Леви и десни скочиха на Борисов за случая с Мирослава

Хората се радват на ордени, кучетата – на пържоли, констатира премиерът
Обновена: 13 яну 2012 16:32 | 13 яну 2012 15:18,
542
Леви и десни скочиха на Борисов за случая с Мирослава
Снимка: Булфото

Премиерът Борисов попадна под прицел в парламента заради думите си за пържолите и кучето на БЧК, което откри тялото на Мирослава от Перник.

От "Коалиция за България" призоваха министър-председателя да се извини от трибуната на парламента за казаното.

"Искам да призова министър-председателя да се извини тук за думите си и реакцията си по отношение на семейството. Днешното ви сравнение между пържолите и ордена "Стара планина" звучат цинично. Не знам дали разбирате, че думите ви имат отблъскващ ефект", коментира Ангел Найденов от левицата.

По-рано в кулоарите на парламента Бойко Борисов каза, че хората се радват на ордени, а кучетата на пържоли. Повод за думите му беше присъждането на Орден "Стара планина" от президента Георги Първанов на вицето му Ангел Марин.

От левицата продължиха с порицанията към Борисов.

"Разбирам, че заставате на страната на МВР и не желаете да се подкопава институцията, но не го правете за сметка на близките. Извинете се, г-н министър-председател", призова Найденов.

"Приемам, че го правите от добра душа", отговори му премиера от трибуната на парламента. И отново повтори, че лично се е извинил и е поднесъл съболезнования на близките на Мирослава.

"Действително желанието ми да защитя колегите беше водещо", коментира премиерът. Той обяви за груба професионална грешка поведението на полицаите, които са конвоирали единият от похитителите, който се самоуби пред тях.

Премиерът обясни и причината, заради която е вкарал кучето на БЧК в коментара си.

"Цяла нощ огледът вървеше така че няма да можем да открием тялото на момичето, за това доведоха куче от БЧК", обясни Борисов.

"Когато в 12 часа вчера слизах по стълбите в Министерския съвет ме попитаха за детайли по престъплението и един от детайлите беше за кучето. Събрано едното и другото действително звучи отвратително. Хиляди пъти се извинявам, ако съм направил нещо грешно", каза пред депутатите той.

Още по темата

Извинението не смекчи тона и на десните към вчерашното изказване на министър-председателя.

"Вие поискахте да ви се извини семейството, чието момиче е било убито. Всички в интернет пространството ви разбраха правилно", коментира Иван Костов. Той определи като недопустимо подобно изказване на премиер на страната.

"Вие сте държавата. За какво да се извинят роднините на МВР, че МВР дори не е намерил трупа, а друг го откри?", попита Костов.

"Вие бяхте правилно разбран. Ако искате да се извините, направете го по правилния начин и кажете, че абсолютно неправилно сте се изразили", призова лидерът на ДСБ.

Според Костов с вчерашния си коментар Борисов е погазил нивото на достойнството, което има българската държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
0
 
5
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
До 480,не Ви зная името,но съм напълно съгласен с Вас,крадеца вика дръжте крадеца
401
0
 
16
 
! Отговори
Радо преди 12 години
Борисов като си откраднал 1 милиард от държавата не те прави господ . Слез на земята или ще свършиш като арабския си двойник Кадафи.
400
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БАНДИТИТЕ НЕ МОГАТ НАПРАВО ДА АТАКУВАТ И ЛЮЛЕЯТ МВР С ОБВИНЕНИЯ ЗАЩО ГИ ПРЕСЛЕДВА. ПО ЦЯЛ СВЯТ МВР ПРЕСЛЕДВА БАНДИТИТЕ. ЕТО ЗАЩО СА ИЗБРАЛИ ЕДИН МНОГО ХИТЪР И РАФИНИРАН НАчИН. ДА АТАКУВАТ И НАПАДАТ МВР ЗАЩО УЖ НЕ ГИ ПРЕСЛЕДВА. С ТАЙНАТА ЦЕЛ ПО ТОЯ НАчИН ДА ПОДРОНЯТ ПРЕСТИЖА НА МВР,ВСЕ ЕДНО КОЯ ПАРТИЯ Е НА ВЛАСТ. ДА РАЗРУшАТ МВР ИЛИ НАСТРОЯТ УМИшЛЕНО ОБЩЕСТВОТО СРЕЩУ НЕГО,ДА ПАРАЛИЗИРАТ ПО ТОЯ НАчИН МВР ,А ТЕ ДА ВИЛНЕЯТ И БЕСНЕЯТ БЕЗНАКАЗАНО. ЕТО ТОВЯА Е НОВАТА ТАКТИКА ЗА АТАКИ СРЕЩУ МВР,
399
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
..."Действително желанието ми да защитя колегите беше водещо", коментира премиерът."...Този *** май още не е озсъзнал че е премиер на България,а не полицай... Трагедия!
398
1
 
