Леви и десни скочиха на Борисов за случая с Мирослава

Хората се радват на ордени, кучетата – на пържоли, констатира премиерът
Обновена: 13 яну 2012 16:32 | 13 яну 2012 15:18,
542
Леви и десни скочиха на Борисов за случая с Мирослава
Снимка: Булфото

Премиерът Борисов попадна под прицел в парламента заради думите си за пържолите и кучето на БЧК, което откри тялото на Мирослава от Перник.

От "Коалиция за България" призоваха министър-председателя да се извини от трибуната на парламента за казаното.

"Искам да призова министър-председателя да се извини тук за думите си и реакцията си по отношение на семейството. Днешното ви сравнение между пържолите и ордена "Стара планина" звучат цинично. Не знам дали разбирате, че думите ви имат отблъскващ ефект", коментира Ангел Найденов от левицата.

По-рано в кулоарите на парламента Бойко Борисов каза, че хората се радват на ордени, а кучетата на пържоли. Повод за думите му беше присъждането на Орден "Стара планина" от президента Георги Първанов на вицето му Ангел Марин.

От левицата продължиха с порицанията към Борисов.

"Разбирам, че заставате на страната на МВР и не желаете да се подкопава институцията, но не го правете за сметка на близките. Извинете се, г-н министър-председател", призова Найденов.

"Приемам, че го правите от добра душа", отговори му премиера от трибуната на парламента. И отново повтори, че лично се е извинил и е поднесъл съболезнования на близките на Мирослава.

"Действително желанието ми да защитя колегите беше водещо", коментира премиерът. Той обяви за груба професионална грешка поведението на полицаите, които са конвоирали единият от похитителите, който се самоуби пред тях.

Премиерът обясни и причината, заради която е вкарал кучето на БЧК в коментара си.

"Цяла нощ огледът вървеше така че няма да можем да открием тялото на момичето, за това доведоха куче от БЧК", обясни Борисов.

"Когато в 12 часа вчера слизах по стълбите в Министерския съвет ме попитаха за детайли по престъплението и един от детайлите беше за кучето. Събрано едното и другото действително звучи отвратително. Хиляди пъти се извинявам, ако съм направил нещо грешно", каза пред депутатите той.

Още по темата

Извинението не смекчи тона и на десните към вчерашното изказване на министър-председателя.

"Вие поискахте да ви се извини семейството, чието момиче е било убито. Всички в интернет пространството ви разбраха правилно", коментира Иван Костов. Той определи като недопустимо подобно изказване на премиер на страната.

"Вие сте държавата. За какво да се извинят роднините на МВР, че МВР дори не е намерил трупа, а друг го откри?", попита Костов.

"Вие бяхте правилно разбран. Ако искате да се извините, направете го по правилния начин и кажете, че абсолютно неправилно сте се изразили", призова лидерът на ДСБ.

Според Костов с вчерашния си коментар Борисов е погазил нивото на достойнството, което има българската държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искаме или не, Тиквата пак ще си купи изборите.Жалко, че танковете бяха дадени за скрап.
361
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко не е *** но се държи просташки за да се хареса на хората,така правеше учителя му бай тошо,ученика не може да надрасне учителя си,за съжаление такъв ни е потенциала наследен от увреденото комунистическо учение насаждано десетилетия наред,все чакаме да дойде ново демократично управление от истински мислещи и можещи интелигентни хора...
360
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откриването на тленни останки-не е разрешаване на случай,то си е намиране на тленни останки..Можехте да се тупате по гърдите,Г-н Премиер и всички безмозъчни ваши поддръжници,само ако бяхте ОСВОБОДИЛИ държаната в плен Мирослава-поне жива,ако не здрава!Това е констатиране на убийство по одобено жесток начин. А относно поведението-то е толкова безобразно и неоправдано,че дори не знам какво да кажа. Единственната ми мисъл е,че не само не заслужавате да управлявате,не заслужавате да дишате въздуха ни
359
0
 
