Плевнелиев говори като силен премиер с ясна визия, видя ДСБ

Тъмносините очакват митрополитите агенти да се оттеглят
Обновена: 23 яну 2012 14:38 | 23 яну 2012 14:33,
88
Плевнелиев говори като силен премиер с ясна визия, видя ДСБ
Снимка: Impact Press Group

ДСБ оцени словото на Росен Плевнелиев при стъпването му в длъжност „като изключително силна президентска реч, която подобава на премиер с ясна визия“ 

„Такава реч не сме чували със сигурност откакто министър-председател е Бойко Борисов“, заяви заместник-председателят на партията Светослав Малинов.

Според него в президентската реч е имало ясна програма пред българското правителство, която е добре да бъде претворена в дела.

Затова тъмносините съветват новия държавен глава да използва всички възможности по Конституция, за да реализира заявените приоритети.

От ДСБ припомниха, че на втория тур на президентските избори са дали подкрепата си за Росен Плевнелиев и затова искат сега да проверят неговите най-добри намерения.

Тест за държавния глава е да свиква Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) поне веднъж на три месеца, отбеляза Светослав Малинов. Като една от неотложните теми, които според ДСБ трябва да бъде разгледана в КСНС, е финансовият пакт.

Още по темата
Зам.-председателят на ДСБ коментира и случая с акцията в Мировяне, при която потърпевши се оплакаха от полицейско насилие, а премиерът Борисов поиска наказания в МВР.

„Забелязваме с тревога сигналите за полицейско насилие, снели сме доверието от министър Цветан Цветанов отдавна, искаме оставката му и се надяваме да има действия в тази посока“, отсече Светослав Малинов.

ДСБ са стъписани от мащабите на комунистическото проникване в ръководните органи на религиозните общности и особено в Светия синод на Българската православна църква. 

Агентите на бившата ДС от различните вероизповедания у нас, чиито имена бяха разкрити от комисията по досиетата, не могат повече да упражняват своите длъжности в църквата и в изповеданията, тъй като са загубили авторитета си на духовни водачи, смятат тъмносините.

От партията настояват сега, след като Българската православна църква е "освободена от скритата зависимост" от бившия репресивен апарат, както и останалите религиозни общности, да осъдят открито комунистическия режим и да отдадат почит на загиналите заради вярата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е стъписани са колко пък да са стъписани, като по едно време сините раздаваха имоти и заводи за стотинки на партийни другари, кои бяха светия донос, скоро ще пълзят и ще се разцепят на още 230 партии сините комуноиди.
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такава реч не сме чували със сигурност откакто...Сталин откри парада на 7 ноември 1941 г. в Москва!
19
7
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Стига с тези картончета. 22 години само с глупости ни занимавате. Като бяхте на власт, защо не изкарахте досиетата? Защото и вие сте с картончета.
18
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДСБ оцени словото на Росен Плевнелиев при стъпването му в длъжност като изключително силна президентска реч, която подобава на премиер с ясна визия ...Е, малко гейски го дава, мека китка, но това е модерно днес! Я вижте онова сладко пухкаво *** от министерството на икономиката! Да го нащипеш по бузките, сладуран!
17
0
 
13
 
! Отговори
Катарзис преди 12 години
Сигурно ДС агентите в Светия Синод са повече от 12. Защото тия, които са вербувани след 1989 г.,когато формално "бе закрита" ДС, няма да имат картончета ! Затова Българската православна църква трябва да бъде оглавена от безкористен Божи служител от типа на отец Иван или отец Добри !
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си чувал случайно за такива или имаш скрити източници , но какво не си чувал на каго ли от вас ви пука вече за тази работа.
15
2
 
11
 
! Отговори
хихихи преди 12 години
Шпаклата е извадена...има сочни местенца при Росенчо-сега да се намърдат там пък после ние да му мислим!!!
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре би било първо ДСБ да се стъписат от агентите и бившите комунисти в собствените си редици и чак след това да се стъписват от агентите по други места.
13
0
 
5
 
! Отговори
Катарзис преди 12 години
Сигурно ДС агентите н Светия Синод са повече от 12. Защото тия, които са вербувани след 1989 г.,когато формално бе закрита ДС, нямат картончета ! Затова Българската православна църква трябва да бъде оглавена от безкористен Божи служител от типа на отец Иван или отец Добри !
12
0
 
2
 
! Отговори
ЛД преди 12 години
Точно това е лошото,че се приказките гледаме...А какво е казал Лао Дзъ ???
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Премиер го нарича оная синкя, от партията-лилипут.
10
8
 
10
 
! Отговори
вече е ясно! преди 12 години
ДСБ----троянскикон в СДС!
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ко стаа с агентите от ДСБ? Тях кога такова.......
8
3
 
10
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Еее,сега Бойко ще спи спокойно,защото над него ще...бди един силен президент и сигуренглавнокомандващ на...остатъците,от българската армия.
7
1
 
9
 
! Отговори
роската преди 12 години
Пастирката- премиер??????????????Не четете ли какво пишете???????????????
6
2
 
6
 
! Отговори
Валката преди 12 години
Да живеят моите авери от гей дружинка ,,Детелинка,,
5
8
 
11
 
! Отговори
КОИ СА СИНИТЕ? преди 12 години
.....***,светло ***,тъмно ***,....все ***!Общо----2%,електорат .....!
4
4
 
11
 
! Отговори
Нещо не Ви Вярвам преди 12 години
"ДСБ са стъписани от мащабите на комунистическото проникване в ръководните органи на религиозните общности " - " Плевнелиев говори като силен премиер с ясна визия, видя ДСБ"Тея ситурно се шегуват - нали точно Иван Костов искаше оставката на правителството га ГЕРБНали от 1997-2001 цялата власт беше в ръцете му и не отвори досиетата - Ся ако каже че не е знаел за какво иде реч - и че се стъписва - голям смях ще паднестрина Пена от Левуново и тя разбра че я правят на улава
3
7
 
9
 
! Отговори
Валката преди 12 години
СМЪРТ ЗА АГЕНТИТЕ НА ДС...
2
10
 
13
 
! Отговори
смех преди 12 години
Кой бяха тия ДСБ?Вкторе,духай на Боко кожения пирон!!!