Плевнелиев и Попова се заклеха в Народното събрание

Официално мандатът на двамата започва да тече от 22 януари
Обновена: 19 яну 2012 10:51 | 19 яну 2012 10:17,
212
Плевнелиев и Попова се заклеха в Народното събрание
Снимка: Булфото

Новоизбраните президент и вицепрезидент на страната Росен Плевнелиев и Маргарита Попова положиха клетва в Народното събрание.

Председателят на парламента Цецка Цачева прочете клетвата, която двамата повториха след нея.

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се", изрекоха двамата.

Още по темата

След това Росен Плевнелиев и Маргарита Попова подписаха клетвения лист и изслушаха прави химните на България и на ЕС.

На тържествената церемония в НС са третият президент на Републиката Георги Първанов, предшествениците му Петър Стоянов и Желю Желев, премиерът Бойко Борисов, министрите от кабинета, Конституционният съд, патриарх Максим, дипломати и депутати.

Официално мандатът на двамата започва да тече от 22 януари, когато Плевнелиев и Попова ще поемат Дондуков 2 от ръцете на Първанов – Марин.

Преди да започне речта на новоизбрания президент, която тече в момента, депутатите от "Атака" начело с лидера си Волен Сидеров издигнаха плакати с надписи "Плевнелиев - "избран" с измама!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
еВа преди 11 години
Фандъкова-КГБ,БКП,ДС, Кристалина-Сталинка и пр.Защо биографиите на власт имащите са след 10 ноември.Но когато се "докопам" до информация за хората на Б.Б. БКП е задължителният елемент от живота им!Знае се,че премиерът ни е от" клана на Т.Живков " знае ли някой Маргарита Попова какво е работила преди 10 ноември?И някаква информация за родителите и?Аз ударих на камък!Даже за родния и град ни лъжат-София или ВелинградОбидно ми е да ни правят на ***.Логично е и тя да е от "техните".
169
0
 
1
 
! Отговори
ахилесовата пета преди 12 години
Интригата е най- силното оръжие..Не им се давайте !!!!Довършете започнатото от Александър Батенберг!!!
168
0
 
0
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
Ами ако е така , както го казваш, то излиза, че некомунистите сте един -двама, а всичко останало е от комунист нагоре. Б*х ти логиката.
167
0
 
6
 
! Отговори
88 преди 12 години
той жена си не може да оправи държавата ще оправя.***,то и вида му говори за безхарактерен човек.
166
0
 
3
 
! Отговори
До 182 преди 12 години
Е как да не е свързан с бившия комунистически режим, след като е син на бивш партиен лидер. Нали знаем как децата на бившите бяха обгрижвани и толерирани и от учители и от съседи и от цялото общество. Наивно е да мисли някой, че този г-н е успял само със собствени сили и способности.
165
2
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
Bulkata mu sega stana biznes dama!!! Kvo se e toa GRERBER!!! V vqrnost pred partqtata v tova se e zakle
164
0
 
5
 
! Отговори
Каква стана тя ? преди 12 години
Бойчо от с. Хераково с помощта на 1,55 млн. глави *** си назначи разсилен в сградата на "Дондуков" 2. Вчера този перко изчете два-три листа в Народното събрание. На това от БТВ и някои майтапчии казват - "президентска реч". Гледах церемонията и слушах Росчо. Останах с впечатление, че това момче не е разбрало, че няма никаква връзка между това което той изчете и правомощията на президента. По този начин той стана втория *** в държавата. Първия си е първи, той алтернатива няма.
163
0
 
7
 
! Отговори
коко преди 12 години
КЪДЕ МУ Е НА ПРЕЗИДЕНТА БУЛКАТА?Тя ли се крие,или президента я държи под ключ?У наше село никой не си крие булката,даже и помаците,само дето ги маскират със забрадки.
162
0
 
10
 
! Отговори
въпрсоче преди 12 години
И пак не ми стана ясно. Новият президент християнин или мюсюлманин е ?
161
3
 
