Ангел Марин: Борисов, вземи си ордена

Премиерът бил позор за България
Обновена: 13 яну 2012 18:28 | 13 яну 2012 18:28,
1200
Ангел Марин: Борисов, вземи си ордена
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Ангел Марин ще върне ордена "Стара планина" на премиера Бойко Борисов, както и указа за награждаването му. Това става ясно от разпространено съобщение от Прессекретариата на Президентството.

Марин окачествява думите на Борисов в Народното събрание като "словоблудство" и даде своя отговор:

"С това си изявление Борисов показва, че не заслужава гнева ми. Поради това не мога да приема за достойно да съм носител на орден, за чието получаване ме е предложил сам той, и е преподписал указа за награждаването ми. Борисов два пъти се е подписал под мотивите за предложение: „За особени заслуги”.

Изпращам му ордена и указа, бих ги приел, когато друг министър-председател, достоен за това, направи предложение за награждаването ми.

За мен Борисов е позор за България. Ето защо няма да присъствам в Народното събрание, където ще бъде и той - на церемонията за полагането на клетва на новоизбраните президент и вицепрезидент.

Не мога да участвам и в ритуала пред паметника на Незнайния воин за встъпването им в длъжност, където ще бъде и той. Това е, което мога да направя като генерал от Българската армия и вицепрезидент на България, за да запазя не само моята лична чест и достойнство, но и честта и достойнството на хиляди хора, на България."

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1200
Още по темата: Ангел Марин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
923
3
 
5
 
! Отговори
XMAN преди 12 години
До ds - ти си първия, който си признава грешката, че е гласувал за ГЕРБ. Еваларката, браточката ...
922
19
 
9
 
! Отговори
ds преди 12 години
абе ***, колко ви плаща партията майка да плюете по герб и да възвеличавате лидерите си като Марин, Гоце и серГ*Й. Интересно ми е защото трябва да се доста доходоностно за да лижете *** и цял ден да кибичите тук с различни никове и само да лаете кучета такива!Аман от драскачи дето е пълно тук.Нека от днес.бг да постъпят честно и коментарите да се слагат по IP, да видите как подкрепата за партията ще изстанее в пъти хахахахаахах
921
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е реакция на истински генерал, не на пожарникар менте.
920
6
 
13
 
! Отговори
До1141 преди 12 години
А бе,подлого!Стига си *** на Европа оная й работа,тя за човек не те бръсне!
919
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудя се,един ли х.й ги е правил всички ТИКВИ,че са толкова прости?
918
10
 
33
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Ангел Марин е истински генерал.А Боко Тиквата е просто една плюнка.Той не знае думата достойнство по причина че няма такова.За мен Тиквата е един *** и ***.
917
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Извинете, а някой знае ли Тодор Шматков с какво е заслужил неговия? ЩОТО ТАПУНГЕРА ГОЦЕ И НА БАТКОВ ДАДЕ ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНА
916
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да изчислят колко кила ордени е харизал Гоце за тези 10 години и да кандидатства в Рекордите на Гинес,та да вземе някой лев за нова пушка.
915
8
 
34
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Генерал Марин постъпи достойно.Заслужава уважение!Навремето единствен се противопостави срещу предателството да бъдат унищожени ракетите ни СС-20 - единственото, с което можехме да накараме турците да се замислят, преди да ни ударят. Корав човек, с мнение, което да има дързостта да отстоява.СЕГА ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ: след дни в Берлин г-н Премиерът ще бъде потупан по рамото от най-влиятелната дама на континента.Познайте как ще отговори на предложението й РБ да купи овехтяли бойни самолети?
914
11
 
30
 
! Отговори
Комунисти преди 12 години
ГЕРБ е комунистическа партия. За жалост след като БСП се отрекоха от комунизма, сега комунизма се завръща в лицето на диктатора Борисов
913
4
 
24
 
! Отговори
Мислещ преди 12 години
Do 1151/анонимен/.На10.01. нашия юнак-премиер обяви,че тия дето копат и му пречат на магистралите да обличат ватенки и да си сложат калорифери.Така де, и тази министърката Павлова да им държи чадър.Ей......й к'ви неблагодарни траки са населявали тези земи ,а.Да му саботират магистралите.*** т'ва на нищо не прилича бе, брато.Просто неблагодарници.Що си мисля де,че ще ми е по-гот същата тази министърка да ми държи моето,, достойнство ,,.Ти какво мислиш по въпроса?
912
3
 
30
 
! Отговори
Вили преди 12 години
И аз бих постъпила като генерал Марин. Това е генерал, а не като Бойко Борисов. Къде е златния медал на Бойко Борисов, защото генерал Марин има такъв? Колко години е служил в армията г-н Марин и г-н Борисво? Дори като ги гледаш на визия - на единият му отива да бъде генерал, визирам генерал Марин, а на другия генерал - генерал Борисов, визията не му е толкова генералска. И още по-лошо - когато по-младият генерал си отвори устата и започне да коментира, става страшно, трябва да си изкл. телевиз.
911
13
 
5
 
! Отговори
bg преди 12 години
BOIKO PAK E PRAV ,,,ZA TOZI ORDEN E NYJNO DA SI VZEL VSI4KI DRYGI I TOGAVA DA GO ZASLUJI^...KATO VSE EDNO VZEMA6 KAT ,,D..BEZ DA SI VZEL ,,b ,,I ,,C,,,,,,,,
910
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе какво сте тръгнали да го защитавате този Марин. Сложил някви си цветя, много се е изтормозил със цветята.През тези години децата ни избягаха по света, провинцията остана без хора. Тези които останаха са без работа и гладни. Да знаете на някой град или село да е помогнал. Грижата за хората е нещото което е велико. Още когато е разбрал, че ще му го връчват е трябвало да го откаже, това е щяло да бъде наистина достойно.
909
0
 
2
 
! Отговори
do 1147 преди 12 години
Skandalat niama nishto obshto s Marin i zaslugite mu, a s glupoviatiat ni nagul premier, koito podpisva ukazi, a posle pita "zoshto sum podpisal".
908
9
 
29
 
! Отговори
Български офицер преди 12 години
Ген.Марин е истински български висш офицер.Той бе един от малкото който се противопостави на Иван Костов и угодните му за бъдещето на Българската армия.Той бе единствен който поднесе цветя в Одрин на гроба на загиналите български войници и офицери при атаката му.Той е антипод на сегашната пу.ка Аню Ангелов.Да е жив и здрав.Имаме достойни хора и Марин е един от тях. За всички в форума обявили се против вице президента Марин, им пожелавам да пият по още една ракия и да го споменават с добро
907
0
 
18
 
! Отговори
Дай, Боже! преди 12 години
Като не ни остава нищо друго днес, нека се посмеем! Така по-лесно ще дочакаме Деня, в който рибите ще изплуват. Съдния ден - Деня, в който ще гласуваме? Аз се надявам, че тогава ще се отървем. Че Прокуратурата ще си свърши работата. Че ще се намерят раирани дрешки голям размер...
906
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не защитатвам във всичко Б.Борисов, ама в едно е прав с какво е заслужил Марин това отличие. Може би с бездействие. Аз като обикновен гражданин не го забелязах през тези години. Чак пък такова отличие за едното нищо, пък и сърдит.
905
3
 
11
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
По принцип,*** съм ГИ проклел,до 8-мо коляно,кучета безродни,но това е достоина постъпка и трябва да се отчете,по достоинство.Дерзаи Генерале.....
904
5
 
18
 
! Отговори
SVETOSLAV NENOV преди 12 години
EVALA NA GOSPODIN MARIN