Съчетание с (прерязани) ленти за Борисов

Предсрочен вот е малко вероятен, твърди германски анализатор
Обновена: 14 яну 2012 19:15 | 14 яну 2012 19:02,
714
Съчетание с (прерязани) ленти за Борисов
Снимка: Булфото

2012 няма да е годината на решителни реформи в България, а на новия сезон на "Борисов-Строител". Предсрочни избори са малко вероятни, както и подаръци за българските граждани, смята д-р Марко Арндт от Фондация "Конрад Аденауер".

Според анализатора българпският премиер знае добре, че партията му няма да получи друг шанс да управлява удобно и с малцинство в парламента.

"Единствено някакъв много тежък управленски крах или непредвидено събитие може да измести развитието на нещата в друга посока", смята шефът на бюрото на близката до германските християндемократи фондация.

Д-р Арндт отхвърля прогнозите на редица български политолози за неизбежността на предсрочния вот през настоящата година.

"Успехът на ГЕРБ на миналогодишните избори говори както за подкрепа за политиката на правителството, така и за недоверие, че другите партии са в състояние да се справят по-добре, ако вземат властта. В България все по-отчетливо се утвърждава триполюсен политически модел, при който сцената е поделена между десните партии, ДПС в центъра и БСП вляво", смята германският експерт.

Съчетание с (прерязани) ленти

Според него през 2012 българите ще продължат да наблюдават откриването на обекти от страна на премиера Борисов и неговите министри.

"Правителството вече няма време да извърши още от нужните на България болезнени реформи. Само година и половина делят управляващите от редовните избори през 2013-та, а в Европа няма правителство, което да прави болезнени реформи преди избори. При преполовен управленски мандат правителството вече няма време за нови "жестокости", убеден е д-р Арндт.

Той дава пример с пенсионната реформа - в България бе решено, че възрастта за пенсиониране ще се вдига с по четири месеца всяка година, докато Германия възприе по-лек вариант: всяка година с месец до 67 години за мъжете и 65 за жените.

И тази година без подаръци

"Липсата на перспектива за предсрочни избори и кризата ще оставят и тази година българите без подаръци от страна на управляващите. Правителството ще продължи политиката си на "финансова стабилност на всяка цена", което означава, че няма да има скок в благосъстоянието, смята д-р Арндт.

"В същото време Борисов и колегите му в правителството по никакъв начин няма да търсят конфликти с профсъюзите и останалите влиятелни организации в страната. Това не се прави пред избори", категоричен е германският експерт в интервю за "Дойче Веле".

Той не отрича, че животът в България е тежък, но според него е за предпочитане, а благосъстоянието на хората да расте макар и бавно, отколкото страната да изпадне в състоянието на Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
373
2
 
9
 
! Отговори
До Странджата преди 12 години
Само да ти кажа , че всички който се пишат за Гербери, са изгонени за некадърност от червената партия през 90 години .Така , че У лево *** червена .
372
2
 
7
 
! Отговори
До 607 преди 12 години
В тоя ред на мисли бойковистите, също като Божидар Димитров, имат объркана ориентация ляво-дясно и който каже нещо против Борисов, го обявяват за ***. Така бойковистите обичат да наричат по форумите в интернет всеки, който не се радва на Бойко. По-рано през годините сините наричаха БСП и всеки, който е против тях комунисти. Сега терминът е сменен със съответстващ на по-ниското културно равнище на сегашното управление.И понеже от време на време и Синята коалиция нещо критикува по някакви въпроси герберите, веднага им лепят и на тях етикета сини ***. Всички, освен ГЕРБ, са ***.Само че в ГЕРБ не липсват агенти на ДС, като Божидар Димитров. Има такива и областни управители, и депутати и др. назначени от ГЕРБ. Има и наследствени, и бивши комунисти. Това не ги смущава. Те обичат да говорят против ДС и комунистите. Положението граничи с шизофрения.Всъщност *** са самите бойковисти. Типични. Никакви други мнения не признават, никакви други партии, само Бойко. Чист комунизъм.
371
1
 
