Трима от СДВР "опират пешкира" за гафа в Мировяне

Оставки няма, а наказанията са: две порицания и едно мъмрене
Обновена: 23 яну 2012 21:48 | 23 яну 2012 17:55,
225
Трима от СДВР "опират пешкира" за гафа в Мировяне
Снимка: архив Булфото

Вътрешният министър Цветан Цветанов е подписал заповеди за наказание на трима ръководни служители на СДВР.

Дисциплинарните мерки са заради "неупражнен контрол и допуснати неправомерни действия спрямо граждани" по време на проведената полицейска операция в село Мировяне.

МВР шефът прекратява заповедта, с която главен инспектор Красимир Кръстев бе временно назначен на длъжност началник на Второ РПУ.

Още по темата

Главният инспектор е наказан с "Порицание" за срок от шест месеца и е върнат на предишната му длъжност – началник сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в столичното Четвърто РПУ.

Дисциплинарно наказание "Порицание" за срок от една година е наложено и на главен инспектор Борис Митов, началник на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" във Второ РПУ.

Мотивите за подписаната заповед са, че след като е организирал провеждането на полицейската операция, Митов не е упражнил необходимия контрол над подчинените си служители, с което е нарушил длъжностните си задължения.

Наказание "Мъмрене" със срок от три месеца е наложено и на директора на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Валери Йорданов.

Мотивите за това са допуснати нарушения при осъществяване на специализираната полицейска операция.

По всяка вероятност колегите са превишили правата си при случая Мировяне, призна вътрешният министър Цветан Цветанов. Според него действията по тази операция е трябвало да бъдат проведени по друг начин.

Наказанията на Цветанов идват часове, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че чака от вътрешния министър "няколко оставки" за гафа с полицейското насилие над Петър и Малина Начкови в събота пред базара Илиянци.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа за преживения ужас Петър Начков и добави, че полицаите са му наредили да си откачи колана, тъй като седял в автомобила си, той се уплашил, те го свалили от колата и започнали да го ритат в снега.

По-късно при акцията на МВР в дома им в село Мировяне пък участвали 20 барети, които намерили едва 5 кутии цигари без бандерол.

Това накара днес премиерът Бойко Борисов да заяви: "Понеже в България се разбира само от уволнения, явно това е начинът да се научат как се работи. Аз не искам да оправдавам това семейство, но не е това начинът да се действа при рутинни операции на МВР".

Както е видно обаче – до оставки в МВР не се стигна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, по случай празника на полицията, същите тези "хубавци" от Второ РПУ, снощи (04.07.2012) към 21 часа прибраха 10 деца на възраст от 14 до 17 с мярка за 24 часа без психолог на място, уведомявайки родители доста след полунощ, давайки мъгляви обяснения за какво са задържани . А днес, по случай празника си, ги държат цял ден. Превенция му е майката! Превантивно мачкат и децата, за да не се изкушат да станат престъпници по късно... Да, НАШАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ! А Господ да ни пази от нея!!!
187
0
 
0
 
! Отговори
ЕДИН ОТ МНОГОТО преди 11 години
Е, по случай празника на полицията, същите тези "хубавци" от Второ РПУ, снощи (04.07.2012) към 21 часа прибраха 10 деца на възраст от 14 до 17 с мярка за 24 часа без психолог на място, уведомявайки родители доста след полунощ, давайки мъгляви обяснения за какво са задържани . А днес, по случай празника си, ги държат цял ден. Превенция му е майката! Превантивно мачкат и децата, за да не се изкушат да станат престъпници по късно... Да, НАШАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ! А Господ да ни пази от нея!!!... а
186
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкаййййййййййййй Цецо. Само така.
185
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са много точни думи :''Да не рзглеждаме проблема едностранно. На баретите това им е работата. Друг е въпроса кой им е подал лъжливата информация или малко преди да тръгнат, някой е предупредил търговците от Мировяне. Някой началник е объркал "ситуацията". Иначе няма логика освен целта им да е : да се излагат и тормозят хората.''
184
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вътрешният министър Цветан Цветанов е подписал заповеди за наказание на трима ръководни служители на СДВР. Това са корнет Съргеев, онбашията Доганооглу и капорал от USForce Шимон Кобургоф.
183
0
 
