Плевнелиев говори като силен премиер с ясна визия, видя ДСБ

Тъмносините очакват митрополитите агенти да се оттеглят
Обновена: 23 яну 2012 14:38 | 23 яну 2012 14:33,
88
Плевнелиев говори като силен премиер с ясна визия, видя ДСБ
Снимка: Impact Press Group

ДСБ оцени словото на Росен Плевнелиев при стъпването му в длъжност „като изключително силна президентска реч, която подобава на премиер с ясна визия“ 

„Такава реч не сме чували със сигурност откакто министър-председател е Бойко Борисов“, заяви заместник-председателят на партията Светослав Малинов.

Според него в президентската реч е имало ясна програма пред българското правителство, която е добре да бъде претворена в дела.

Затова тъмносините съветват новия държавен глава да използва всички възможности по Конституция, за да реализира заявените приоритети.

От ДСБ припомниха, че на втория тур на президентските избори са дали подкрепата си за Росен Плевнелиев и затова искат сега да проверят неговите най-добри намерения.

Тест за държавния глава е да свиква Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) поне веднъж на три месеца, отбеляза Светослав Малинов. Като една от неотложните теми, които според ДСБ трябва да бъде разгледана в КСНС, е финансовият пакт.

Още по темата
Зам.-председателят на ДСБ коментира и случая с акцията в Мировяне, при която потърпевши се оплакаха от полицейско насилие, а премиерът Борисов поиска наказания в МВР.

„Забелязваме с тревога сигналите за полицейско насилие, снели сме доверието от министър Цветан Цветанов отдавна, искаме оставката му и се надяваме да има действия в тази посока“, отсече Светослав Малинов.

ДСБ са стъписани от мащабите на комунистическото проникване в ръководните органи на религиозните общности и особено в Светия синод на Българската православна църква. 

Агентите на бившата ДС от различните вероизповедания у нас, чиито имена бяха разкрити от комисията по досиетата, не могат повече да упражняват своите длъжности в църквата и в изповеданията, тъй като са загубили авторитета си на духовни водачи, смятат тъмносините.

От партията настояват сега, след като Българската православна църква е "освободена от скритата зависимост" от бившия репресивен апарат, както и останалите религиозни общности, да осъдят открито комунистическия режим и да отдадат почит на загиналите заради вярата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откога ДСБ са фактор в политиката,за да правят изказвания.
60
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** + *** + Мавър = ДСБ!
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе къде е Янка, тя (той) не се е изказала, къде са и другите въртогъзи РЗСета?
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък видях а и съм 100% уверен , че това не е президента, който ще е президент на Р.България а ще е кукла на конци с главен кукловод - краля слънце, народния милиционер, любимеца на тиквите Б.Б. XVI. Жалко но е факт.
57
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на *** от ДСБ!
56
1
 
4
 
! Отговори
До 62 преди 12 години
Отговор: Роско Плюнката е Цецо.
55
7
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 12 години
На една маса седнали четирима души: Желю, Петър, Георги и Росен.Въпрос: Кой от четиримата е Роско Плюнката?
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господа политици или както там се наричате, защо продължавате да се правите на ощипани девици? До 18.11.1989 год. всички архиви на ДС, или КДС бяха преработени и там остана само ненужна информация. След тая дата там бъркаха доста хора, включително и вашия Иван. Сега видите ли сте изненадани, аз пък не съм и много се съмнявам в достоверноста на информацията. Е някой трябва да бъде манипулиран. Сега е ред на светите отци. Разбирайте го както искате. Не е нужно да ме опонирате. Това е истината.
53
9
 
14
 
! Отговори
Супер анонимен преди 12 години
Един мъж , който не може да убеди жена си да застане до него - се чудя как ще убеди когото и да било в своите тези?!
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първановият "голЕм шлем" трябва да бъде отрицателен пример какво не трябва да прави нашия президент.
51
3
 
6
 
! Отговори
kj преди 12 години
"Плевнелиев говори като силен премиер с ясна визия, видя ДСБ " Та Плевнята какъв е президент или премиер,Това само Бат Бойко и Чък Норис го могат,не и Плевнята
50
5
 
6
 
! Отговори
да, ама не преди 12 години
Типично е за Бойко да избира най-неподходящите хора, достатъчно е само да са винаги в готовност да се наведат когато им каже (да му завържат обувките, де - да не си помислихте нещо друго...)
49
6
 
8
 
! Отговори
демократ преди 12 години
ДСБ дадоха подкрепа и за правителствата на Бойчетомакар,че имаше ченге. Сега пак е дават на Плевналиев.Никой не е дал правото на Малинов да говори, че ДСБ са гласували за Росенчо.Ако той е гласувал-да, но не и всички привърженици на ДСБ.Пак правят грешка,но тя е за тяхна сметка.С подкрепата си за Борисов те загубиха своите привърженици.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
52,жалък коментар, който нарушава правилата
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце е престъпник и лъжец, та и речта му беше такава.
46
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗА Европейския Съюз ли сте? (+)ЗА Евразийски съюз ли сте? (-)Да преброим нагласите на уважаемите читатели и писатели във форума.
45
4
 
8
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Ще видим, ще видим! Обнадеждаващо е това, което са видели, дано само не си останем с виждането, и с приказките! Във всеки случай, след 10 години Първанов, Плевнелиев е, като глътка свеж въздух, дано да съм прав, де!
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Роден съм през 1730 година. Някъде в Ирландия. Програмата даде, че съм бил жена пастир...Ами ние? И тогава и сега сте уфце! Дрянов кривак за вас, яко стригане и доене, после колене и дране!
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, какво искате ? Това не е партиен президент, а бизнес-президент. Сега ще ви санира панелките, ще създаде работни места за няколко месеца. Дано да се сети да реновира и новото строителство, докато още не е паднало от някой земетръс.
42
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали е възможно Първанов да бъде съден за превишаване на пълномощията си при преговорите си с Путин относно АЕЦ Белене?(+) да(-) не