Ангел Марин: Борисов, вземи си ордена

Премиерът бил позор за България
Обновена: 13 яну 2012 18:28 | 13 яну 2012 18:28,
1200
Ангел Марин: Борисов, вземи си ордена
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Ангел Марин ще върне ордена "Стара планина" на премиера Бойко Борисов, както и указа за награждаването му. Това става ясно от разпространено съобщение от Прессекретариата на Президентството.

Марин окачествява думите на Борисов в Народното събрание като "словоблудство" и даде своя отговор:

"С това си изявление Борисов показва, че не заслужава гнева ми. Поради това не мога да приема за достойно да съм носител на орден, за чието получаване ме е предложил сам той, и е преподписал указа за награждаването ми. Борисов два пъти се е подписал под мотивите за предложение: „За особени заслуги”.

Изпращам му ордена и указа, бих ги приел, когато друг министър-председател, достоен за това, направи предложение за награждаването ми.

За мен Борисов е позор за България. Ето защо няма да присъствам в Народното събрание, където ще бъде и той - на церемонията за полагането на клетва на новоизбраните президент и вицепрезидент.

Не мога да участвам и в ритуала пред паметника на Незнайния воин за встъпването им в длъжност, където ще бъде и той. Това е, което мога да направя като генерал от Българската армия и вицепрезидент на България, за да запазя не само моята лична чест и достойнство, но и честта и достойнството на хиляди хора, на България."

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1200
Още по темата: Ангел Марин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
883
1
 
10
 
! Отговори
пешо преди 12 години
За какви крадци говорите,за какви наказания!НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ ЧЕ ББ И Доган СА ОТ ЕДНА ПАРТИЯ,НА ДС,и всичко е съгласувано помежду им!Доган е Сокола-агент на ДС.ББ е завършил школата та ДС,но не е АГЕНТ,МОЛЯ ВИ СЕ!Доган е бил член на БКП.ББ е завършил военно училище/а всички,завършили военн образование преди 1989год.излизаха с партиен билет/,но НЕ Е БИЛ ЧЛЕН НА БКП!Моля ви се!Децата ва народните врагове нямаха право да завършат висше,ББ е завършил,нищо че е потмък на ВРАГ!МОЛЯ ВИ!
882
3
 
5
 
! Отговори
Историк преди 12 години
Според мен най добре за народа ни ще е тези циркаджии, като започеш от Първанов, през Станишев и Доган, че стигнеш до недоразуменията - Бойко, ЦвъЦвъ и Дянков, да си обират крушите, и да изчезват...колкото по-далече, и поза дълго, толкова по-добре.Нещастници!
881
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1106,скандал е когато си вице на агент-доносник на политическата полиция,когато си допринесъл за спирането на субсидиите по Еврофондовете-САПАРД и Европа обвинява Агент Гоце в съпричастност към отклоняване на субсидиите-приема пари от крупния спонсор Марио Николов и съдружника му Стойков-които би трябвало да са осъдени,а не да бъдат с политически чадър-услужливо предложен от Гоце и генерала.Ето това е скандал-та тоя човек заслужава орден Стара планина?!
880
0
 
1
 
! Отговори
sopol преди 12 години
qsno 4e ne sme izbirali, ili demokraciq sled 1945 i napolovina teritoriq ili komunizam i cqla balgariq, ei tva e bilo. 4ar4il e kazal 4e imame nai sme6nite politici. predupredil nie da ne vzemame nemskata strana sled gre6kata prez 1 vata svetovna, no ne umnite politici vinagi u*irat usiliqta na cql narod
879
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 1112боко пробва тебе, докога глупакът ще гласува за тъпака...
878
1
 
1
 
! Отговори
ДО 1111 преди 12 години
В политиката ..."ДРУГИ"---няма ,защото ---МОРАЛ и ПРАВИЛА ---НЯМА !
877
5
 
6
 
! Отговори
до 1106 преди 12 години
Боко ги пробва ,..до къде ще им стигне ---НАХАЛСТВОТО !След 22г,...друго не се очаква ,едва сега се започва с----- ***!
876
0
 
3
 
! Отговори
sopol преди 12 години
samo mi6ki ni upravlqvat i pak sme za posme6i6te.
875
0
 
3
 
! Отговори
брей преди 12 години
Нищо не сме избирали 1108! Вземи да прочетеш историята наново!
874
0
 
4
 
! Отговори
до 1107 преди 12 години
Аз пък, не познавам някой --ПОЛИТИК ,със здраво семейство ,в същото време "ТЕ",......................... управляват ----ДЪРЖАВА !
873
1
 
2
 
! Отговори
sopol преди 12 години
sled 2 rata S Voina balgariq kato gube6ta ili biva razpokusana nanovo, ili ostava cqla pod ruskiq botu6. tva e istinata. nie sme izbrali ruskiq botu6.
872
9
 
5
 
! Отговори
умерен преди 12 години
Тоз чичо освен да си е**бе секретарката и май се разведе заради нея и тук- там някой подпис на помилване за 10 години нищо не е направил - измислена длъжност, за измислени хора
871
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 1104А пищенето на боко не е ли скандал???К'во, гоцето да си мълчи ли?При условие, че боко е предложил и подписал за медала???Кое е скандал?
870
7
 
5
 
! Отговори
до коки преди 12 години
КОКО ГЛЕДАМ СИ НАВЪТРЕ ВЪВ ТЕМАТА , Я РАЗКАЖИ ЗА РЕЗИДЕНЦИИТЕ НА ЯЗОВИР БАТАК , НАЛИ СИ МНОГО ГОРД ОТ ВРЪЗКИТЕ ТИ СЪС ,,генерала,, И НЕ Е СЛУЖИЛ ВЪВ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ А ВЪВ БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ , няма нищо общо между двете едната е БЪЛГАРСКА а другата АНТИБЪЛГАРСКА чуждоземна продадена на чужди интереси деистващи във ощърб на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И НАРОДА , схващаш ли разликата
869
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце много се гордееше ,че е обединител на българския народ,че е надпартиен...какви думи само отправи вицето му по адрес на премиера.Във всяка друга държава би станал скандал по този повод.
868
2
 
4
 
! Отговори
ДО 1094 преди 12 години
Орден за разграбване ,разспродаване и тотално разсипване на БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯТ И ШАИКАТА ГЕНЕРАЛИ ОТ НАРОДНАТА ПРЕДАТЕЛСКА АРМИЯ ,КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОБЕСЕНИ НА ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И ПОДРОНВАНЕ СИГУРНОСТА НА ДЪРЖАВАТА ,ВРЪЗКИ СЪС МАФИОТСКИ СТРУКТУРИ И ПРОКАРВАНЕ И ЗАЩИТА НА КОРУМПИРАНИТЕ ЧУЖДОЗЕМНИ ИНТЕРЕСИ
867
7
 
6
 
! Отговори
ФЕН НА ДПС преди 12 години
Тоя *** на какво е генерал като сам обяви че ако Българската Армия влезе във НАТО тои напуска. генерал на *** е дето гласуваха за него като кандидат от листите на ДПС , А и анти турчин се писа а на първо място във ДПС листите излезна , няма такова недоразумение като това *** на снимката.
866
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Браво" на Марин ! "Достойно" връща ордена ,който НЕ ЗАСЛУЖАВА !Лошото е ,че Бойко го подсети ... :)))Шах и мат !
865
4
 
8
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Марин,лично му го окачи на мафиотската тиква.
864
3
 
6
 
! Отговори
акуд преди 12 години
малииии ама че комунистическо достойнство има тоя селянин