5
 
! Отговори
До 604 преди 12 години
Не фалит за държавата държавата не знае как да започне да гради! Всичко става постепенно! Въпрос е човек да има възгледи да направи нещо! *** пример за " Родопа " В колко градове го имаше това предприятие в кото работиха минимум 1800 човека ? а 92-3 го обявиха за фалит. При коя политическа партия и прочие.Това, че некадърните ни управляващи незнаят къде е хляба в страната и потенцияла й не е моя вина!
370
3
 
5
 
! Отговори
До 600 преди 12 години
СЕМИНАР В БАНКЯ ПО КАРТОФОВЪДСТВОАз вече се записах, приятели. Голям зор беше, ама баджанака се познава с бащата на шофьора на адаша Златев и ме уредиха. Не че и аз не можеше да звънна на Вальо, ама ще вземе човекът да се притесни, ще вземе да си помисли, че някаква корупционна схема се заформя на базата на адашлък.Та в понеделник заминавам. Първа смяна на семинара. Лично Той ще води първата смяна затуй беше напънът. Втората смяна Мирославчо щял да я води, ама какво ти разбира участъков ветеринар от картофи!? Виж, ако бях се напънал да внеса някой друг ТИР с 20-годишно ирландско говеждо, тогава обезателно щях да се запиша на семинара при ветиринарния доктор. Но аз за съжаление съм все още от ония 2 000 000 семейства, които мноооого ги касае, ако *** картофи вземат че станат 2000 %. Ето затуй, бе брате, искам да се преместя при стотиците семейства около Боко, които двете хиляди процента не ги касаят. Освен това, искам да съм от тия стотици семейства, дето всяко едно от тях си има собствена магистрала, а не от двата милиона семейства, дето никаква си нямат.И също така, хич и не ща пенсия. Еее, ония двата милиона семейства да му мислят за пенсиите, аз искам да съм от тия стотици семейства около Боко, дето хич биля и не повдигат някакъв си там въпрос за пенсии, та да дразнят Бока те си имат свой си пенсионен фонд, всяко едно от тях, а не някакви си там неповдигаеми пенсии.Хем, като се притурна към стотиците семейства, ав-то-***-ти-че-ски ставам ценен кадър, ехей! Казват, че при тях туй се придавало по наследство видиш ли, брат`чед! Набутам ли се в стотиците около Бока, шапка на тояга! Хич и няма да му мисля, нито за мене си, нито за децата, хайде холан и за внуци и правнуци, да са ми честити, кога се родят! Ценният кадър по наследство се предава, това е то. Какво ще ти седя ази туканачка, да се дипля като бълха в пазва у тия 2 милиона, безценните, с двете си хиляди процента картофи и да се надям и препотявам, белким не ме забележат, га доди времето за съкращения!Затуй булята в неделя ще ми приготви голямата чанта, карираната от сезал, дето всичко поема и хайде на трена. Пуф-паф, пуф-паф и до зараната съм у Софията. А оттам на рейсчето и право на семинаря у Банкя, при Боко, по картофовъдство. Па ще гледам и по-ранко да се завъртя, Боко може да ме земе у неговата къщица да преспивам. Че кво толкова, човещина е, ще му кажа: Боко, аз и пешкир си нося и възглавье, а Боко! Що да са хабя по тия хотели-мотели, и те станаха 2000 %. Пък и нали ще ставам ценен кадър, по-близичко требе да съм до Него.Оти е рекнато: Който е близо до Боко, е ценен кадър, който е далеч на ти 2000 %, а сега духай супата, да ти доди акъла углаве!
369
2
 
6
 
! Отговори
До Марк преди 12 години
Абе *** , ти към успелите ли се причисляваш , бегай да закусваш филия със мас.
368
9
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Този плач, това виене на *** може да се изтълкува само по един начин... - плачете за Доган ефенди другари, за финансовите му порции, защото за всеки е ясно, че сами сте въздух под налягане...
367
3
 
2
 
! Отговори
не ме е срам преди 12 години
133 къде си протестирал бе..на манифестациите пред мавзолия ли!?
366
2
 
3
 
! Отговори
598 преди 12 години
Ако говорим за кадърност не се хваля на 20 имах 30 подчинение на работна позиция която заслужих без више образования само с акъл, пот и 20 часова работа (за добра заплата). На кое сме безсилни, че не мълчим като вас!? А ти като имаш хабер от цялата ситуация надолу съм писал 1 пост Кой създаде СДС, БСП защо не отговори на него ? Отностно за шистовия газ то и пловдив е далеко ама стачкуват. Въпрос на едининение!
365
3
 
