13
 
! Отговори
Преврат преди 12 години
Че го бутнеме това правителство иначе ке умреме от глад. Време е май да си ходят - подиграват се с народа всеки ден.
144
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
XA DA IDEM V GRAN, POLICIA DA VIDIM KOLKO POLKOVNICI SE NAPIKVAT AMA 6YRETO GI KOTKA ,,,DOKOGA aAAAAAAAAAAAAAAAA,,,
143
1
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОКО,Да ти разкажа една приказка Не е за Винету, ама пак е добра - Нане и Вуте са шивачиНане реже едни *** и псува, пак реже и пак псуваВуте го пита:- Бе Нане що режеш, па пцуиш?Нане пак реже, поти се, пак псува, па по едно време отговаря:- Е па що Преправям тия къси *** и пети път ги режа, тия пусти *** и те все по-къси ставатВуте го гледа и го пита- Не помниш ли дедо Перо-неукия какво ни казваше едно време - Момчетааа, момчета, ТРИ ПЪТИ МЕРЕТЕ ЕДИН ПЪТ РЕЖЕТЕ
142
0
 
2
 
! Отговори
168 преди 12 години
Признавам, че има служители, които са си абсолютни ....... (използвай която искаш обидна дума). Аз самата съм ставала "жертва" на отвратителното им отношение. Но има и други, и те са повече, които се държат добре, възпитано и си вършат работата.
141
2
 
6
 
! Отговори
свестете се бе! преди 12 години
"Той посочи, че за 2011 година ние сме сред трите страни с най-добри финансови показатели." Ми като само вземаш, без да даваш, много е лесно да си снай-добри показатели.Това обаче не е политическо умение, това е упростенческо командване - *** но връзка дай. Една демократична д-ва, това не е казарма.
140
0
 
2
 
! Отговори
До № 170 преди 12 години
Ти, драги нали обсужваш гражданите? Това не идва ли от услуга, слуга? То и Министър, от гръцки значи слуга! Но какво се получава, на практика. От бюрокрацията, за ползу родо, ушким за по-добро, се предлагат едни разрешителни режими, над 2200 на брой, за всевъзможни неща и се започва едно ходене по мъките. Това не може, онова не може, колегата е отпуска, тук някъде е, шапката му е на закачалката... Заради бюрокрацията, една от причините, бягат инвеститорите, дори в Румъния. Молба?
139
0
 
2
 
! Отговори
до 168 от 172 преди 12 години
Ми то си е точно така. Каква е тая глупост ние сме ви шефове вие сте ни роби. Още малко като работя в частна фирма а ти на държавна ще кажат че като дойда при теб и *** едва ли не трябва да ми направиш. Някой хора просто не мислят какво пишат.
138
1
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
КЪМ ЧИНОВНИЦИТЕ.Не споря за размера на отпуските. Питам друго...:- Как..., след като по кодекса на труда, поне половината отпуск се ползва в календарната година... - Как, след като втората половина от отдуска трябва да се ползва най-късно до средата на следващата година...- Как, след като има график за отуските...ИЗОБЩО СЪЩЕСТВУВА ПОНЯТИЕТО - "НЕПОЛЗВАН ГОДИШЕН ОТПУСК"...- КОЛКОТО ДО БОКОВЩИНИТЕ - няма как... ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ОЩЕ ДВЕ ГОДИНИ...
137
0
 
0
 
! Отговори
168 преди 12 години
Благодаря за хубавия коментар на 172 :-) И ние сме хора, но не знам защо сме така мразени. :-)
136
0
 
2
 
! Отговори
коки преди 12 години
как този всичко реже, а техните отпуски са по 3 месеца и друг е въпросът, когато са на работа, колко работят!! Да маха болнични, отпуски, заплатите да ги намалява!! Така е най-добре!!