БСП скача на Цветанов, обмисля вот на недоверие

Цветан Цветанов бил арогантен, налагал репресия
24 яну 2012 17:29,
162
БСП скача на Цветанов, обмисля вот на недоверие
Снимка: архив, БТА

БСП обмисля вот на недоверие заради Цветан Цветанов по повод случаите на полицейско насилие, заяви на пресконференция лидерът на социалистите Сергей Станишев. Според него МВР шефът заслужавал оставка.

"Ще използваме целия арсенал на парламентарни средства за ясни отговори, за поемане на политическа отговорност, това не изключва и темата за вот на недоверие", посочи Станишев.

Според него основание да поискат оставката на Цветанов е не само поредният случай на полицейско насилие в с. Мировяне, но и случаят с отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник, който бил станал неразкриваем след самоубийството на основния заподозрян.

Тази сутрин шефът на силовото министерство цитира случай в село Скравена, при който младежи надраскали 15 къщи със свастики и били задържани, а по-късно родителите им се оплакали от полицейско насилие, а такова според Цветанов нямало.

От БСП обаче обявиха, че една от майките е подала жалба за полицейско насилие. Показанията на младежите били изтръгнати с електрошокова палка, а единият от пострадалите си е извадил съдебномедицинско удостоверение.

Още по темата

"Имаме некомпетентност и арогантност от страна и на поведението на полицията, и на висшите представители в държавата, в това число и на министър-председателя", смята Сергей Станишев.

По думите му вътрешния министър Цветан Цветанов налагал репресия, а действията на полицията в село Мировяне лидерът на социалистите определи като "неприемливи".

"Премиерът реагира бързо и поиска оставки. И как реагира министърът на вътрешните работи – с мъмрене. Цветанов съобразява ли се с мнението на министър-председателя, питам аз", възмути се Станишев. 

Той реагира остро и на "арогантната намеса" на Цветанов в работата на правосъдието. Очевидно е и нежеланието на прокуратурата да разследва случаи, свързани с управляващите, констатира още той, визирайки спирането на разследването по "Танов гейт". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия пък в Скравена рисували свастики... А бе рисувайте турския полумесец или звездата на Давид и управляващите няма да ви закачат!
68
0
 
5
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Тези малки пичлемета са нашарили със свастики стените на 15 къщи.....ами ще има бой естествено - няма да ги правят медийни звезди я .........тези които ще ми сложат / -/ да ги питам , ако нашарят стените на дома им - какво ще направят копеленцата извършили това....не бой , а ръцете им трябва да строшат...
67
2
 
10
 
! Отговори
akud преди 12 години
през следващите две години само селски интриги ще има тъй като бившите престъпници вече не са във властта и няма да се чуват. а това означава ,че ще бъдат и забравени. г-н БОРИСОВ не си губи времето с тея, обяснявай се само пред избирате ли те си и ГРАДИ БЪЛГАРИЯ и то не на парче и тогава тези няма да ги чува никои
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тоя вече ще му викаме Станишев - "Вота".Кой кво прави, той все вот на недоверие иска.
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да го почваме ли - със маслооооооооооооооооо
64
4
 
9
 
! Отговори
Стани шев преди 12 години
Няма ли кой да ти обели един шамар на теб лицемер безочлив на теб и твоята свита също вие червените болшевики разсипахте нашата мила родина да ви се връща по сто ..
63
3
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Хамстерът гледа като натровен... - Диария Сергеевна много приличала на Ламбо...
62
4
 
10
 
! Отговори
= преди 12 години
Скрии се бе съсел миризлив теб те мрази цяла България ти дори не си Българин ,няма по противна физиономия от твоята като те видиме и ни се приповръща на всички няма ли вече да ви вкарват в затвора вие от вашата партия сте всички за там ...но ти свинска устичка проклета си ти мухъл незнам с какви думи да те нарека след като те видя
61
0
 
6
 
! Отговори
до 76 Кутев преди 12 години
По кого требе да се плюе?
60
2
 
3
 
! Отговори
Harmony преди 12 години
Станишев - социалистическата круша на 20 - те години , която ще се добави към пицата на Дянков за да е по-вкусна кока колата-мууу...
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАМСТЕР НЕ ГЛЕДАЙ ТАВАНА
58
3
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Вие луди ли сте бе... - кой иска оставката на Папата?...
57
0
 
4
 
! Отговори
кутев преди 12 години
няма да има в петък пари вече свършиха...плюйте здраво ...за родину за Сталину
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всичкото партизани ,синове фнуци и прафнуци в панделата за всички има резервирани килкии
55
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКО НЯКОЙ ПРЪДНЕ НЯКЪДЕ ИЗ БЪЛГАРИЯ И КРАТУНИТЕ ОТ БКП/БСП ВЕДНАГА СКАЧАТ И ИСКАТ СМЯНА НА ВЛАСТТА ...ИСКАМЕ НИЕ ДА ДОЦИЦАМЕ ...
54
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди изборите си мислех, че още с първият вот на недоверие и ... чао ГЕРБ. Без гласовете на АТАКА за никъде не бяха. Но Тоя Яне Янев. Направо си го каза - ще ти лижа ***, но спри да ми отлъчваш депутати от групата и някой лев така.... ако може отгоре.
53
5
 
5
 
! Отговори
евлоги преди 12 години
бях се уплашил че момчето с малко мозък странджата оригинала няма да се пръкне в саита но ето го *** тук е .абе оригинален жив ли си бе .а как е *** добре ли е плюе ли тя като теб или още го гълта.айде странджа вземай хапченцата и в леглото.и по здрав на *** от мен един ***
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОЛУ БКП/ БСП !!!
51
7
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Свидетели сме на чудо дами и господа... - Гоцю си тръгна и съдът проработи... - вече раздава ефективни присъди за заплаха за убийство, а при Гоцю за убийство даваше само условни...
50
2
 
9
 
! Отговори
.i. преди 12 години
еххххх..... жалко, че Първанов ще оглави столетницата.......серГейчо така добре се справяше със затриването й.......