БСП скача на Цветанов, обмисля вот на недоверие

Цветан Цветанов бил арогантен, налагал репресия
24 яну 2012 17:29,
162
БСП скача на Цветанов, обмисля вот на недоверие
Снимка: архив, БТА

БСП обмисля вот на недоверие заради Цветан Цветанов по повод случаите на полицейско насилие, заяви на пресконференция лидерът на социалистите Сергей Станишев. Според него МВР шефът заслужавал оставка.

"Ще използваме целия арсенал на парламентарни средства за ясни отговори, за поемане на политическа отговорност, това не изключва и темата за вот на недоверие", посочи Станишев.

Според него основание да поискат оставката на Цветанов е не само поредният случай на полицейско насилие в с. Мировяне, но и случаят с отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник, който бил станал неразкриваем след самоубийството на основния заподозрян.

Тази сутрин шефът на силовото министерство цитира случай в село Скравена, при който младежи надраскали 15 къщи със свастики и били задържани, а по-късно родителите им се оплакали от полицейско насилие, а такова според Цветанов нямало.

От БСП обаче обявиха, че една от майките е подала жалба за полицейско насилие. Показанията на младежите били изтръгнати с електрошокова палка, а единият от пострадалите си е извадил съдебномедицинско удостоверение.

Още по темата

"Имаме некомпетентност и арогантност от страна и на поведението на полицията, и на висшите представители в държавата, в това число и на министър-председателя", смята Сергей Станишев.

По думите му вътрешния министър Цветан Цветанов налагал репресия, а действията на полицията в село Мировяне лидерът на социалистите определи като "неприемливи".

"Премиерът реагира бързо и поиска оставки. И как реагира министърът на вътрешните работи – с мъмрене. Цветанов съобразява ли се с мнението на министър-председателя, питам аз", възмути се Станишев. 

Той реагира остро и на "арогантната намеса" на Цветанов в работата на правосъдието. Очевидно е и нежеланието на прокуратурата да разследва случаи, свързани с управляващите, констатира още той, визирайки спирането на разследването по "Танов гейт". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
чак не ми се верва, че комунистите ще искат вот на недоверие :D
48
2
 
4
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Ще скачат я! Който не скача е от ГЕРБ :)
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а що за кадър беше пикаещия във фонтани
46
13
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
***, утърва ви да процъфтява организираната престъпност... - Миков и Запалката, дори се срещаха с нея... - там е вашата среда...И за какво ви е виновен Цецо... - че не остави неразкрито престъпление и престъпник... - това ли ви дразни?...
45
1
 
10
 
! Отговори
Нема ли.. преди 12 години
вече да се маа таа зима.Само студ студ и сметки за парно по 300 лв :)
44
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Серго ,сега ще е много активен ,че Гоцко му диша във вратлето
43
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** нещастен хамстер!!!!
42
4
 
9
 
! Отговори
евлоги преди 12 години
сакън цецо цветанов да не се пипа .ако не даи боже цвък цвък си отиде кои ще ръководи контрабандата кои ще взема неизвестни комисионни кои ще подарява цветя на веско маринов кои ще води четата от некадърници и кои ще ни бие.а и в края на краищата ще псуваме .затова цецко министър до гроб
41
5
 
12
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
21 век , няма сини няма червени и всякакви цветове , има насилие срещу мирни хора ! Няма оправдание за наглоста на вътрешния милиционер , искаме оставката на Цветанов ! Утре всеки от нас може да се окаже на местото на битите хора , и затова само оставката на наглия министър може да успокои хората !
40
8
 
13
 
! Отговори
Stas преди 12 години
Така трябва да действа полицията с ***, за да има респект. Грешката на Цветанов, е че много се обяснява. А тия, които са надраскали хвастиките, и навярно съсипали и имущество-отдавна трябваше по бързата процедура и да бъдат забравени досега, ако има стабилно законодателство.
39
1
 
8
 
! Отговори
приятел преди 12 години
СМЕШНИЦИ.За друго може ли да се хванете.Ако не да ви помогнем.Поне малко срам покажете,че хората да не ви псуват
38
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
комунистите вече ги е шубе от новия съд и скоро един по един ще отидат там където им е мястото при другарчетата в централния затвор,дай боже
37
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредният идиотизъм. Значи Цветанов, който прави нещо за да се променят нещата да даде оставка, а виновниците, които отдавна трябваше да са в пенсия а минали с някакво "наказание" да продължават и да си получават заплатите до 70 години. Браво-това е мисленето на комуноидите.
36
11
 
12
 
! Отговори
nolname преди 12 години
оставка за БСП
35
8
 
6
 
! Отговори
ДО МАЛОУМНИТЕ преди 12 години
БСП=ГЕРБ=БКП - крадци и разсипници на Бг
34
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кабинетът Станишев е бил наясно, че хазната е празна, месец преди да сдаде властта, пише вестник Стандарт, позовавайки се на стенограми от правителствените заседания на 11 юни и 9 юли. На тези две заседания са обсъждани съкращаването на разходит
33
14
 
14
 
! Отговори
varg преди 12 години
оставка на герб.
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, тва властта като наркотик бе! Не могат да се откажат и това си е! Като дойде на власт Серго кво ще направи? Заплатите 2 бона и двойни отпуски ли? Полицаите в розови униформи ли ще са?
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След 89г. започна голямото крадение! За Жан Виденов незнам много, но Костов приватизира всичко вървежно, че и Авио компания Балкан я даде за 1 долар! Царя дойде, прибра си имотите и се махна. След това дойде онзи горе на снимката и те какво ли не правиха, заменки на гори, договори даваха на батко и братко, спрени европейски пари, толкова много са крали, че чак 2 месеца преди да сдадат власта тройната коалиция е била наясно, че са изпразнили и хазната, че и още се натискат да крадат от България!
30
4
 
7
 
! Отговори
Ben преди 12 години
Цветанов ще бере лоши плодове, докато държи на ръководни места в системата бивши комунисти от време оно и деседари. Това им е просто професионализма и възможностите, при тая безработна вълна от млади хора. Комунист кожата мени си-но нрава никога.