МВР се предоверило на самоубилия се Чочо

Цветанов: Най-големият ни критик бави дело срещу наркомафията
23 яну 2012 07:02,
125
МВР се предоверило на самоубилия се Чочо
Снимка: Impact Press Group

"Най-големият ни критик бави дело срещу наркомафията", разкрива в интервю за "24 часа" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
 

По думите му е интересно поведението на председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Тя е забавила над 50 дела, едно от които срещу емблематична фигура за наркотрафика в страните от Европа.

"Започваме да си задаваме въпроса дали това не е в услуга на организираната престъпност. Това внушава липсата на справедливост, която обществото очаква. Затова съм си позволявал по-остри изказвания с конкретни примери. Точно тази съдийка и този съюз бяха най-критични към дейността на МВР, а всъщност те са хората, които трябва да гарантират справедливост и принципи в интерес на обществото и държавността", казва Цветанов.

По случая „Мирослава” министърът на вътрешните работи признава, че е имало  предоверяване към единия заподозрян за убийството Стойчо Стоев – Чочо, който се самоуби пред полицаите.

Още по темата
 МВР шефът отбелязва, че Чочо е  съдействал на разследването с подробно описание на случилото се и посочил мястото, където е била заровена жертвата.

„Колегите обаче подцениха ситуацията, което доведе до неговото самоубийство. По случая е образувано следствено дело за изясняване на всички обстоятелства. На мястото е имало поемни лица, които са преки свидетели”, коментира Цветан Цветанов.

Според него е имало и слабост в начина на работа на ръководителя на звеното на БОП в Перник. Затова е назначено дисциплинарно производство. Когато приключи, резултатите ще бъдат оповестени, обещава  вътрешният министър.

„Оценката, която даде сестрата на Мирослава, е към него конкретно, а не към директора на РДВР-Перник, и представителите на ГДБОП-София”, уточни още вицепремиерът. Той разкри още, че по случая са използва и СРС-та и за момента няма трети заподозрян.

МВР шефът за пореден път опроверга информацията, че Чочо се е застрелял с оръжие на полицай. Спекулациите по случая той ги отдаде на хора, които искат да опетнят дейността на МВР.
Цветанов разказа как всъщност се е стигнало до двамата заподозрени за убийството на момичето - Марио Любенов-Заека и Стойчо Стоев-Чочо.

„Очерта се кръг от приятели и роднини от около 60 човека, които бяха близки на Мирослава. Колегите започнаха работа, като използваха и профила на предполагаемия извършител, изготвен от психолозите на МВР. От всичко, което имахме като кореспонденция между извършителите и близките на жертвата, изведохме по-тесен кръг от заподозрени”, каза вицепремиерът.

Така стигнали до Стойчо, който направил пълни самопризнания. Той е посочил в подробности за действията на неговия съучастник Марио Любенов.

На въпрос дали Стоев е разпитван през съдия, Цветанов отговаря:
„Всички процесуални действия са били под прякото наблюдение на окръжния прокурор на Перник и прокурор от Върховната касационна прокуратура”.

Според окръжния прокурор на Перник обаче Пламен Найденов показанията на самоубилия се Стоев не са дадени пред съдия, а пред полицаи, след като се е провалил на полиграфа, което означава, че може да не бъдат използвани в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина, прави са тези, които твърдят, че само кучето, при това заето от Червения кръст, си е свършило добре работата. И защо изобщо е било необходимо куче и дълго търсене на трупа, след като Стоев уж си е признал участието в убийството? Частична амнезия ли е имал по въпроса къде е захвърлено момичето? Горкото дете!
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не на нас тея лафове. Защо бият невинни хора в центъра на града и им слагат белезници, а се доверяват на един убиец "най-големите професионалисти"? Защо му трябваше на Чочо да се "самоубива" с три куршума? Цветанов ли нареди да се самоубие Чочо?
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов,престанете с цирковете и кажете защо убихте Мирослава
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо си мисли: какво ли ме чака, като падна от власт?
88
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Правителството изспуска контрола в държавата ...народният гняв ше излезе на улицата тогава да му мислят ....МИЛИЦИОНЕРИТЕ ...те са престъпниците в държавата всичко става под техно командване което е поръчано от настоящето правителство ...МАФИЯТА В НАШАТА ДЪРЖАВА Е НАСТОЯЩЕТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!!
87
0
 
7
 
! Отговори
кучето преди 12 години
От цялата история човек си прави извод ,че само кучето си е свършило работата За предоверилите се *** милиционери --оглозгани кучешки кокали ,а за *** им министър--затвор
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимката на УРОДА по-горе е взета от рекламен плакат на хапчета против запек.На същия плакат е написано--с герб изхождането е приятно ,гласувайте за герб
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яяяя! били се предоверили! Ново 20:) Щеше да е много смешно ако не е тъжно!
84
0
 