11
 
! Отговори
мнение преди 12 години
В България трябва да се повтори 97 г, но в по-остър вариант и с ритници да си заминават всички. България трябва да бъде управлявана от хора отвън.Съжалявам да го кажа,но това е категоричното ми мнение.
364
6
 
9
 
! Отговори
До 596 преди 12 години
абе , не знам каво направи Герб освен да кара народа си да яде филия със мас а на кучетата да дава пържоли.
363
2
 
6
 
! Отговори
До 587 от същия преди 12 години
А къде са тези алтеративи? От комунизма насам само мълчат или хленчат по форумите кой ги управлява. Ето аз съм на 25 ще ти задам няколко въпроса?Как така за толкова десетилетия 1 премиер не се осъзна, че в земеделието и животновъдството е истинския хляб на народа? Защо 1 не проумя, че ако осигури работа на народа в държавни предприятия (хранителновкусови и прочие) Ще има чист ДДС. Доволна работна ръка ( същевременно и глас за партията) ? Прости въпроси дайте ми *** отговор.
362
3
 
4
 
! Отговори
Гейбърче преди 12 години
Знам че ние сме най-големият гаф в историята на България. Знам че ние докарахме страната до дъното на Европа. Но ние ще победим отново. Някой ще попита защо.Защото всичко годно и интелигентно се изнесе в чужбина и тук останаха само нашият любим електорат-***,чалгари,диви селяни, грозни силиконови пачаври,дебелогъзи мутри и некадърни простаци с основно образование. Те ще гласуват за нас отново.
361
1
 
4
 
! Отговори
133 преди 12 години
До 578,579.А ние пък продължаваме да работим за да изхраним и вас и бебетата ви. Мен пък ме е срам от вас и такива като вас, че се опитвате да оправдаете безсилието и некадърността си с нас. А колко сме били ние прости и колко сте вие можеш сам да си отговориш.А относно протестите, сигурен съм че съм протестирал повече от вас двамата и то във време когато това не беше съвсем безопасно.За шистовия газ в моя град няма протести защото е далеч от Добруджа иначе бих се включил в протеста веднага
360
2
 
7
 
! Отговори
До 596 преди 12 години
Писна ми да слушам как ГЕРБ нямали алтернатива. Това е абсолютна глупост. Всеки българин, всеки честен професионалист по икономика, финанси, право или в някаква хуманитарна област е алтернатива на тази безпросветност, на тази посредственост и на тази помиярщина, която се е настанила в българската политика.
359
5
 
3
 
! Отговори
До 593 от Срамежливи преди 12 години
Не ние, ще Ви я наврем защото няма никъква алтернатива освен тая мутра за БГ. Просто не можете да приемете фактите как една мутра прави за страната повече с новата си партия отколкото другите партий през годините. А Вие само се самосъжалявате търсите си виновници за мизерния ви живот и хленчите по форумите!
358
0
 
5
 
! Отговори
ДО 590 преди 12 години
Стига си бръщолевил ами прочети 586 и 587 коментар ,та белким влезе нещо в празната ти севернокорейска глава !!!!!
357
1
 
4
 
! Отговори
Ясновидец преди 12 години
Докато в България има неграмотни залухани бойковисти като 589 положението ще е същото и след 20 години.
356
2
 
3
 
! Отговори
До Странджата преди 12 години
Със тази ножица погледния добре и я запомни, защото като си отиде Борисов и компания , ще ви я завираме във черните ви дупки.
355
7
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
589Това беше направо в десетката... - много точно казано...
354
5
 
4
 
! Отговори
Срам ме е! До всички преди 12 години
Само да се дооточня отново казвам не съм привържаник на Б.Б. Но се вижда, че той се опитва да усвой еврофондовете било то за магистрали и прочие.Въпросът ми е към всички които го плюят, къква алтернатива имаме ? Някоя партия, която ще направи повече от това да реже лентички ? Май нямаме. Затова ще продължите да си мълчите. Ще чакаме да свършат лентичките и ще видим в къква насока ще се насочи тиквата.Толкова ли не го проумяха половината. Костов Ви го сложи, Доган, Царя, Станишев...