Ангел Марин: Борисов, вземи си ордена

Премиерът бил позор за България
Обновена: 13 яну 2012 18:28 | 13 яну 2012 18:28,
1200
Ангел Марин: Борисов, вземи си ордена
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Ангел Марин ще върне ордена "Стара планина" на премиера Бойко Борисов, както и указа за награждаването му. Това става ясно от разпространено съобщение от Прессекретариата на Президентството.

Марин окачествява думите на Борисов в Народното събрание като "словоблудство" и даде своя отговор:

"С това си изявление Борисов показва, че не заслужава гнева ми. Поради това не мога да приема за достойно да съм носител на орден, за чието получаване ме е предложил сам той, и е преподписал указа за награждаването ми. Борисов два пъти се е подписал под мотивите за предложение: „За особени заслуги”.

Изпращам му ордена и указа, бих ги приел, когато друг министър-председател, достоен за това, направи предложение за награждаването ми.

За мен Борисов е позор за България. Ето защо няма да присъствам в Народното събрание, където ще бъде и той - на церемонията за полагането на клетва на новоизбраните президент и вицепрезидент.

Не мога да участвам и в ритуала пред паметника на Незнайния воин за встъпването им в длъжност, където ще бъде и той. Това е, което мога да направя като генерал от Българската армия и вицепрезидент на България, за да запазя не само моята лична чест и достойнство, но и честта и достойнството на хиляди хора, на България."

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1200
Още по темата: Ангел Марин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
863
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марин получи орден,защото беше вице на агент Гоце-помогнали с действие или бездействие за съсипване на икономиката на българия,за изграждане на структурите на мафията по места и за спиране Еврофондовете за България-има съмнения за присвояване на пари по Сапард на най-високо политическо ниво-Марио Николов-Стойков-крупни спонсори на Бсп и Първанов-осъдени за присвояване,едва след като проекта на Първанов-тройната крадлива коалиция слиза от власт
862
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
евала! мъж с достойнство
861
0
 
2
 
! Отговори
до 1090 преди 12 години
Брато,само едно изречение ,......:22г.---ПРЕХОД !АЙДЕ У ЛЕВО ,ИЛИ У --ДЕСНО ,както ти е по-удобно!
860
3
 
6
 
! Отговори
до вицето --Марин преди 12 години
Генералеее, .......къде ти е войската .....?
859
9
 
16
 
! Отговори
ИВАН СОФИЯ преди 12 години
ЕТО ТОВА Е ДОСТОЕН ЧОВЕК!
858
8
 
12
 
! Отговори
ИВАН СОФИЯ преди 12 години
ЕТО ТОВА Е ДОСТОЕН ЧОВЕК!
857
2
 
7
 
! Отговори
САМО ПИТАМ? преди 12 години
А.Марин кога ще награждава ---Президента ...?Айде ,нема време ...!
856
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1085, май си от малкото неразбрали, че тази реч е художествена измислица.
855
0
 
3
 
! Отговори
Тъп преди 12 години
Кирееее Кирееее, *** си проС , определено нямаш представа от Конституцията на българия щото инак щеше да знаеш за правомощията на вицето.
854
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представятели си какви ги ръси "Тиквата"в Европа, ето какво е мнението на Дейвид Камерън за ББ:- Да видим и техните политици, тези които са сътворили тази чутовна макроикономическа финансова стабилност с цената на мизерията и безпътицата на собственият си народ. Кои са те и как са успели?....-. Ще си позволя само да коментирам настоящият им премиер, чието минало се губи из тъмните сенки на явление което българите наричат мутри, а ние организирана престъпност.
853
6
 
5
 
! Отговори
xax преди 12 години
Само не разбрах какви заслуги има пък Марин... Освен съсипването на бг армията
852
1
 
4
 
! Отговори
СРАМ ЗА ---Бг--- преди 12 години
А.Марин -------генерал без ----АРМИЯ!
851
5
 
20
 
! Отговори
Stan преди 12 години
Браво на Марин. Все пак в БСП е имало и достойни хора, които никога няма да се наведат на тия палячовци-бивши комунисти и милиционери.
850
6
 
2
 
! Отговори
фъф---Бг--- преди 12 години
РЕЗУЛТАТИ от управлението на ---Президента и Вицето---Марин ....!НЯМА ДЪРЖАВА ,НЯМА И ВОЙСКА ,..........ТОВА Е РЕЗУЛТАТЪТ !
849
2
 
9
 
! Отговори
Rudi преди 12 години
Марин се оказа наистина достоен човек, а не да се навежда пред тези комунисти, които години наред са крепяли живковизма и милиционерщината им, а днес се назовават десни демократи. Наистина, комунизмът е позор за Бг, но той никога няма да си отиде затова и винаги на посдледната дупка на кавала в целия ЕС и нормален човешки свят.
848
1
 
13
 
! Отговори
Много лошо.... преди 12 години
Вече третата година гледаме, колко лошо е когато един човек завърши неправилното училище, а след това повече от един милион двукопитни му дадат властта. Става дума телешки пържоли, свинска мас, картофи, прасета, кучета, Вучката и най накрая - ти дан`си по убав от мене. Няма как държавата ни да мръдне напред. Да оставим на страна контрабандата и наркотрафика.
847
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боче, лапай пържоли ти гад *** ...
846
2
 
10
 
! Отговори
Дон преди 12 години
Нали знаете,тя простотията при някои хора край няма.Боко явно е бил талпа пиян когато е подписал за ордена на Марин.Той сигурно и така е подписал и за шистовия газ,та после като почнат да копаят пак ще отвори уста!Да,ама тия от Шеврон нямат чест и достойнство,а само алчност и ше му набутат договора в огромния му ан*с! А и друго си е Доган Ефенди да те направи Генерал,нали ГСПДИН БОК БОРИСОФФ?!
845
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марин да каже,защо Европа спря финансирането за България и какви са неговите заслуги за това!
844
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марин,нещо да кажеш за големите си спонсори Марио Николов и фирма "Еврофиго" и ортака му Стойков,заради които Европа ни спря субсидиите-осъдени за злоупотреба с пари по Сапард,защо съда ги осъди едва през 2010 год?!