13
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 12 години
"Най-големият ни критик бави дело срещу наркомафията"Това е типично за милиционерите - ти им казваш не си вършите добре работата, те ти отговарят: "А вие защо биете ***"
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има дела които се бавят с години и то нарочно, а не по случайност.
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Abe po-dobre che sa go samoubili..inache shteshe da leji uslovno, za pogubvaneto na sportistka, za koqto se kazva, che e imala golqm potencial. Da ne govorim, che nqma ABSOLUITNO nishto obshto s cqlata istoriq za nsledstva i t.n. Mlado momiche si otide, zaradi alchnostta na razni neshtastnici. Da go samoubiqt i drugiqt, nai-dobre shte e.
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В този случаи са се предоверили а в случая с 5 те кутии цигари са се презастраховали като са ги набили предварително !Като в приказката за стомната защо да го биеш след като я счупи .
80
0
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЧОКО,- ВИЖ КОЛКО Е ПРОСТО...- ЕДНА РАБОТА, ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СВЪРШИ, ТОЗИ КОЙТО ТРЯБВА ДА Я СВЪРШИ Е ...:- ИЛИ НЕКАДЪРЕН ИЛИ... ПОДКУПЕН...- САМО НЕ КАЗВАЙ, ЧЕ - ЗАМ. НАЧАЛНИК ГДБОП И ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР, ПРИДРУЖАВАНИ ОТ ПОНЕ НЯКОЛКО ДРУГИ "БАШ ПОЛИЦАЙ"... СА..., - НЕКАДЪРНИЦИ...!!!-
79
0
 
8
 
! Отговори
Старшинка Цекича преди 12 години
"Най-големият ни критик бави дело срещу наркомафията", разкрива в интервю за "24 часа" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. ...........ТОЕСТ СРЕЩУ КОНКУРЕНЦИЯТА .. Е ТА ЗА ТВА ЛИ ВЗЕХМЕ ВЛАСТТА И ФАЛШИФИЦИРАХМЕ И ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ , НЕКВА СЪДИЙКА ДА НИ КЛАТИ ............ВСИЧКО ОТ НАРКОТИЦИ ...ДО ОРЪЖИЕ , КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ И КВОТО СЕ СЕТИТЕ , ТРЕБА ДА МИНАВА ПРЕЗ НАС ...........НИКАКВА КОНКУРЕНЦИЯ , ЯСЕН ЛИ СЪМ ....
78
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да се предовериш означава да имаш на някого довеврие, та да е в повече от нужното или което той залужава... пита се защо полицията вярва и се доверява, та чак се предоверява на потенциални или действащи престъпници, а не вярва на нормалните хора ? в един отбор ли играят с престъпниците, та да си вярват до степен предоверяване?
77
0
 
12
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Стара българска мъдрост: Човешката лудост си е за човека, но лудостта на правителството, е за целия народ!
76
0
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЧОКО,- НЕ ТЕ ПИТАМЕ... " - КАК ГО УБИХТЕ...?"- ПИТАМЕ... " - ЗАЩО ГО УБИХТЕ...???"НЕ СЕ ПРАВИ НА ДЯДО ТЪПЧО, ОТ ГОРНО ***...
75
0
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОЖЕ КАКВИ НАИВНИ ДУШИЦИ..."... - По случая Мирослава министърът на вътрешните работи признава, че е имало предоверяване към единия заподозрян за убийството Стойчо Стоев Чочо..."- БОЖЕ КАКВИ НАИВНИЦИ РАБОТЕЛИ В МВР И НСБОП..., ДОБРОДУШКОВЦИ..., ПОЛУОЛИГОФРЕНЧЕТА... ДАЖЕ *** ДЕСЕТИНА ГОДИШНИ "МЕКИ КИТКИ" НА ПОДУЕНЕ... ИЗГЛЕЖДАТ КАТО ПРОФЕСОРИ ПРЕД ТЕЗИ "НЕВИННИ ДЕЧИЦА НА ПРИРОДАТА"...
74
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Внимавайте какво пишете срещу ГЕРБ , защото родната полиция проверява къщите на хората против ГЕРБ и Бойко Борисов ! "Проверяват, когато единици пишат. Като всички пишат срещу ГЕЙБ, кого да проверят по-напред?
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С появата на Вапцаров за първи път социалните стремежи на епохата след Първата империалистическа война зазвучават така открито и наложително като израз на народна съдба, като историческа повеля на народа. У Вапцаров необходимостта от социално преустройство на обществото разкри напълно дълбоките си корени в историческия живот на народа. Участта на отделния човек, тревогите на днешния ден, вечните, мъчителни въпроси за смисъла на нашия живот, очакванията от утрешния ден, оправданието на духовните мечти и ламтежи у човека в поезията на Вапцаров като в ярък фокус намериха изведнъж истинска реална цел, добиха истинската си жизнена яснота. Човекът със своя животворен, обновителен труд се изправи с целия си ръст като герой творец в живота и в поезията. В песните на Вапцаров обикновеният човек от народа получи ново високо призвание. Народът истинското си утвърждение.Творецът, който създаваше този нов свят в поезията, не можеше да няма свои определени възгледи върху поетичното творчество. Щом правиш революционна поезия казва Вапцаров.. ...трябва да отбраняваш и да нападаш с нея." Затова и за Вапцаров поетичното слово беше слово-оръжие. Но за да може словото да се превърне в оръжие, то трябва да бъде убеждение, вяра, страст. Ето кое придава на Вапцаровата поезия онова магическо действие, което ви кара почувствате как растат крилата на вярата и у вас. Поетът не размахва пред врага меч. Нищо в поезията на Вапцаров не ни напомня бунтовния зов на Чинтулов: Вятър ечи, Балкан стене. .. всички на оръжие!" В нея няма да срещнете и разбунените тълпи на Смирненски, които Спартак повежда за разплата желязна" с метежния зов: На крак, братя роби, на крак!" Борбата е започнала отдавна. Тя се води на живот и смърт... и в нея няма пощада. Сега най-силното оръжие е вярата.