Съкращенията продължават, колкото и да боли!

Борисов реже отпуските на чиновниците, не чака да го подбутват
Обновена: 12 яну 2012 21:17 | 12 яну 2012 21:16,
209
Съкращенията продължават, колкото и да боли!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов даде заявка, че ще продължат съкращенията там, където няма икономическа  ефективност, „колкото и болезнени да са те“. 

Той отново потвърди намерението си да бъдат орязани отпуските на държавните чиновници и те да бъдат приравнени на тези в частния сектор, където са 20 дни.

„Няма логика да има големи отпуски, след като не се ползват. Напрактика в тази сфера се събират десетки хиляди дни, които не се ползват. Накрая, като освободим тези хора, изплащаме стотици дни платен отпуск“, мотивира промените премиерът.

По информация на финансовия министър в момента в държавната администрация има натрупани неизползвани над 20 000 дни отпуск.

"Това е тема, по която много сериозно ще работим в момента и колкото и да е болезнено и колкото и да е непублично прието, това ще ядоса много хора, но тук трябва да се въведе справедливост", смята Борисов.

Още по темата

Премиерът заяви още, че докато ГЕРБ е на власт, България ще бъде с нисък бюджетен дефицит.

„Във време на финансова икономическа криза проблемите на всички са ясни - държавите се делят на такива, които правят бързи и ефективни реформи, и на такива, които разчитат на МВФ“, определи Борисов.

„Ние сме сред страните, които не чакат да ги подбутват и затова избрахме да подкрепим Пакта за финансова стабилност“, изтъкна още Борисов.

Той посочи, че за 2011 година ние сме сред трите страни с най-добри финансови показатели.

По думите му ние вече сме изстрадали това, което предстои на други държави и затова сега можем да разчитаме на икономически растеж. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явни комуноидите са подценили този форум-прехвърлили се на форума на Гоце агентчето,ловеца на върхари.Не таска ,другари.Трябва да сте на всеки колометър!Венсеремос!Ротфрон!Да живее другаря Ким Чен сур или както там се казваше.
114
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спасяването на съкратените е дело на самите съкратени.Така че -всеки сам да се оправя,както е в целия свят.Там няма майки партия и държава-всеки сам се оправя и за това се готви цял живот.Тези ,кото няма ъкъл за това стават комунисти.Техният дял в проспериращите държави е под 5 %.
113
1
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
да държавата екскортираше наркотика и не оставаше за вътрещния пазар но това бе по доброто решение!а днес е пандемия в люлин дружба....цялата страна!Младите се изгониха а другите се дрогират!такава нация няма бъдеще!!
112
1
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
лошото е че моловете са пълни с чужди стоки!къде са българските шивашки предприятия да бълват разнообразни модели?Нямаме дизайнери!Как е в тунис мароко турция...хиляди малки цехове в които се шие от сутрин до вечер!Но има предприемчиви хора а у нас чакаме някой гръг да ни наеме..
111
1
 
9
 
! Отговори
Sando преди 12 години
В отговор на пост 148 добавен от: НФБ. Да бе по Тошово време нямаше наркотици, защото държавата ескортираше трафика през страната и почти нищо не оставаше за тук.
110
2
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
вярно че има комисионни при всяка сделка, но така е в цял свят но и нещо остава направено!ето я Гърция..може да е в криза но никой неможе да и изнесе пътищата дето ги направиха нито китните им селца и градчета!Дори и да излязат от ЕС и еврото тези неща остават а у нас е дивотия и мизерия незащото няма пари а защото не се инвестират в България а се изнасят!Имаме чудни минерални извори но как да се привлекат туристи като няма инфраструктура и всичко е порутено, остаряло грозно....
109
1
 
7
 
! Отговори
Sando преди 12 години
В отговор на пост 140 добавен от: БЕЗРАБОТИЦА !!!. Да бе тези молове, кога се строиха? Въпроса е, че с магазинчета за дрешки и *** НЕ се прави икономика, еми ще ги затварят моловете и без това изобщо не са нужни..
108
1
 
