Засуканите "доходонеутрални" обяснения на Дянков

Вицепремиерът се обяснява в НС за осигурителните вноски на чиновниците
Обновена: 13 яну 2012 11:04 | 13 яну 2012 11:00,
82
Засуканите "доходонеутрални" обяснения на Дянков
Снимка: Impact Press Grouр

Държавните служители ще получават същото нетно възнаграждение, каквото са получавали и преди промените, които предвиждат въвеждане на нов модел на заплащането им.

Това каза министърът на финансите Симеон Дянков по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутатите от КБ Петър Димитров и Мая Манолова за финансовия ефект от прехвърляне на заплащането на осигурителните вноски изцяло върху държавните служители.

Вицепремиерът съобщи, че в момента в министерството завършва оценката на финансовия ефект от вероятното прехвърляне на заплащането на осигурителните вноски изцяло върху държавните служители.

На базата на тази оценка се подготвят промени в съответните закони, които ще бъдат съгласувани и представени за обсъждане в парламента.

"Когато се направят тези промени, те ще бъдат доходонеутрални", поясни Дянков.

Това означавало, че служители ще получават същото нетно заплащане, което получават и преди тези промени.

"Като се направи тази промяна, ще може оттук нататък да се вижда реално кое министерство, коя институция колко струва на държавата", аргументира се той.

"Целта на промените е повече прозрачност, което на вас и на вашата група е чуждо", обърна се министърът към депутатите от БСП.

"Защо правите реформа, след като ще е неутрална", ядоса му се левият депутат Петър Димитров.

"Това е безсмислица. Подкрепям тревогите на държавните служители – съвсем основателни са. Една четвърт от тези пари ще ги приберете обратно и ще отидат в републиканския бюджет. Ако очаквате някакъв ефект, той ще бъде бъркане в джоба на държавния служител. Как ще стане, кога ще стане това нещо?

Годината започва с едни заплати. И тази сутрин - ще намалите отпуските. Това отношение към хората е отвратително – ще замразите болнични, майчински. Държавата като работодател е поела ангажимента да осигурява хората", завърши Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
70-ТИ,Чл.60-ти от к-ята е един от трите които са ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ, И ЕДИНСТВЕН ТЪЛКУВАЩ ПАРИЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ...1. Плащаме или данъци или такси...2. Плащаме по равно и без тавани...3. Законови може да са облекчения за живеещите под социалния минимум от 598 лева и отежнения над тройния размер на този социален минимум...Както не знаеш това се нарича "Прогресивно данъчно облагане"...ТЕЗИ ПРИНЦИПИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЛАГАТ ВЪВ ВСЕКИ ОСИГУРИТЕЛЕН ИЛИ ДАНЪЧЕН ЗАКОН...
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този лалугер Дянков съвсем изкрейзи!
64
2
 
2
 
! Отговори
7 преди 12 години
виждали ли сте дянков някога да е заел поза, която да не издава,че е луд,че нещо не е наред с него
63
0
 
0
 
! Отговори
от 73 преди 12 години
оопс до 70 ми беше репликата
62
3
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
Уви, това е жестоката истина. Но тя не е български феномен от последните 22г, това е Новият световен ред в насъпление. Там няма място за т.нар. граждански общества, средни класи и всички измислени красиви понятия, има място само за 2 класи - корпорационно-финансов елит и роби - не физически, но духовни, икономически, потребителски, морални, интелектуални.Но хората не обичат да си накърнят егото и признаят че са излъгани, парадигми за зловещи куманези, терористи, диктатори са по-самоуспокоителни
61
0
 