13
 
! Отговори
75 преди 12 години
ОТ ДНЕС БОРИСОВ Е ПЪРЖОЛА ЧАЛГАР
397
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВР 20г. работи с бандитите, ще е атакувано за 20г. няма никакви реформи нито в МВР, нито в правосъдието.
396
1
 
12
 
! Отговори
ani преди 12 години
Горките родители на детето, каквото и да кажат им е простено. Загубиха детето си. За какво да се извиняват на тая мутра, че живеят в ненормална държава, където няма никаква сигурност.
395
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма никаква гавра. Има един разплетен криминален казус и то успешно. Защото нямаше никакви следи и улики,кой е извършителят. ТЕЗИ УСПЕшНИ РАЗСЛЕДВАНИЯ В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ СТРЕСНАХА НЕ НА ШЕГА ЦЕЛИЯ КРИМИНАЛЕН КОНТИНГЕНТ НА БЪЛГАРИЯ. МВР Е АТАКУВАНО ВЕчЕ ЦЕЛИ 20 ГОДИНИ НЕЗАВИСИМО КОЯ ПАРТИЯ Е НА РЛАСТ. МВР Е АТАКУВАНО УЖ,чЕ НЕ СЕ СПРАВЯ С РАБОТАТА СИ. НО ТО Е АТА-КУ-ВА-НО НЕ ЗАЩОТО НИОЩО НЕ ВЪРШИ. А ТОЧНО ОБРАТНОТО ЗАЩОТО ВЪРШИ И ТОВА НЕ Е ИЗГОДНО ЗА БАНДИТИТЕ.
394
2
 
28
 
! Отговори
Роси преди 12 години
Това е гавра, не само с родителите на убитото дете, но и с целия ни народ. Не може премиера на България да се държи цинично пред целия свят и да искаме този човек да е на най-високия пост! То такива като него доведоха държавата на този хал. Как няма да го изберат, та нали си създадоха за 20 години неграмотно поколение, а *** народ лесно се управлява.
393
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
436. Българинът е хищен и алчен до безумие. Преди 1989 г си фантазираше,че ето само да приемем западния модел и ще го затрупат с пари. И когато това не стана,побесня и озверя. Както много пъти е ставало в историята ни. Българинът е по-скоро звяр,отколкото човек. Няма такива жестоки престъпления,каквито той може да извърши.Дори най-садистичното въображение на един западняк не може да роди нещо по-извратено. Доживяхме да разберем кои сме и какви сме. И що за ***.Защото това се криеше при Живков.
392
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
435. И какво толкова са свършили твоите две "велики" кучета? Помогнаха да бъде спасен човешки живот или поне издириха човешки труп? "Великите кучета" на инДЖЕнерката! А моите родители нямат пари и не гледат никакви кучета. Не могат не с пържоли,ами и с хляб да ги хранят. Който има пари за кучета е цинизъм да се оплаква от бедност!!!
391
0
 
19
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Преди няколко дни по БНР слушах предаването "Ритмите на земята" - песни на народите от Африка и Южна Америка. Гледала съм и клирове с такива песни, та в момента си и представях хората - бедни, отрудени, боси и полуоблечени, но весели, задружни, че чак щастливи... И природата около тяхедна красива, мила, слънчева, многоцветна, нищо че обикновенна.... И знаете ли какво - предпочитам бедно щастие пред богато безумие! За Вас не знам?...
390
3
 
16
 
! Отговори
Кучкарка преди 12 години
И аз обичам двете си Български овчарски кучета, но не мога да ги храня с пържоли. Защото съм от така наречения "лош материал" - пенсионерка! Нищо че съм инженер и 38 години съм строила за българския народ.
389
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проблема на Борисов е че отговаря на всякакви въпроси и гледа да прави всичко и да зашити всички ,но тава държание ще го унижава докато се примири с реалността и сам не си подаде оставката ,след което Първанката стане примиер и всички тези форуми Анти-Борисов се превърнат в Анти БСП , а до тогава ще живеем с мисълта за справедливостта ,но не тази от хан Крум , а тази от Т.Живков понеже само нея знаете.Взех много пари за този коментар и се чудя каде да похарча .
388
5
 