6
 
! Отговори
Бенита преди 12 години
Не съм гласувала за Пленалиев, но му пожелавам успех,защото това ще е успех за България!Може да съм старомодна и консервативна, но смятам ,че съпругата му трябваше да присъства на церемонията. Това е уважение към избирателите, съпруга,децата и не на последно място и ролята на жена до успял мъж. Не случайно в Щатите и др. страни е немислимо дамата да отсъства. Това обединява, ако щете и нацията!
160
0
 
1
 
! Отговори
Harmony преди 12 години
Ще има ли търговия ?
159
4
 
6
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
TOVA NE E MOIA PREZIDENT!.TOZI PREZIDENT E IZBRAN S CIGANSKITE I TURSKITE GLASOVE!.NEKA IM E 4ESTIT CIGANSKO-TURSKIA PREZIDENT NA GERBERITE I GERBER4ETATA!.
158
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този е нормален президент само за кратуните като Боковата?! Плювналиев е нищо повече от дребно кутре от кучкарника на Тиквуняка, пале на каишка. Като му каже Големия господар ще джавка, като му каже ще мълчи. И трябва едно да знае - Вожда на герберите ще го държи изкъсо, я мръдне ще го отнесе, в толкоз далавери и беззакония е набъркан,че е лесен за отстрелване! Иначе наивниицте герберски нека се радват, това ще им е! Не е далеч времето , в което ще схванат, че са гризнали дръвцето здраво
157
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УСПЕХ- Г-Н ПЛЕВНЕЛИЕВ !!!!!
156
0
 
10
 
! Отговори
ОВЦАТА преди 12 години
Ще поживеем ,и ще видим ...!
155
0
 
19
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Колкото и да ни внушават,че Плевнелиев ще е независим и надпартиен президент, пък дори и той да си мисли и сънува подобни неща, Борисов нееднократно му показа, кой кара влака и, че ако не го беше предложил за кандидат президент на ГЕРБ, щеше да е господин никой! Дали до края на мандата на правителството през 2013г ,ще чуем президента да излезе с призив "Бойко, кажи си, хората ще те разберат"? Едва ли, почти 100% е сигурно,че Дондуков -2 ще остане безличен филиал на Банкя-1!
154
3
 
14
 
! Отговори
Dyado Mraz преди 12 години
Със сигурност Росене твоят началник Борисов,някога казващ: "В България ще потекат инвестиции" при срещата си с премиера Натаняхо употреби значението в преносния смисъл/не уточнявам защо/.Дори и Меркел силно лобираща за Борисов по параграф "друг",които не е уместно да спомена,дори и тя не знае какво казва в изказването си,че в България няма мафия.Ти Rосене когато говориш,че "Някои се опитват да променят историята и др.глупости",замисляш ли се вьобще какво ти дават да четеш ????! Аз ще ти подскажа,че никой не може да отрече че е съществувал Хитлер,политици мошеници в България,нито поповете служещи на Сатана,представяйки се са "отци",но всъщност служат на "звяра" заедно с Бенедикт 16-ти.Замисляш ли се когато четеш какво казваш с :"Движещата сила на политиката е противопоставянето ?????! Росене все пак не се излагай толkова от първия ден.С усмивката си заблуди и мен,та гласувах за тебе.
153
6
 
3
 
! Отговори
do 177 преди 12 години
Prosto se 4udq kak moje da ima takiva 4ernogledi hora. Tova 4e ne vi iznasq 4e ve4e t.nar. "socialisticheska partiq" e otvsqkude " OUT" ot vlastta ne zna4i, 4e imame nezazkonno izbran prezident. Estestveno moje da e mialo opiti za falshifikacii, no tova ne ozna4ava 4e te sa bili samo ot poddrujnici na GERB. Da ne bi dosega izborite da ne sa bili manipulirani?! Nai-golemiq problem na nas bulgarite e , 4e samo znaem da opluvame i nikoga ne se obedinqvame.Uspeh, g-n Prezident !
152
2
 
10
 
! Отговори
познай преди 12 години
Новият президент прекръсти ли се пред Библията?
151
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОЦЕ *** У ЗАТВОРУ!! 10 ГОДИШНОТО МАФИОТСТВАНЕ .. СЪСИПА СТРАНАТА, НАЙ МРЪСНОТО, КОРУМПИРАНО И НЕГРАМОТНО СЪЩЕСТВО !!! ГОЦЕ У ПАНДЕЛО!!