2
 
! Отговори
@37 преди 12 години
много си му е хубава вратовръзката... тихо
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румен221, стига си манипулирал!ПримерноКонституцияЧл. 60.(1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.(2) Данъчни облекчения и утежнения могат да се установяват само със закон.Какво според теб не е според този член 60-ти на Конституцията?
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22 години сме в един процес на отнемане на права от работещите - възрастта за пенсиониране беше 55 за жените и 60 за мъжете, отпуските, лекарските кабинети по месторабота, ДОД, плащането на осигуровките, правото на пенсия и размера на пенсиите след пенсиониране и какво ли не още. Всичките отнемания на права се рекламират от управляващите демократи като нещо много добро и полезно. Сега дянков пробутва поредната порция отнемане на права. Нищо неочаквано и нищо полезно за България.
58
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
комуненца трайте си
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Djankov i sthe best
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и какво общо имат отпуските с болничните според БСП или те се правят на болни като ученици за да бягат от работа? :D
55
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Защо правите реформа, след като ще е неутрална"БСП пак нещо не са разбрали
54
1
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Анонимен Хейтърчо,ПЕНСИИТЕ СА ГОЛЯМА ТЕМА, ЗАТОВА КПНИ СИ ТОЗИ МОЙ КОМЕНТАР- Европа препоръча ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ С 12 ГОДИНИ ПО-НИСКА ОТ СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА, която в България е 72 години!!!- Качването на възрастта за пенсиониране при днешната продължителност на живота и състоянието на здравеопазването не е реформа, е ГЕНОЦИД УПРАЖНЯВАН, ЧРЕЗ ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ!!!- ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ ФАЛИРАХА, окрадоха ги!!! Трябва НЕЗАБАВНО ДА СПРЕ по-нататъшния грабеж на парите ни за пенсии и да се премине към ИЗЦЯЛО СОЛИДАРНА ПЕНСИОННА СИСТЕМА, но не като сегашната, защото, всеки закон трябва да има УПОРА В КОНСТИТУЦИЯТА: ДЪРЖАВАТА, ТОВА НЕ СА САМО РАБОТЕЩИТЕ!!!1. В Конституцията няма разпоредба регламентираща пенсии за ТРУДОВ ПРИНОС, затова работещите гражданите сме се обединили за защита на своите интереси (съгласно Чл.12 от К-ята) в чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капиталова система Сребърен фонд- ТОВА Е ВЗАИМНО ОСИГУРЯВАНЕ ОТ РАБОТЕЩИТЕ ДНЕС, ЗА РАБОТИЛИТЕ ВЧЕРА!2. Държавата ТРЯБВА незабавно да си поеме задълженията по Чл.51 от К-ята и спре да плаща от парите за пенсиите за ТРУДОВ ПРИНОС социалните помощи, КОИТО НЕ СА ПЕНСИИ ЗА ТРУДОВ ПРИНОС, Йезуитски наречени: - Вдовишките социални добавки, Добавки за възраст, Социални пенсии, Президентски пенсии и други подобни плащания- ТОВА ПО КОНСТИТУЦИЯ Е СОЦИАЛНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА!!3. Здравното взаимно осигуряване за инвалидност, наречено ЗЛОУМИШЛЕНО - Инвалидни пенсии, съгласно Чл.52 от К-ята, ТРЯБВА да се плаща от Здравните осигуровки- ТОВА ПО КОНСТИТУЦИЯ Е ЗДРАВНО ВЗАИМНО ОСИГУРЯВАНЕ, подпомагано от Държавата!!!4. Максималния размер на СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, задължително ТРЯБВА да е под размера на минималната пенсия от 136лв, КОЯТО Е ДОХОД ЗА ЧЕСТЕН ТРУД, ПРЕЗ ЦЯЛ ЖИВОТ- ТОВА Е СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ5. Съгласно Чл.60 от К-ята, РАЗЛИЧНОТО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ, И ТАВАНИТЕ за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ (сега ДАНЪК ДИВИДЕНТ е само 5%, а искат да го намалят на 1%...!)!!!- ЕТО ТОВА Е РАЗЛИКАТА, МЕЖДУ ДЯНКОВИТЕ СВРЪХ-ЛИБЕРАЛНИ ДИВАЩИНИ И МОЕТО РАЗБИРАНЕ ЗА РЕФОРМИ???
53
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
64-ТИЧети коментари 62 и 63...
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румене-е-е-е, какво направи с примера, който ти дадох и заради който вкараха тези тавани? Трудно ли ти е?
51
1
 
4
 
! Отговори
190-ти, преди 12 години
Анонимнико,- Ако някой има 300 000 лв., ТРЯБВА ДА Е ПЪЛЕН ***..., ТА ДА ГИ ВНЕСЕ ЗА ПЕНСИИ, ВМЕСТО НА ВЛОГ...- Мисили, бе момче...
50
1
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Анонимнико - 60Какава е връзката и кой я е измислил...
49
0
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Реалисте,Има една нова народна мъдрост...:"... - ДЕПУТАТ ОТ ЗАПЛАТА НЕ СЕ "ХРАНИ"..."
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от немислещи. Тавана на пенсиите и тавана на осигурителната сума са пряко свързани един с друг, но .... пак трябва да се мисли.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неграмотнико, точно заради това ти го написах, ама пуста глава като не схваща. Виж примера, който съм ти дал, приложи този член 70 и се опитай да схванеш!