С какво Марин е заслужил орден "Стара планина", гневи се Борисов

"Едно е признат академик, друго е – Ангел Марин, че бил вицепрезидент"
Обновена: 13 яну 2012 17:32 | 13 яну 2012 17:32,
237
С какво Марин е заслужил орден "Стара планина", гневи се Борисов
Първанов връчва ордена на Ангел Марин. Снимка: БТА

„Стара планина” трябва да се пази като връх на ордените. Не знам Ангел Марин с какво е заслужил орден „Стара планина”, не мога да си го обясня с какво". Tова казва премиерът Бойко Борисов пред министрите на правителственото заседание на 11 януари, става ясно от публикуваната стенограма.

Ден преди това отиващият си от "Дондуков" 2 Георги Първанов връчи на вицепрезидента Марин ордена заради "големите му заслуги към България".

"По тази логика всички бивши премиери, вицепремиери и т. н. да бъдат наградени да носят орден „Стара планина”. Какви са заслугите?", пита се Борисов.

„Едно е академик – международно признат, друго е – Ангел Марин, че бил вицепрезидент“, посочва още той.

"Аз продължавам да считам и се надявам новият президент – разбира се, ние трябва да помогнем за това с нашите предложения – действително, носителите на орден „Стара планина” да бъдат хора, които са безапелационни и без конкуренция в своята дейност. Иначе има доста ордени, които са на министерства, на браншови организации и всички останали", посочва Борисов.

На следващото заседание на МС външният министър Николай Младенов ще информира колко и какви ордени са раздадени. 

Според премиера ордените трябва да бъдат раздавани пропорционално - "ако си най-добрият строител, ще му дадете от регионалното министерство ордена, който е, ако си в културата – и т. н.".

"Има етапи, има нива. В противен случай, като има толкова носители на „Стара планина”, орденът олеква и се стига до там Ахмед Доган да го върне", отбелязва Борисов.

Още по темата

Министърът на културата Вежди Рашидов подкрепя идеята да се създадат правила на раздаване на ордените.

"Всекидневно идват предложения от какви ли не организации и наистина тук се получава едно обезценяване на най-високите хералдики на държавата. „Стара планина”, разбира се, също би трябвало да се редуцира, тъй като наистина орденът се обезценява", подчертава Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: орденАнгел Марин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами Тодор Батков, никой смислено не може да обясни зашо му дадоха Ордена, та тоя човец излага държавата по света
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
233 ... Като не ти харесва , ходи си в Северна Корея , кво правиш тук ???
195
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марин , Марин ...Вижте как гордо е застанал на снимката. Прилича на двукрилен гардероб с държавна обковка на лицевата страна. Ама ако отвориш този гардероб ще излетят стотици молци, зелени военни ризи, ще ухае на нафталин и скрити съчинения на Сталин. Е, как с тази мебелировка ще се обзавежда нова държава?
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 231 ... ти Стойчков с този дядка ли го сравняваш, дето 10 години си му плащал от твойта заплата , а той си е седял на топло без да направи поне едно нещо за България, освен че помилва престъпниците ...
193
3
 
3
 
! Отговори
Нежелан Премиер преди 12 години
"Не знам Ангел Марин с какво е заслужил орден Стара планина"... A ти с какво заслужи да си Премиер бе, кучкар-пожарникар и чужбински слуга, такъв...
192
0
 
1
 
! Отговори
agent преди 12 години
mizernicite vinagi sa nagrajdavani s ordeni poslyshni oradia v racete na drygi.dvaite im po edna kratuna na takiva kvi ordeni.
191
2
 
4
 
! Отговори
Shark преди 12 години
А с какво Стичков заслужи титлата "Доктор Хонорис Кауза"?? А ти, тикво, с какво заслужи номинацията "Футболист на годината"??? Наглостта ви няма край!!! Гневял се, догодина хубаво ще се разгневиш като те пратив в Банкя да си гледаш прасеАта.
190
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата страда от амнезия.
189
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
-С какво Марин е заслужил орден "Стара планина", гневи се Борисов-Най малкото ,че не досажда всяка вечер по телевизията!
188
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
W 50500--MARINO POLE MARIN BE6E EDNO BEZOGLEDNO NATQGA6TO SE LEITENANT4E....KAK PRIVEDEN PRIPKA6E OKOLO SAVETNIKA MAIOR OT IMPERIQTA NA ZLOTO,ZA POTRES NA KOLEGITE SI LEITENANTI.NQKOI MU SE PRISMIVAHA...POLKOVNIK KRASTEV I KAZVA6E:SMEITE SE WIE,SMEITE SE,NO TOI S TOVA MAZNENE MONOGO 6TE SE IZDIGNE I...4AK DO KADE STIGNA KREMALSKIQ GAZOLIZ...TA I BALGARSKI ORDEN,ZA6TO NE KREMALSKI--PONE 6TE GO E ZASLUJIL.--TOLKOVA 4ERVENI BANDIUGI POMILVA--I BALGARSKO GRAJDANSTVO NA BALGAROFOBI DADE-IZMEKQR.
187
2
 
6
 
! Отговори
совалар преди 12 години
явно наш боко,срада от амнезия, когато е подписвал за ордена.и после като му светне лампи4ката се вайка какво е направил.имаше един филм с 4арли 4аплин,за един пияница богаташ.когато е пиян,онзи му е приятел.акогато изтрезнее не го познава.те това е наш боко.
186
4
 
3
 
! Отговори
шпаньол кокер преди 12 години
дон бойко борисов-корлеоне=дон 4и4и.
185
3
 
6
 
! Отговори
коко преди 12 години
ами ти бойко-пожарникар4е,с какво заслужи генералските пагони,като не можеш и един пожар да изгасиш.
184
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много ми е х какво би станало, ако Първанов не беше връчил тоя орден, новоизбрания президент какво ? нямаше да го изпълни, въпреки боковия подпис ли ? ужас, г-жа Петрова, представяте ли си, парче от голяма нужда .....
183
3
 
6
 
! Отговори
Бай Върбан. преди 12 години
До 203.Ти виждал ли *** гербер.Щото аз не съм.Прочети написаното от пост 203 и ще ти стане ясно колко умни са всинца от ГЕРБ.Някъде бях прочел,че най-добре ще е всинца от ГЕРБ да са в гъола на Белене.Там им е мястото, брато. Още малко им остана.
182
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахаха, ми Ицо Стоичков как стана "доктор хонорис кауза" ? присмял се хърбел на щърбел, в тая държава всикчо е гротескно, както напъните да се пишем велики, така и "наградите", то не бяха номинации за баш художник, за баш футболист, остана и мис БГ да стане бат'Бойко и ще е пълна колекцийката мупък да не говорим, че явно не знае какво подписва
181
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом е дал ордена и на Доган, хайде моля ви се, голям политик е.
180
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом две години Бойко Борисов върти държавата не по-зле от останалите политици, извода е - българския политик не е по къдърен от един бивш пожарникар. Да вземат да се скрият такива като Станишев, Костов, Първанов и пр. в момента в който паднат от власт започват да пеят едни и същи песни, "икономиката е в криза" , "няма пари" , "Бойко това, Бойко онова".
179
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да изчислят колко кила ордени е харизал Гоце за тези 10 години и да кандидатства в Рекордите на Гинес,та да вземе някой лев за нова пушка.
178
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отговор: С помилването на измамника дон Цеци /Цветелин Кънчев за непросветените/.