Съчетание с (прерязани) ленти за Борисов

Предсрочен вот е малко вероятен, твърди германски анализатор
Обновена: 14 яну 2012 19:15 | 14 яну 2012 19:02,
714
Съчетание с (прерязани) ленти за Борисов
Снимка: Булфото

2012 няма да е годината на решителни реформи в България, а на новия сезон на "Борисов-Строител". Предсрочни избори са малко вероятни, както и подаръци за българските граждани, смята д-р Марко Арндт от Фондация "Конрад Аденауер".

Според анализатора българпският премиер знае добре, че партията му няма да получи друг шанс да управлява удобно и с малцинство в парламента.

"Единствено някакъв много тежък управленски крах или непредвидено събитие може да измести развитието на нещата в друга посока", смята шефът на бюрото на близката до германските християндемократи фондация.

Д-р Арндт отхвърля прогнозите на редица български политолози за неизбежността на предсрочния вот през настоящата година.

"Успехът на ГЕРБ на миналогодишните избори говори както за подкрепа за политиката на правителството, така и за недоверие, че другите партии са в състояние да се справят по-добре, ако вземат властта. В България все по-отчетливо се утвърждава триполюсен политически модел, при който сцената е поделена между десните партии, ДПС в центъра и БСП вляво", смята германският експерт.

Съчетание с (прерязани) ленти

Според него през 2012 българите ще продължат да наблюдават откриването на обекти от страна на премиера Борисов и неговите министри.

"Правителството вече няма време да извърши още от нужните на България болезнени реформи. Само година и половина делят управляващите от редовните избори през 2013-та, а в Европа няма правителство, което да прави болезнени реформи преди избори. При преполовен управленски мандат правителството вече няма време за нови "жестокости", убеден е д-р Арндт.

Той дава пример с пенсионната реформа - в България бе решено, че възрастта за пенсиониране ще се вдига с по четири месеца всяка година, докато Германия възприе по-лек вариант: всяка година с месец до 67 години за мъжете и 65 за жените.

И тази година без подаръци

"Липсата на перспектива за предсрочни избори и кризата ще оставят и тази година българите без подаръци от страна на управляващите. Правителството ще продължи политиката си на "финансова стабилност на всяка цена", което означава, че няма да има скок в благосъстоянието, смята д-р Арндт.

"В същото време Борисов и колегите му в правителството по никакъв начин няма да търсят конфликти с профсъюзите и останалите влиятелни организации в страната. Това не се прави пред избори", категоричен е германският експерт в интервю за "Дойче Веле".

Той не отрича, че животът в България е тежък, но според него е за предпочитане, а благосъстоянието на хората да расте макар и бавно, отколкото страната да изпадне в състоянието на Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
3
 
22
 
! Отговори
do 656 преди 12 години
Ванга не е казала "Ще дойде един бивш комунист дето ще пази Царо и ще сьбере пари за генералски чин от мутрите, той ще изгони комунистите и ще вьзрорди Бьлгария" Така че са ти напразни напьните .
412
1
 
5
 
! Отговори
a преди 12 години
Mnogo ste naivni ako ne ste razbrali dosega, che komunistite suzdadoha Boiko i toi e nai-goliamata mutra i nomenklaturchik,bivsh telohranitel na Tato,dupelizec na Tzarq i oshte kvo li ne...Ubiec i Kradec!
411
5
 
26
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Успехът на миналогодишните избори не говори за никаква подкрепа. Този успех е резултат на купените гласове на ***, а ГЕРБ продължава да прокарва малоумностите си в парламента благодарения на шайка продажници, на които беше платено да напуснат партиите си и продължава да им се плаща, за да гласуват "правилно". Като сте толкова принципни защо не внесете продложение всеки напуснал парламентарната си група да напусне и парламента, и да бъде заменен от друг от същата група. А герберчета ***
410
4
 
30
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Понеже разочарованието е най-бързия път към безразличието, премиерът направи всичко възможно за две години и половина да разочарова колкото се може повече народ...и не само от привържениците си...
409
0
 
4
 
! Отговори
поглед преди 12 години
653 какво ще кажеш за "византийските номера" на най-древната европейска култура, с какво се различават от номерата на практикуващите най-древната професия!
408
2
 
32
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Добре, че е само с прерязани ленти! Ако знаете как му се иска съчетанието да е с бухалки, но не му стиска...
407
5
 
5
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Като вижда този заспал, циганясал народ, какво друго да прогнозира за България германица.Така както сме я подкарали, герберите ще ни управлява още 50 години и това хич не е трудно да се прогнозира.
406
11
 
3
 
! Отговори
До 623 преди 12 години
Има и друго нещо. Гърците са една от най старите ( ако не и най старата) нация на Европа. А ние сме преселници и западен Сибир и Алтай. В нас тече още азиатска кръв.Погледнете няма някъде по света да стане обир, убийство,фалшификация, самолетна, корабна и каква да е катастрофа и да няма българин.А да сте чули такова нещо за гърците?
405
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
днес си синичък утре червеничък
404
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
92 година Бойко червен Цецо червен Фидосова червена Цачева червена и много други знайни и незнайни
403
2
 
14
 
! Отговори
Бранкова преди 12 години
А защо мислите че Герб не са поредните комунисти на прехода и какви бяха те 92 година някой може ли да ми каже
402
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да въстанем април нема БСП нема Герб
401
1
 
0
 
! Отговори
зрител преди 12 години
636 разликата м/у мен и теб е ,че аз САМ си взимам пържолите а такива като ТЕБ чакат да им подхвърлят останките от трапезата - ***, лаещ овчарка само като я види.
400
9
 
4
 
! Отговори
демос преди 12 години
Комунисти и престарели комсомолци.Партията ви е умряло куче.И в реанимация да го вкарате ,стволови клетки да му пресадите ,това е положението.Партията ви е АУТ на бунището на историята.Не подлежи на рециклиране...
399
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Народа ще въстане април месец запомнете
398
1
 
22
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Докато се лашкаме 22 години от Русия до САЩ и ЕС, китайците станаха суперсила...и в икономиката и в много други неща...а ние що ги ручааме жабетата...??? И отново сме неправилно ориентирани...и нищо не правим, за да се подобрят нещата...напротив...
397
1
 
2
 
! Отговори
до 642 преди 12 години
така но те мафията и бандитите как го допуснаха
396
9
 
6
 
! Отговори
Шико преди 12 години
Ей ора я съм си най добре при Герб и изобщо ми не дреме за вазе
395
12
 
6
 
! Отговори
коко преди 12 години
Колкото Бойко да не се харесва на мнозина,истината е една-в България в момента няма друга алтернатива.
394
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честит Бангю Васил Боко