9
 
! Отговори
nIK преди 12 години
Перничани пък масово подозират Елеонора за главно действащо лице в убийството на Мирослава. Репортер от столичен вестник свидетелства за коментари от комшиите. "Една сълза не отрони, докато полицаите търсеха Мими", вайкали се съседите. Тя отдавна спечелила антипатиите им с прословутото си високомерие и богато гадже.
387
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БИЕ НА ОЧИ, ЧЕ ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО СЕАТРАТА Е ДОСТА ВОИЙНСТВЕНА,КОЕТО НЕ Е МНОГО ХАРАКТЕРНО ЗА РОДНИНИ НА ОТВЛЕчЕНИ И ПРИЛИчА ПОВЕЧЕ НА ПРЕИГРАВАНЕ ИЛИ ОПИТ НЕЩО ДА СЕ ПРИКРИЕ С КРЯСЪЦИ ОТКЛОНЯВАЩИ ВНИМАНИЕТО ОТ НЕЩО. МОЖЕ БИ Е В ТЕЧЕНИЕ НА ПЛАНА ДА БЪДЕ ИЗНУДВАН ЗА ПАРИ БОРИСЛАВ,ОБАЧЕ Е СМЯТАЛА,ЧЕ СЕСТРА И ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ЖИВА. АМА СМЕТКИ БЕЗ КРЪЧМАРЯ. МОМИЧЕТО Е ПОЗНАЛО УБИЕЦА,КОЕТО АВТОМАТИЧНО МУ ГАРАНТИРА СМЪРТНАТА "ПРИСЪДА" НА ПРЕСТЪПНИКА. НЕ И Е МНОГО ЧИСТ КОСЪМА НА СЕСТРАТА. ТУК ИМА НЕЩО.
386
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КУЧЕТО НЕ ТРЯБВА ДА ПОЛУчИ ПЪРЖОЛА ЗАТОВА ЗАЩОТО...??? ЗНАЧИ ЕДНО КУчЕ ОТ ЦИРКА МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ ДЕТО НИЩО СЕРТИУОЗНО НЕ ВЪРшИ,А ЕДНО КУЧЕ ОТ ПЛАНИНСКАТА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ИЛИ ПОЛИЦЕЙСКО КУчЕ ИЗДИРИЛО ЖИВ ЧОВЕК ИЛИ ТРУП НЯМА ПРАВОТО ДА ПОЛУЧИ ЗА ТРУДА СИ ПЪРЖОЛА??? И ЗАЩО МОЛЯ???КОЛКОТО ДО СЕСТРАТА НА УБИТОТО МОМИчЕ,СМЯТАМ ЧЕ ПОВЕДЕНИЕТО И Е ДОСТА СТРАННО И ПОДОЗРИТЕЛНО. НЯМА ДА Е ЗЛЕ ДА БЪДЕ ЪЕСТВАНА НА ДЕТЕКТОРА НА ЛЪЖАТА. МИСЛЯ ЧЕ ИМА МНОГО КАКВО ДА КАЖЕ. БИЕ НА ОЧИ,ЧЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО АТАКУВА
385
1
 
6
 
! Отговори
стефко преди 12 години
ами елементарно - като зарежем овчата част от характера си. ти как мислиш са си извоювали нещата уредените народи, да не би нещо да са свръхчовеци или пък по-умни? не са, много ясно. всичко опира до воля и взаимна подкрепа. и до предварителната яснота, че с едно половинчасово излизане на двеста човека на някой площад няма да стане. ще стане, когато болшинството излязат, и то толкова пъти, колкото има нужда. все пак говорим за най-скъпото, което имаме - нашият живот и този на децата ни.
384
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брей всички мошеници и бандити,които доведоха България до просешка тояга и не можеха да се понасят се обединиха.Сега всички един поклон с гръб към Доган и ще ги успокоят.А че Борисов е селско дете обичливо няма 2 мнения.Лошото е че е лицето на България...или беше г...зът?
383
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Стефко такъв ни е "матриала" - преди нас - след нас - едно и също.Виждаш ли някаква разлика между тодор Живков и всички управници след него до сега - разликата е в имената,цената на костюмите едни с по изтънчено поведение - мама и тати са ги пратили да учат в чужбина.Една емоция през 90-та година и после по стария начин.Нищо ново.Е как да очаквам че нещо в бъдеще ще се промени.ние днешните и ония предишните не правим никакви опити това да се промени - като овце сме.Кажи как да стане друго