Съкращенията продължават, колкото и да боли!

Борисов реже отпуските на чиновниците, не чака да го подбутват
Обновена: 12 яну 2012 21:17 | 12 яну 2012 21:16,
209
Съкращенията продължават, колкото и да боли!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов даде заявка, че ще продължат съкращенията там, където няма икономическа  ефективност, „колкото и болезнени да са те“. 

Той отново потвърди намерението си да бъдат орязани отпуските на държавните чиновници и те да бъдат приравнени на тези в частния сектор, където са 20 дни.

„Няма логика да има големи отпуски, след като не се ползват. Напрактика в тази сфера се събират десетки хиляди дни, които не се ползват. Накрая, като освободим тези хора, изплащаме стотици дни платен отпуск“, мотивира промените премиерът.

По информация на финансовия министър в момента в държавната администрация има натрупани неизползвани над 20 000 дни отпуск.

"Това е тема, по която много сериозно ще работим в момента и колкото и да е болезнено и колкото и да е непублично прието, това ще ядоса много хора, но тук трябва да се въведе справедливост", смята Борисов.

Още по темата

Премиерът заяви още, че докато ГЕРБ е на власт, България ще бъде с нисък бюджетен дефицит.

„Във време на финансова икономическа криза проблемите на всички са ясни - държавите се делят на такива, които правят бързи и ефективни реформи, и на такива, които разчитат на МВФ“, определи Борисов.

„Ние сме сред страните, които не чакат да ги подбутват и затова избрахме да подкрепим Пакта за финансова стабилност“, изтъкна още Борисов.

Той посочи, че за 2011 година ние сме сред трите страни с най-добри финансови показатели.

По думите му ние вече сме изстрадали това, което предстои на други държави и затова сега можем да разчитаме на икономически растеж. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
20
 
2
 
! Отговори
Красимир преди 12 години
Лентички има - нема се притеснявате! И работа да нямате, и да няма какво да ядете, лентички ще *** и не ме е.е за вас Българи! Вие за мене сте варвари и не заслужавате да живеете - рече тиквата на физкултурника!
14
11
 
3
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Скрити зад псевдонимите си,купчини протоплазма оплюват.Ако се наричате хора,то поне изоставете просташкия си начин на изразяване,ще е стъпка напред.А когато отстоявате теза,декларирайки името си,ще ви прави чест.Ако все още думата значи нещо за вас...
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
свински пържоли със плюс,телешки пържоли е минус.СЕГА!
12
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BOKO A PO BEZDAREN I SLUGENJEN POLITIK V BG E NQMALO TI SI GORDOSTA NA REFORMITE V BG TAKOVA OTNOSHENIE KAM NAROD SI NIKOI NE SI E POZVOLQVAL V ISTORIQTA NA SVETA NIE BQHME LOSH MATERIQL ,SVINE ,NEKADARNICI ,LI4NO AZ NQMA DA TI PROSTQ 4E KAZA NA BG MAIKATA NQMA DA RAJDASH AKO NQMASH PARI TVOITA NAGLOST E NQMA NIKADE.OSTAVKA
11
15
 
34
 
! Отговори
Zemevladelec преди 12 години
Само комунистите ги боли, че им бъркаме в чинийте !
10
3
 
12
 
! Отговори
аз преди 12 години
Всеки иска пари !!! А не мисли за страната !!! да може да сакратът БОЙКО!!!...ама...
9
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В БЪЛГАРИЯ СЕ ЖИВЕЕ ДОБРЕ.ПАРИ НЯМАТ МЪРЗЕЛИВИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЪРТЕИ,КОИТО СА НАУЧЕНИ ДА ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА.НЕ МИ ПУКА ЗА ТЯХ.
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този 2 години и полувина го беше страх да съкращава държавната администрация, даже напротив... увеличаваше я с измислини агенцийки ! Но благодарение на тези хора които ядат от народната пара, той спечели местните и президентски избори и вече е на дневен ред да прави това което трябваше още през 2009-та !
7
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко,защо лижеш *** на ЕС ?
6
6
 
24
 
! Отговори
пушача преди 12 години
а при цигарената фирма герб оод ще има ли съкращения щото нещо напоследък на всяка крачка *** почнаха да предлагат цигари цигари мъжки женски!!!а хората все по нямат пари.
5
10
 
27
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Дайте му пържоли на тоя и го затворете някъде и хвърлете ключа в клозета.
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
крайно време е някой да ограничи привилегиите на държавните служители, които се изхранват предимно от рекет и далавера, но са много уморени и трябва да почиват дълго
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А *** в парламента с какво ще ги приравним??
2
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе *** смешен,пак ли ти в новините бе смехурко??!!
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правете разлика между бюджетни и държавни служители..