6
 
! Отговори
Супер анонимен преди 12 години
На някой стана ли му ясно,кой всъщност е пратил 20-те качулки да се справят с тежко въоръженият и особено опасен Петър Начков, седящ в собственият си автомобил?
182
1
 
11
 
! Отговори
Az преди 12 години
"порицание" и "мъмрене" са наказания като "неизвинено отсъствие" като събереш три, те питат /защо бе чедо така?!/.виж "Биха ме в главата, ритаха ме.." си е направо /защо бе хора..? защо???/Едвали хорицата са си внесли легално цигарите без бандерол /въпреки големите открити количества../Уволненията са извинения, но дали са решения?! Решенията са някъде там - вероятно пред изборната урна... Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето я внася.
181
1
 
13
 
! Отговори
utre преди 12 години
ми те утре ще ми нахлуят с автомати в къщата и ще ме пребият като куче, защото съм паркирал неправилно бе.... айде стига бе... всички вън! разследват месец и половина и накрая незнаят "престъпната група" от колко човека се състои и затова използват 20 "качулки"... тотално недопустимо. нулев професионализъм, нулева компетентност. никакво зачитане правата на гражданите, които отделят повече от милиард лева за тях. брутална полицейщина. 60000 човека партиен репресивен апарат. това са ЦЦ и ББ
180
0
 
20
 
! Отговори
Мираж преди 12 години
Наказаният са мираж, Борисов се изсили по телевизията и обеща уволнения, Цветанов обаче показа кой кара влака !Мисля, че има лек пълзящ преврат в ГЕРБ, Цецко апартаменчика се "еманципира" и се идигна на ниво сив кардинал, който контролира политиката, парите, ГЕРБ и Борисов...Последният го използват за медийно чучуло, но реално не е силният човек...За нас остават лъжите, измамите, мизерията и емиграцията !
179
1
 
18
 
! Отговори
belalov преди 12 години
На всеки на който му харесват действията на полицията му пожелавам родната полиция поне веднаж да го "опази" по този начин! Да му сложат публично белезници на Илиенци, да го разкарат с белезниците пред съседите и децата му, да му разбият вратата, да му обърнат къщата наопаки и да оправдаят всичко това с това че е пушач! Пушенето наистина вреди!
178
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
наказанието е порицание,смях в залата
177
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Семейството да спре с телевизионните изяви-излагате се.Миналата година показвахте сестрата на сводник от Кърджали и в народното събрание се дискутира въпросът месеци-с това ли се занимават високоплатените ни народни избранници,сега черноборсаджиите от мировене развяха байрака на борци за свобода.Кой се интересува от пикливата страница на простата щерка?
176
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фамилията контрабандисти овуняха форумите с противоречивите си изявлвния,в една ТВ едно,в друга трето и искат някой да им повярва-крещят,викат,обиждат-насилени биле.Таткото крещеше още същия ден ,а бил бит-виждали сме бити хора.Полицията трябва да се научи да бия,ама здраво.
175
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mirowqnskite selski tarikati da sprat da LAJAT!
174
3
 
16
 
! Отговори
аз преди 12 години
смешна държава смешен примиер
173
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бива ли в селото на "Националния стратег по футбол" да се вършат такива неща. срамота - 5 кутии цигари.
172
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това си е на Цветанов работа,а сега ги наказва защото ги е пренавил.Обещал им е награди.Някой му е пуснал кьорфишек със сигнал и вместо да изпише вежди избоде очи.Държавата явно работи на парче по непроверена информация.Ако някой мрази някой подава сигнал и шаранчето Цветанов кълве...
171
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви порицания, какво мъмрене?!... Имало е поощрения, които били по-малки от очакваните. Затова е имало и малко мърморене...
170
0
 
36
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Е печен е тоя Бойко значи!Ами веднъж да вземе да влезе във фейсбука и веднага намери пет кутии цигари без бандерол!
169
2
 
33
 
! Отговори
Ами главсека им? преди 12 години
"Използването на служителите, изпълняващи дейностите по ал. 1, се разрешава с писменазаповед на главния секретар на МВР за всеки конкретен случай."В случая тая акция , ако е била по закон проведена, е била разписана от главния секретар на МВР. Той що се измъква ненаказан. А ако не е разписал Калин Георгиев, то тогава кой го е направил вместо него и в правото си ли е бил?. Ако МВР министъра и по тоя въпрос си направи оглушки, с това не нарушава ли закон на собственото си ведомство.