Съкращенията продължават, колкото и да боли!

Борисов реже отпуските на чиновниците, не чака да го подбутват
Обновена: 12 яну 2012 21:17 | 12 яну 2012 21:16,
209
Съкращенията продължават, колкото и да боли!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов даде заявка, че ще продължат съкращенията там, където няма икономическа  ефективност, „колкото и болезнени да са те“. 

Той отново потвърди намерението си да бъдат орязани отпуските на държавните чиновници и те да бъдат приравнени на тези в частния сектор, където са 20 дни.

„Няма логика да има големи отпуски, след като не се ползват. Напрактика в тази сфера се събират десетки хиляди дни, които не се ползват. Накрая, като освободим тези хора, изплащаме стотици дни платен отпуск“, мотивира промените премиерът.

По информация на финансовия министър в момента в държавната администрация има натрупани неизползвани над 20 000 дни отпуск.

"Това е тема, по която много сериозно ще работим в момента и колкото и да е болезнено и колкото и да е непублично прието, това ще ядоса много хора, но тук трябва да се въведе справедливост", смята Борисов.

Още по темата

Премиерът заяви още, че докато ГЕРБ е на власт, България ще бъде с нисък бюджетен дефицит.

„Във време на финансова икономическа криза проблемите на всички са ясни - държавите се делят на такива, които правят бързи и ефективни реформи, и на такива, които разчитат на МВФ“, определи Борисов.

„Ние сме сред страните, които не чакат да ги подбутват и затова избрахме да подкрепим Пакта за финансова стабилност“, изтъкна още Борисов.

Той посочи, че за 2011 година ние сме сред трите страни с най-добри финансови показатели.

По думите му ние вече сме изстрадали това, което предстои на други държави и затова сега можем да разчитаме на икономически растеж. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе вие нормални ли сте? Никой на никого не трябва да е слуга. Вие сте зомбирани бе хора. Човека си е на трудов договор и си изпълнява задълженията. Не трябва да е ми слуга. Вие все едно се имате за по-висши от хората на държавна служба. Всеки си изкарва парите с труд и не трябва никой на никой да е слуга. Но съм съгласен че за даима справедливос отпуските трябва да се изравнят или едните нагоре или другите надолу. И да се използват задължително същата година.ПП:Работя в частна фирма!
134
1
 
1
 
! Отговори
До 169 преди 12 години
Поправям допуснатата си техническа грешка - последен ред - думата :който" да се чете "които". И още нещо - не крада работно време да ти отговарям - в болничен съм. Да не бъда обвинена и че не работя.
133
2
 
4
 
! Отговори
До 169 от 168 преди 12 години
Какво точно трябва да направя за теб!? Конкретно?! Защото имам длъжностна харектеристика и план за работа през всяка една година. Пристигат писма, заявления, въпроси - и моята работа е да им отговоря, да им бъда полезна. И аз го правя. За теб работя, не виждаш ли. Изпрати ми писмо и искай нещо - моята работа е да ти разгледам намерението, проекта или каквото и да е, и да ти отговоря в срок като ти бъда максимално полезна. Вярвай ми, има хора, които са ми благодарни, на който съм помогнала.Това е
132
3
 
3
 
! Отговори
До № 168 преди 12 години
Държавата сме всички ние, гражданите й. Много неправилно е, че ти работиш, за държавата, а трябва да работиш са нас, суверена, който сме те назначили да ни служиш. Ти, трябва да си ни слуга, но ти по стар соц обичай, искаш да си ни началник, да ни тъпчеш. Това, че си заработваш заплатата е твое мнение, неодобрено и непотвъртено, от работодателя ти, суверена! Докато бюджетните не разберат това, държавата ни никога, ама никога няма да тръгне по пътя на икономическото си развитие!
131
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако директора ми има много отпуска - то аз, като обикновен служител нямам. Имам толкова, колкото ми се полага за длъжността - 27 - младши, 28 - старши, 29 главен експерт и 30 - началник отдел. На вместо хората от частния сектор да се радват за намалените наши отпуски - да си бяха извоювали увеличение на техните. И още нещо - аз съм служител и като такъв работя за държавата, срещу което получавам заплата. Не я получавам даром, а си я заработвам. И за да се успокоите - под 400 лв е ( с 9 г. стаж).
130
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
облагородявам булки от държавната администрация,с 30 г. трудов стаж срещу заплащане
129
4
 
0
 
! Отговори
Azz преди 12 години
реалната реформа в администрацията тече вече. браво!
128
3
 
6
 
! Отговори
Кумалис преди 12 години
Да живее другаря Ким Бой Бор !
127
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много ревльовци тука бе,сигурно всички чакат на държавната хранилка ама ядец
126
1
 
9
 
! Отговори
Боко преди 12 години
Съкрати най накрая Цецо и назначи кучето ,на него му стигат 2-3 пържоли не ще апартаменти.
125
4
 
12
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Г-н Премиер , съкратете всички , които работят на държавна работа, пощи , железници , абсолютно всичко и тогава ще имаме най-ниския бюджетен дефицит нали?!
124
5
 
12
 
! Отговори
123456 преди 12 години
Тоя Бойко е луд!
123
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Междуфирмената задлъжнялост,т.е. парите които фирмите си дължат една на друга са 157 милиарда- два пъти повече от брутния вътрешен продукт. За каква икономика говорим. Само със съкращаване на разходите от къде ли не и данъци не се прави икономика.С това се прави имидж на фин.министър, вероятно за да ходи в някоя чужда институция на работа. И това може да стане само ако премиера ти е лаик, профан и невеж.Необходимо е да се стимулира бизнеса чрез увеличена покупателна способност.
122
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички гласували за герб са по *** от вожда им.
121
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само така ББ! ГЕРБ още 2 мандата и България ще заприлича на нормална страна.
120
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако съкратиш още хора , останалите съвсем няма да могат да си ползват отпуските!
119
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"не съм от никоя партия,но България се нуждае от пътища,ние сме най-стария народ с най-богата история,за нас бъдещето е туризма,цял свят ще се извърви да види от къде е започнала историята на човечеството"Не лъжи привърженик си на Герб, а за историята трябва да мълчите. Вашият вожд вчера каза до май месец археолозите да си събират грънците и керемидите, за да не пречат на строителството на магистрала Струма.
118
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не съм от никоя партия,но България се нуждае от пътища,ние сме най-стария народ с най-богата история,за нас бъдещето е туризма,цял свят ще се извърви да види от къде е започнала историята на човечеството
117
0
 
16
 
! Отговори
до САНДО преди 12 години
Прав си МОЛ-овете не правят икономика, но там работят реални хора, около 500 души в един МОЛ......, и като останат без работа?Това че търговията се срива е показателно за състоянието на Икономиката.НФБ, пътища се строят, но това само по себе си не е решение и те няма да доведат инвеститори, ако условията за бизнес са добри,което вкл. много условия, те ще инвестират, но в България условията са УЖАСНИ - Корупция, ниска квалификация, бюрокрация, шуробаджинащина, МОНОПОЛИ...
116
1
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
я да сравним нашите минерални извори в марикостиново , огняново, панчерево с този в карлови вари чехия...не е само да имаш природно то богатство на карлови вари е туристическа атракция, каква архитектура...ето това липсва на българина и на България!Красотата не е издигната в пиедестал!Никой не те задължава да си измажеш къщата ...да си оправиш двора и градината да сложиш цветя по балконите..да се поддържат спирките и тротоарите това не е само задължение на държавата, но тя го организира....