10
 
! Отговори
до 380 преди 12 години
Вътрешния цц заслужава апартамент , а не орден. Между другото какво стана с проверката на сватята? Нещо потъна в герберските усои.
358
1
 
4
 
! Отговори
fifi преди 12 години
Проблемът на Борисов, а по принцип и на останалите политици у нас ( всички са едни и същи ***), че за съветници и консултанти си взимат хора от тяхното село ! ! ! Няма никакъв шанс непредставени в съответната партия лица да могат да станат съветници в истинския смисъл на тази дума... Това не важи за *** от Костинброд и Катуница....
357
1
 
9
 
! Отговори
)) преди 12 години
пичове - това просто е политика - харесваме -не харесваме - сметката ми за ток е 300 лева -тва е - взимаме калашниците...
356
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде Борисов! Дано и теб те застигне подобна трагедия! Тогава Мирославка ще бъде отмъстена! Ако има Господ, то и ти имаш дъщеря! ха дано!
355
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко, той и другаря Живков се хилеше като тебе едно време но му замръзна усмивката. Да не те последва неговата съдба да те свалят по време на някой вот на доверие. Що не искаш пак?
354
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дилемата за изборите е....Гоце или Тиквата?
353
9
 
2
 
! Отговори
до 385 преди 12 години
Въпреки всичко изброено, народа ще му подари втори, трети и т.н.(не мога да броя нататък, защото съм *** гербер:)) мандат.
352
0
 
13
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Виновна ли е тиквата, че е тиква - нали коренът и стъблото и са тиква!?
351
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
‎''Ако един *** забавлява народа - това е комедия, но ако същия този *** води народа - това е трагедия..... Гьоте
350
7
 
3
 
! Отговори
pitagor преди 12 години
е такива като долуписалите са тези, наредили се в казана от който не може да излезе и един българин.*** и злобливи антита. Вас и Оня от горе да ви управлява тук и него ще плюете.
349
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди време вдигнахте повече шум за кучето с отрязаните лапи...
348
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко ще продължи да потъва,)1.Защото не може да избяга от миналото си ..2.Защото има ограничен Ентелект и неподходящо образование меко казано ..3.Защото е грандоман и самовлюбен *** , които не иска да слуша по- умни от него ..4.Защото не направи коалиция със сините , като УЖ- десен..)5,Защото е руски агент или са му слаби ангелите пред руснаците .6.Защото им кляка с АЕЦ-а, -началото на края му ..)7.Защото е по- посредствен популист , дори от Тошо..)..Мачлета и простащина )))Държане -интервюта и прочие ..)8.Защото НЯМА идеи и не идейно убеден в това , което иска и прави днес едно , утре- друго..)9.Защото все повече ще цъфти посредствеността му театърът е до време ..)10.Защото НЕ изпълни обещания за Доган и мафията , за олигарсите и съдебната власт , за корупция и връзкарство..)11Защото в края на краищата е поредния дубликат , комуно продукт , червен,които излуга много граждани ..))12. Вижте му дС-другарите , олигарсите , приятелчетата, езика , номерата , ))))))13. Защото руски КГБ и ДС - агенти , му дърпат конците, а от ТОВА вече ни писна ..Стига толкова..Трябва да има край на мераците на Империята на ЗЛОТО у нас ..)
347
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що ли не се учудвам, че *** като Борисов е казал глупости! То и феновете му такива!
346
1
 
15
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Управниците на един народ са отражение на самия народ, така че народът трябва да се сърди на себе си че има такъв ''елит''!
345
6
 
4
 
! Отговори
до 379 преди 12 години
Сестрите са виновни. Точка.
344
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вътрешния министър заслужава орден.Желателно е Премиерът да прати цветя на роднините на починалото момиче.
343
3
 
13
 
! Отговори
Варна преди 12 години
А, Костов с коментара си за сестрите в Либия?!