10
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
Л-е-е-ко ме дразни как ония отгоре отклоняват вниманието от простотиите си като насъскват хората един срещу друг. Не мисля, че това е най-важното в момента. Да не говорим за "пържолките за кучето".
107
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв *** го чака,като го изхвърлят от властта.
106
0
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
да се сложи бариера пред офшорките....изтичат милиарди!Да има диференциран данък пред чуждите фирми!тези дето реинвестират печалбата да са с ниски данъци до 5%! а тези дето изнасят печалбата да се облагат с 40% данък!Така е в много страни!сега е момента да привлечем и гръцки капитали у нас!Да се спре наркопазара подпомаган от полицията и държавата1така ще се спаси младото поколение и няма да се унищожава нацията!Сили за това има само няма държавническа воля!как беше по тошово време..
105
1
 
21
 
! Отговори
ПИТАНКО! преди 12 години
Колко изпапка Боко от тия магистрали?Време е да си ходиш..Бог да пази България от такива като него и останалите народни представители но на себе си най вече..Още по черно бъдеще ни очаква братя българи не изгоним ли узурпаторите и бейовете от парламента..За какво са ни 230 депутата като душите им са по черни от най тъмната нощ..Как очаквате да Ви донесат светлина мислейки само за себе си...?
104
3
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
пари има но някой трябва да ги развърти!това е големия проблем!У нас всеки иска да го назначат на топло местенце да си получава заплатата и да клати колежката!Трябва да се залага на инициативните дето умеят да създават работни места!А това не е масата...масата са УФСИТЕ дето блеят и вси чакат некой да ги УПРАВИ..е нема такъв...всеки ще ги стриже и клати,кой повече кой по-малко!Да се съкрати администрация, полиция.да се впрегнат да работят ама яко!социалните помощи да се свържат с обществен труд
103
3
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
не всичко е черно нито пък е розово при боко!Истината е че трябва да се инвестира!Парите да си стоят и да се въртят в България а не да се изнасят за да спасяваме други икономики и финансови институции!Строеж на пътища е основен приоритет за да се мобилизират хиляди строители след кризата в строителния бизнес!каквото и да си говорим и хитлер на времето така е издърпал германия от инфлационния колапс!Трябват ни пътища, трябва ни и селскостопанство!Трябва ни и индустрия и ток!
102
2
 
8
 
! Отговори
аспент преди 12 години
Много сте заблудени хора.В частният сектор няма отпуски!!!
101
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
съкращения навсякъде щото бюджета за 2012 г издиша отвсякъде.обречени сме като другите полуфалирали държави.
100
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе какво съкращавате? Изхвърляте едни и назначавате връзкари.Затова администрацията е набъбнала като козунак. Толкова чиновници не е имало! А колко са ефективни и квалифицирани болшинството- майко бегай.
99
2
 
4
 
! Отговори
помисли преди 12 години
Трябва хората да знаят че комунизма продължава в администрациите,парламента,БДЖ,полицията и пощите аве около 70 години вече живота извън тези е коренно различен и те не са толкова ефективни и полезни само генерират разходи
98
1
 
15
 
! Отговори
БЕЗРАБОТИЦА !!! преди 12 години
И МИЗЕРИЯ !!Частният сектор постоянно уволнява работници, само за пример "Пикадили" затварят 5 магазина, скоро в София ще затвори един от големите молове, наскоро съкратиха множество служители в "Загорка".....Това са само част от нещата сега прибавете няколко хиляди от БДЖ, пощите и т.н., в същото време инвестиции в България няма !!!ГЕРБ е правителство на МОНОПОЛИТЕ и ОЛИГАРСИТЕ !!!НЕ НА БЪЛГАРИТЕ !!!
97
8
 
8
 
! Отговори
12345 преди 12 години
не съм фен на бб но одобрявам орязването на отпуските и съкращенията време беше!
96
0
 
1
 
! Отговори
jasemi преди 12 години
"Напрактика"......?????